Basılmış tüm kitaplar ama tüm serinin yarısı bile değil.
Bunlar Arka Bahçe’nin bastıkları mı?
Karışık. 20 karakter
Laika Drizzt serisinde ilk 25 kitabı, yani İthaki’nin yayınladığı Son Eşik dışında serinin tamamını bastı. Ayrıca Örümcek Kraliçe’nin Savaşı serisini ve Salvatore’un Ruhban serisinin ilk 4 kitabını da bastı.
Arkabahçe en azından ilk 12 kitabı ve Örümcek Kraliçe’nin Savaşı serisini, ayrıca Yıldızışığı ve Gölgeler serisi ile Avatar üçlemesi ve Yalanlar Prensi kitabını bastı.
Ankira 4 kitaplık Şarkılar ve Kılıçlar serisini bastı.
Phoenix ise Elminster serisinin ilk üç kitabı ile Danışmanlar ve Krallar serisini bastı.
EDIT: Arkabahçe Cadı Kral’ın Vaadi’ne kadar olanları basmış. Son olarak Kirstalin Hizemetkarı basılmış.
Benim en çok üzüldüğüm Ruhban serisinin ilk 4 kitabı varken 5.'nin çıkamaması.
Beni de üzüyor. Bir türlü elim varmıyor okumaya. İngilizcesi 5 kitap bir arada bulunuyor, keşke bizde de öyle basılsaymış.
Çok teşekkür ederim cevaplar için.
Bunları görebileceğimiz bir sayfa var mı peki
Bildiğim kadarıyla yok. Ben kitaplığımdan ve internetten bakarak derledim bu bilgiyi.
Ruhban, Elfşarkısı, Elminster kitapları hep yarım kaldı ne yazık ki. Başka forumlarda okuduğum kadarıyla yeni yazarların kitapları da iyi ama onları görme ihtimalimiz çok çok düşük malesef.
Keşke diğer yayınevleri için de yapılsa herkes faydalansa
Ben bu seriyi okumayı niyetlendiğimde, bir yerden kronolojik okuma listesi bulmuştum. Nereden buldum hatırlamıyorum belki bu siteden de almış olabilirim. Bendeki liste ile bu aynı sıra ile gitmiyor.
Ruhban serisinin son kitabı Chaos Curse geçen sene (2019) fuarında basacak mısınız diye sordum. Adamlar çok net bir şey demedi. Bende okuma olarak Ruhban Serisine gelince baktım seri yarım kalacak ingilizceden okudum.
Zaten bu seriyi basmak için duyuru yaptıklarında bir ay Unutulmuş Diyarlar bir ay Ejder Mızrağı basacaklardı. Sonuç ortada çok yavaş basıyorlar kitapları. Buda yine bizi sahaflara yönlendiriyor.
Yeni kitaplar ne zaman basılır acaba haberi olan var mu? Neredeyse 3-4 yıl bekledikten sonra sürekli bassınlar istiyorum.
3 tane yayınevi döngüye girmiş gibi aynı kitapları basıp durdu 20 yılda. O arada salvatore tazı gibi yazmaya devam etti, bi 20 yıl daha sürerse onları baskmak yaşlılıktan okuyamayacağız.
Şöyle biraz mesajlara bakınca gördüm ki en önemli sorun sanıyorum basılmamış kitaplar.
Ama benim sorum farklı.
Bir ihtimal burada sorduğum için dayak yeme şansım var ama bu seriyi okumalı mıyım?
(Tabii bulabilirsem.) Hani çok karışık yorumlar var. Şahsen daha sadece ilk kitabını okudum ve gayet güzeldi. Devam etmeli miyim yoksa belirli üçlemeleri okumam mı daha iyi olur? Çok fazla kitabı olduğu için haliyle ciddi zaman harcamam gerekecek bu yüzden işin ehline danışayım dedim. Şimdiden teşekkürler.
İlk iki üçlemeyi okumanızı tavsiye ederim. Daha sonraları ilk iki üçleme kadar başarılı olmadığı yönünde yorumlar okudum. Şahsen ben öyle yapacağım.
İlk kitap dediğiniz hangisi, Buzyeli Vadisi Üçlemesinin (basım olarak ilk ama kronolojik olarak iki) ilk kitabı mı yoksa Kara Elf Üçlemesinin (basım olarak iki ama kronolojik olarak ilk) ilk kitabı mı?
İtiraz edenler oldu ama ben bu serinin hala 4-5-6 ve sonra 1-2-3 şeklinde okunması gerektiğini savunuyorum. Bu iki üçlemeden sonra eğer sevginiz devam ederse, sıkılana kadar üçer üçer (bazen dörder) devam edersiniz.
Her ne kadar üçleme veya dörtleme şeklinde olsa da birbirinin devamı niteliğinde bunlar. Atlama yapılırsa ana konudan kopuş oluyor. Seri inişli çıkışlı konulara sahip. Mesala 1000 Ork kitabında en sıkıldığım yerler Drizzt’in olduğu bölümler oldu ama devam kitapları daha güzeldi.
Kara Elf üçlemesi hocam. Bahsettiğiniz olaydan haberim yoktu. Kitabın arkasında Drizzt Efsanesi bu kitapla başlıyor diye yazınca bende onu aldım.
Sıkıntı yok, o şekilde daha iyi olduğunu düşünenler de var zaten. İlk 6 kitaptan sonra genel olarak bir düşüş olduğu söylenir. Dediğim gibi, 6 kitabı okuduktan sonra üçer veya dörder olarak sıkılana kadar okursunuz. Zaten her seri kendi içinde sonlanıyor o yüzden yarım kalmışlık da olmaz.