R.A.Salvatore Drizzt Efsanesi Serisi (İthaki Yayınları)

Her ne kadar üçleme veya dörtleme şeklinde olsa da birbirinin devamı niteliğinde bunlar. Atlama yapılırsa ana konudan kopuş oluyor. Seri inişli çıkışlı konulara sahip. Mesala 1000 Ork kitabında en sıkıldığım yerler Drizzt’in olduğu bölümler oldu ama devam kitapları daha güzeldi.

2 Beğeni

Kara Elf üçlemesi hocam. Bahsettiğiniz olaydan haberim yoktu. Kitabın arkasında Drizzt Efsanesi bu kitapla başlıyor diye yazınca bende onu aldım.

Sıkıntı yok, o şekilde daha iyi olduğunu düşünenler de var zaten. İlk 6 kitaptan sonra genel olarak bir düşüş olduğu söylenir. Dediğim gibi, 6 kitabı okuduktan sonra üçer veya dörder olarak sıkılana kadar okursunuz. Zaten her seri kendi içinde sonlanıyor o yüzden yarım kalmışlık da olmaz.

1 Beğeni

Ben ruhban serisini yeni bitirdim. Buraya kadar aslında hikaye güzel. Bazen dövüş sahneleri çok uzatıyor yazar. Bunu da bir yerde kendisinin sanırım spor eğitiminden gelmiş olmasına bağlıyorlar. Bir yerde böyle okumuştum. Dünya çok geniş aslında kitaplarda Unutulmuş Diyarlar haritasında hikaye şuan nerede geçiyor şeklinde bir harita ile gösterseler daha güzel olurdu.

Özlemle anıyoruz ` :skull_and_crossbones:

`

4 Beğeni

Stone of Taymora hep arada kaynıyor. Onu da yayınlasalar güzel olurdu.

2 Beğeni

Olta attım o seri için :speak_no_evil:

1 Beğeni

Ana seri güncele geldikten sonra ne yayınlarlar merak ediyorum. Bu kadar yetti mi derler yoksa bu tarz öykü kitaplarına mı sıra gelir ya da en güzeli diğer Unutulmuş Diyarlar kitaplarına da el mi atarlar bakalım. Gerçi bunu düşünmek için daha çok sene var gibi.

1 Beğeni

Sundering yayınlanır. Orada Elminster efsanesiyle tanışıp şunların güzel kapakları satar diyerek ona girişebilirler.

2 Beğeni

Sundering serisini tam yayınlasalar harika olur ama ordaki karakterlerin çoğunu tanımadığım için yüzeysel mi gelir diğer kitaplar bilmiyorum.

Laika’nın yarım bıraktığı seriler tamamlansa uzun süre yeter bana. Elminster ve Elaine Cunningham’ın yazdığı kitapları tekrar okumak isterdim.

2 Beğeni

Cunnigham’ın sadece Danışmanlar ve Krallar serisini beğeniyorum. Çok özel kitaplardı. Ondan sonra Harper serisini okumaya çalıştım olmadı yazarın yeteneği bir anda kayboluyor. Sipariş kitaplar olmasından dolayı galiba yazara hareket yeri bırakmıyorlar, oysa danışmanlar çok özgün kitaplardı. Aynı beceriksizlik dişi drowlu seride de vardı beğenmemiştim.

2 Beğeni

Harper serisi biraz aksiyon ön planda diye hatırlıyorum. Okuyalı 15 seneyi rahat geçti. Khelben gibi karakterlerin de yer alması hoşuma gitmişti.

Drow serisini beğenmiştim ama Salvatore’dan başka birinin gözünden Menzoberranz’ı okumak güzeldi. Benim de favorim Danışmanlar seris. Seriyi toparlamak isterdim fakat 3 kitap sahafların elinde ateş pahasına.

2 Beğeni

Şu adam gibi yazarların kitap yazma hızıyla bizim yayınevlerinin kitap basma hızını karşılaştırınca komik kalıyor. Yeni kitap başlığını çoğu zaman hayal kırıklığı içinde izleyen bir ben miyim diye merak ediyorum bazen.
@narpal Ana serinin güncele geleceği konusundaki inancımı kaybettim artık ben. Fazla geliyor böle yazarlar bizim yayınevlerine.

2 Beğeni

Khelben karakterini hatırladım şimdi, o güzel bir karakterdi.

Belki beğenmeyiş nedenim yayınevi ciddiyetsizliği olabilir. Daha kimse phoenix kalitesine gelemedi, amerikan formatıyla özenli çeviriyle, yazarların türkçeye özel önsözleriyle kısa dönemde iyi iş yaptılar, belki de biz buna alışık olmadığımız için bu türlerde batıp işi erken bitirdiler. Yazık oldu.

Phoenix esti geçti bir dönem, Zaman Çarkı’nı da ilk onda okumuştum. O dönem sosyal medya şimdiki kadar kullanılsaydı belki daha iyi satış olabilirdi. Geçen aylarda Phoenix’den Efsaneler serisini aldım, güzel iş yapmışlar. Daha tam okuyamadım ama eskilere götürdü beni.

@ali1234512 ana seri güncele nasıl gelir ne zaman gelir hiçbir fikrim yok açıkçası. İthaki yarın geri kalan kitapların hepsini bastık çıkarıyoruz deseler de şaşırmam iptal ettik deseler de.

1 Beğeni

Zaman Çarkı’nı ben de onlardan okudum. Kapak efsaneydi, Mehmet Korkut Öztekin gibi bir çizeri sayelerinde tanıdım.

2 Beğeni

Yabancı’dan çıkasalar da yeter bize, orda genç fantezi kitapları ciltli hiç acımadan çıkarıyorlar.

2 Beğeni

Young-adult türünde yayınevleri serileri güzel ciltli çıkarıyor. Yanlış bilmiyorsam İthaki grubunda olan Yabancı yayınevi de böyle. Satış olayında baş edilmiyor o türle.

1 Beğeni

Martı’yla Beyaz Balina işini iyi yapıyor gördüğüm ama hem yaş grubu küçük kalıyor hemde sınırlı kalıyorlar. Hiç olmazsa Ravenloft’u alıp bassalar keşke.

Yabancı yazacağıma martı yazmışım düzelttim :slight_smile:

Türün yan örnekleri esas serilerden daha çok satıyor demek ki. Ama bizim kara elf de beğeneni dışında young adult sayılır gibi…

2 Beğeni