Onlar nasıl oluyor? Baskı kalitesi ne durumda oluyor?
@NamelessOne fotokobici kalitesinden daha yüksek olacaksa hepsini toplayıp tek kitap halinde basılabilir bence.
Onlar nasıl oluyor? Baskı kalitesi ne durumda oluyor?
@NamelessOne fotokobici kalitesinden daha yüksek olacaksa hepsini toplayıp tek kitap halinde basılabilir bence.
Merhabalar, iyi günler konuyu nereye açacağımı bilmediğimden buraya yazıyorum kusuruma bakmayın.
Öncelikle Drizzt serisinin Kristal Parçası kitabını arıyorum lakin hiç bir yerde baskısı yok. İkinci el satan yerlerde de, kitabın baskısı yok diye 220-250 TL arasında bir fiyata satıyorlar. Öğrenci olduğum için öyle bir fiyat tuzlu geliyor. Bu kitabı uygun bir fiyat ile nerede bulabilirim tavsiyeleriniz nelerdir?
Okuyup yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.
Hocam az daha bekleyin İthaki yakında yeni baskısını yapacaktır gidip sakın 250 tl falan vermeyin.
Evet bandrolünü aldılar yakında tekrar basarlar kitabı. Eğer hemen okumak istiyorsanız kütüphanelere bir bakın. Birçok kütüphanede var bu kitap.
Yeni bandrolu alınan kitapların baskıları Aralık sonu Ocak başı gibi satışa çıkacakmış.
Laika’nın bastığı ilk üçleme elimde mevcut, isteyene cüzi bir miktarda bırakacağım.
Teşekkürler, haftalardır bunun cevabını arıyordum.
Yeni kitaplar çıktıktan sonra önceki çıkan kitapları evde nereye “tıktıysam” bulamadım.
Umarım kimseye vermemişimdir.
% 50 indirimli set
Arada 17-18 ve 19. kitapları yazmayı mı unuttular yoksa gerçekten bu şekilde mi gidecek emin olamadım. Geçen günlerde attığım mesaja bu şekilde cevap gelmişti.
Çok iyi bir haber bu. Fantastiğe ilginin yoğun olduğu şu dönemi iyi değerlendirmesi gerekir İthaki’nin. Bunu kendilerine de yazmıştım İnstagram’dan 
Darısı Ejderha Mızrağı, Ölüm Kapısı ve hatta Raymond Feist serilerinin başına.
Ölüm Kapısı mümkün ama Raymond E. Feist’te köprüleri yakmışlardı. Çok isterim devamını okuyalım ama hiç umudum yok.
Peki ya baskısı bitmiş olan 4 ve 5. kitaplar?
Yakında yeni baskılar yapılır bence, seride ara kitap eksik olunca yeni başlayanlar yeni çıkanları almayıp bekliyor genelde.
Bir sorum var. Drizzt serisine 1. kitaptan böyle dümdüz kafadan girerek başlanabiliyor mu? Bunu sormamın sebebi sanırım daha büyük bir evrenin içindeki bir karakter bu. Unutulmuş Diyarlar mı Ejderha Mızrağı mı ne ikisinden biri galiba hiçbir bilgim yok haklarında
Böyle kökten sıfır birine ne önerilir başlangıç olarak?
Unutulmuş Diyarlarda karakterlerden birisi sadece, hikayesi kendi içinde başlayıp son buluyor ama bazen dünyayı etkileyen büyük olaylar hikayeye çok etkisi oluyor. Başka kitaplarda geçen karakterler de karşısına çıkabiliyor ya da bahsi geçiyor. Aslında yurtdışında bu dünyanın kitapları kronolojik sırayla basılıyor. Mesala Drizzt’in 10. kitabı kronolojik sırada 60. sırada gibi. Yine de bahsettiğim büyük olayları forumlardan özet şeklinde de okunup fikir edinilebilir.
Yani bu sıfır halimle Drizzt 1. kitabı alıp okumaya başlasam bir şeye ortasından girmiş gibi olayları takip etmekte zorlanır mıyım, yoksa ufak tefek göndermeleri cross-overları falan fark edememek dışında bir kaybım olmaz mı?
Bir sorun olmaz, ilk kitaplar kişisel hikayeler. Bahsettiğim büyük olayların romanları da çok matah değildi, Avatar, büyü vebası gibi olayları netten kısaca okusan hikayede çok açık kalmaz.
Kalan 8 kitabı çevirseler hiç olmazsa.