R.A.Salvatore Drizzt Efsanesi Serisi (İthaki Yayınları)

Daha pembe kostümlü halini görmedin. :innocent:

Şu oyunda kozmatik satacağız diye kuşa çevirmezler inş. karakterleri.

Karakter tasarımcısı olacak arkadaş hiç okumamış kitapları kesin. Kitaplarda yakışıklı hala. :sweat_smile:

Hocam deme öyle, yaparlar falan senden bilirim. :slight_smile:

İlginçtir ki aklımdaki Drizzt’e benzeyen tek bir çizim bile bulamadım nette.

1 Beğeni

Nasıl bulamadım. Bu var.

images (10)

5 Beğeni

Ben oyunun hikayesinde yada karakter tasarımlarında çalışan yada fikir danışılmış, serinin kitaplarını yazmış biri var mı diye internette arayayım dedim ama nasıl aranacağını bulamadığımdan her halde her hangi bir isim çıkmadı karşıma. Gerçi Salvatore’dan fikir alsalar düğünle dernekle duyururlardı diye tahmin ediyorum.

“Salvatore himself has been helping with the project, from inception all the way up until the present day.”

1 Beğeni

Benim için Drizzt ve drow budur. Anayurt mükkemmel betimlenmiş, yer altında bir yerlerde gerçekten böyle bir şehir var hissini çok başarılı veriyor ve drow çizimi, gerçekten böyle bir ırk var olduğuna inandırıyor. Bu kapaklara aşırı hastayım. 2. Kapakta bir drow’un diğer underdark ırklarına karşı üstünlüğü, onların arkadaki sinişleri korkuları mükemmel. Oranın aslında ne kadar karanlık, yıldızsız olduğunu anlatan alev ışığı detayı… 3. Kapakta ilk defa yüzeyi gören drow’un bilgece manzarayı izleyişi ve onu hep koruyan panterininin yüzeye karşı tüm vahşi tavrı… tek kelimeyle şahane. Burada daha önce görmediği başka güçlerle karşılacak olduğunu bilen bir drow’un pozu… Jeff Easley bu yeteneği diğer çizimlere nasıl aktaramadı aklım almıyor. Tsr’ye ne kadar güven olurdu o devirde bilemem, yazarlardan ve çizerlerden bütçe kıstılarsa istikrarsızlıkarın nedeni odur. Modern kapaklarda böyle hisler yaşamak zor.

Burda maykıl ceksın’ın renk kodlarıyla oynanmış sanki.

resim

3 Beğeni

Bir Underdark dizisi, Got dizisini geçer başarılı bir yapım olursa. Bunun potansiyeli ilk kitaplar dışında verilemedi. Hayranların gazıyla olabilir.

1 Beğeni

Forgetten Realms dizisi adam akıllı işlenirse potansiyeli yüksek ama tamamen Underdark da geçen bir dizi yapılması doğası itibariyle çok zor.

2 Beğeni

Fantastik yön az olup aile içi ve diğer ailelerle yapılan entrikalar, tuzaklar, hainlikler. Anaerkil toplum yapısı, erkek kardeşlerine zulmeden ablalar. Dizi için güzel rating.

2 Beğeni

Bu konularda şüphem yok, entrikanın anavatanı sonuçta. Benim kastettiğim daha çok teknik konular. Zifiri karanlık olması gereken bir yeri hangi ölçüye kadar aydınlatılıp bunun için nelerden ödün verilecek gibi.

3 Beğeni

Moria madenlerini çekmişler 20 yıl önce, ayrıca oyunlarda nasıl oluyorsa öyle. Mum, meşale, şamdan vs. Mor ışık kaynakları.

1 Beğeni

Moria madenleri Drowların gözünden anlatılmadı, oraya elde meşale giren grubun gözünden olaylar bize kısa süreli aktarıldı. Neredeyse tamamen ışıksız yaşayan bir ırkın olduğu şehri koca bir sezon loş şekilde çekmek genel izleyiciyi geçtim olaya vakıf insanlara bile cazip gelmeyebilir.

2 Beğeni

Karanlık izlemek isteyen pencereden baksın :slight_smile: dizi izleyeceğiz sonuçta. Yapımcı ciddi gibi ne kadar yapabilir bilemem. Karakter dizisi çekmek isterim diyor, bir karakterin sadece ismini zikredip çok sonraları onu pat diye seyircinin karşına çıkarmak istemem diyor. Entrika için en iyi zemin burası gözüküyor. Kayıp Rıhtım bunları çevirip haberleştirse güzel olur.

http://comicbook.com/gaming/amp/news/dungeons-dragons-television-show-underdark/

2 Beğeni

Bir yerden başlansın geç bile kalındı. Zaten materyal çok, animasyon, dizi, sinema için bol bol konu var. Yapılacaksa tam yapılsın, yıllar evvel çektikleri D&D filmi gibi olmasın yoksa bir 20 sene daha rafa kalkar.

1 Beğeni

Geç kalınmasının nedeni şu olabilir. Kutu oyunu bizim ülkede geri kalmış olsa bile çok geleneksel bir şey. Oyuncuları çok fazla. Bunu yöneten şirketler TSR, Hasbro, Wotch bunun gelirini film sektörüne kaptırmak istemedi hiç. Orada hemen tüketilen bir malzemeye dönüşecekti. Ama Stranger Things bu yolun açılmasını sağladı. Orada z kuşağı kutu oyununun potansiyeliyle tanıştı. Stream servisleri de artık kaçınılmaz olduğunu kanıtladı. Kapılar o dizi sayesinde açıldı bence.

2 Beğeni

Dungeons&Dragons filminden sonra diğer projelerin kaderi belli olur biraz. Film için yeni haber var mı diye bakarken gördüm, filmin çekimlerinin uzama nedeni klasik hak anlaşmazlıkları.

Klasik. O filmi hiç merak etmiyorum, bir Ejderha Mızrağı olsaydı takip ederdim. Ama bu dizi good.

Özellikle buna katılıyorum. Yeni kapaklar yeni nesil için tasarlanmış ve çok çiğ geliyor bana. Sizin paylaştığınız kapak da çok hoş. İthaki’nin insiyatifinde değil bildiğim kadarıyla kapaklar, o yüzden güzel birşeyler görmeyi beklemiyorum.
Çeviri ve editörlük devam kitaplarında Son Eşik’ten iyi olsun da.
@narpal Bendeki de o kapak. İlk elime aldığımda bu adam Drizzt’in dedesi falan mı acaba diye düşünmüştüm. :sweat_smile: Serideki en kötü kapak o herhalde.

Aklıma takılan birşey var, Kiralık Kılıçlar serisi Drizzt efsanesinden ayrıldı iyi hoş, peki Companions Codex’te Jarlaxle abaza ejderha kız kardeşleri oyuna soktuğunda Türk okuyucu demeyecek mi bunlar da nereden çıktı diye? Hasbro da bir acaip.

Bence gereksiz bir hareketti o kitapları seriden ayırmaları.

Ekleme: Athrogate karakteri seride en sevdiğim cüce olabilir.

1 Beğeni

Bwahhahaha! Adamın gülüşü çok rahat canlanıyor gözümde. :slight_smile: Ķeşke basılabilse tekrar, fiyatları uçmuş gitmiş. Umarım ilerleyen kitaplarda o seriye referans yoktur fazla. İthaki’den hala devam hamlesi yok, Vakıf bitince mi akıllarına gelir acaba?

1 Beğeni