Kara Elf ve Ejderha Mızrağı tam türe yeni başlayanlar için. Ağır serileri okuyup sonra başlayanlar için Young-adult türüne girer bence de.
DL ve FR nin ilk üçer kitabı genç türüne girmez ama sonrası sayılabilir. O kitaplardaki karakterlerin iç dünyalarındaki çekişmeler çok gerçekçi işlenmiş.
Sonra kitabın bölüm aralarında vermeye çalışıyor ama 7. kitaptan sonrası aksiyonu için okunması lazım. Dokuzuncu kitap 300 sayfadan oluşurken 100 sayfa savaş okutmuştu yazar. Uzun zaman olmuştu ben okurken böyle savaş okumayalı. Belki Yabancı ara serilere el atabilir ama hiç ümitlenemiyorum malesef.
İlk üçlemelerden sonra diğer kitaplar aynı atmosferi yakalayamadı benim için. Salvatore vaat edilen büyük değişimler konusunda biraz çekingen kaldı. Kışgörmez Yalnız Drow kitabından sonra toparlamaya başladı tekrar.
Bu arada yine 15-20 sene önce Drizzt’in ilk kitaplarını okurken kuzen kesin Drizzt Zaknafein ile bir olup Lloth’u keserler demişti dalga geçmiştim. Son seride Zaknafein geri döndüğünü okuduğum zaman yoksa olur mu acaba demeye başladım. Gerçekleşirse kuzenden özür dileyeceğim mecburen.
Evrene o kadar hakim değilim ama dövse dövse avatarını döverler bence. Oda sayılmaz.
Zak dönsün Zak babanın askerleriyiz spoiler vermemek için şöyle yazayım onu seriden çıkaran yazara büyük lanet okumuştum bak yine sinirlendim lanet olsun
En baba karakter Zaknafein. Bir o bir de Jarlexle’nin kendi serisi olsun keyifle okurum.
@ali1234512 Forgetten Realms dünyasında sürekli tanrılar düşüp düşüp duruyor. Dediğin gibi yine bir kriz olur avatarını yakalayıp yılların acısını çıkarabilir baba oğul.
D&D oyunlarındaki sistem değişikliği yüzünden oluyordu artık o kadar çalkantı olmayacaktır sundering sonrası.
Ona ayrı kitap yazmamışlar mı? Sağlam hikaye çıkardı ondan.
Jarlaxle örümcek kraliçenin savaşında bolca var. O seri de fena sayılmaz.
O seri hangi arada geçiyor? Serideki her kitabı başka bir yazar yazmış.
Laika tam seri olarak bastı onu. Kolay bulunuyor mu bilmiyorum. Drowlar birbirini yerken başka ırklardan dayak yiyorlar. Jarlaxle de buna yardımcı oluyor. İşte örümcek kraliçenin güçten düşürüldüğü zamanlar olmaz olmaz deme.
Ekleme: @ali1234512 ama serinin danışmanı salvatore olduğu için kitaplar uyumlu sanki tek yazar yazmış gibi.
Bulunması kolay da fiyatı kolay değil 300-400 Tl’cik. Seriyi tek başına toplayınca 2-6 sıkıntı. 9. kitaptan sonrasında mı geçiyor?
@ali1234512 Artemis Entreri ile bir üçlemesi de var. Kiralık Kılıçlar’dı ismi galiba. İthaki bunu tekrar basmayacak diye biliyorum.
Onun da 3. kitabı sıkıntı tek başına 400 Tl’ye satıyorlar.
Sahaflara da zam geliyor sürekli
Onlar genelde birden artırıyor. Sahaf metre var heralde sınıra gelince birden 100-200 ekliyorlar üstüne.
Birkaç ay önce yine Unutulmuş Diyarlar’dan Avatar serisini almak için sahaflara bakıyordum. Maşallah dolardan hızlı artıyordu fiyatları.
Son bir senede o kitapların fiyatları çok arttı. 10 Tl’ye falan satılıyordu onlar.