Başka bir yayınevinin alt markası oluşumuydu. Çeviri kitaplardan vazgeçip yerli edebiyata yönelmişlerdi. Sonrasını takip etmedim. Ne yazık ki bu konuda yine çıkmayan kitaplar dışında her konuyu konuşuyoruz. Üzücü.
Evet ya keşke basılsa okumak istiyorum çünkü…
@_OZ Pegasus ve ya Metis basabilir aslında İthaki dışında ama işte hayaller… @Pyrewrath Bende baya oynamak istiyorum ama oynanamaz şekilde çıkar ve 2. aydan fişini çekerler korkusuna ön sipariş veremiyorum
Şundan dolayı hocam, ben Elminster 2 ve 3ü 2014 civarı idefixten almıştım, hala stoktaydılar ve 2005 basımı ikisi de. @narpal 'ın verdiği örnek olan Efsaneler geçen seneye kadar stoktaydılar ve 2002 basımı kitaplar. Phoenix harika işler çıkardı ama satamadılar bence. İthaki bile Feist’ı satamadı yeterince. Türkiye’de fantastik kurgunun iyi satması için çok bilinmesi ya da çok iyi reklamının yapılması gerekiyor anladığım kadarıyla.
@narpal benzer düşüncedeyiz, co-optansa single player gelsin isterim ben de aynı sebepten.
@Batuhan Remember, no pre-orders! Şaka bir yana az kaldı, 2 aya Drizzt olarak pala sallarız nasipse.
Tanıtım ve kapak çok önemli cidden. Çok fazla alt segment fantastik kitap basıldığı için insanlar da hangilerini satın alıp okumak istediklerini bilemiyor. Amber yıllıkları gibi kitapları bende forumlar sayesinde keşfetmiştim…
Edit: Çeviride çok önemli bence bu arada. Arkabahçe 2000lerin başında çok büyük atılımlar yapmıştı ama çevirileri iyi değildi…
Ed Greenwood basmışlığı var İthaki’nin. Unutulmuş Diyarlar’ın babası sayılacak yazarı yayına eklerler belki uzun vadede. Ama Drizzt Generetions tam Pegasus’luk geliyor bana nedense. Hem yeniler hem de paralel hikaye, bu evren hakkında sadece dark elf trilogy okunarak başlanabilir. Dünyada da yıllarca ara verildi bu evrene ama dediğim seri yeni okuyucular kazanmıştır, öncesini hiç okumadan başlayanlar bile çoktur. Biz de bunu burda uygulabiliriz…
Ben de single oyuncuyum yaşla alakalı sanırım.
Pegasusta seri çıkarma konusunda çok dengesiz. Bize dengeli en geç 6 ayda bir kitap basabilecek yayıncı lazım. Piyasada Alfa ve Deli dolu dışında seriyi emanet edebilecek yayınevi yok şaka gibi.
Belki Artemis ama onunda çevirisini beğenmiyorlar.
Generations Pegasus ile aynı cümlede geçince ben oğluyla yazdığı Stone of Taymora serisiyle karıştırmışım hocam, pardon. Olabilirdi aslında, fikriniz gayet makul geldi. İthaki telifi bırakırsa Pegasus’un kanına girmeyi deneyelim.
Bence de.
@ali1234512 Böyle giderse 10-15 seneye Kickstarter kampanyası başlatıp kendimiz çevirip yayınlayacağız. Şu anda vampirli emiklemeli kitapları okuyan nesil büyüsün, onları da saflarımıza katıcaz.
Yeni seri Hasbro’dan başka bir yayıncıda olduğu için telifi İthaki’den bağımsız olabilir belki.
Ben onu da atlamışım. Harper Voyager basmış. @Everfever Kemal Bey, Generations serisi Pegasus’un ilgisini çekebilir mi sizce? Bunu basmayı düşünme durumu olursa lobi yapmaya çalışalım diye soruyorum.
Bu bir çizgiroman ve Elminster, gelecekte Drizzt’in gelişini ilk burada kehanet etmiş. Yabancı bi forumda okudum.
Biraz araştırdım hocam, wikide yazanlar hoşuma gitti. Kehanetten ziyade FR yazarlarının karakterlerinin bu çizgi romanın yazıldığı 1996 yılında kendi kitaplarında ne yapıyorlarsa o hallerini ziyaret etmesi olayı var gibi.
Drizzt is currently hunting pirates along the Sword Coast.
Bulabilirsem okumak istiyorum, sonrasında netleşir zaten. Teşekkürler paylaşım için.
The Sundering serisi ilk duyurulduğunda Avengers gibi Elminster, Drizzt vb önemli karakterlerin ortak bir hikâyesi olacak sanmıştım.
Idle Champions of the Forgotten Realms
Epikte haftaya bedava verecek. Nasıl bişey acaba.
Gelecek hafta verilecek oyuna dikkat etmemiştim, siz söyleyince oynanışa baktım. Forgetten Realms dünyasını sevenler için güzel olabilir ama oynanış biraz sıkar gibi.
Telefon oyunu gibi. Telefonda da vardır kesin.
Platformlar arasında android ve ios da var.
İki karakter hiç tanıştı mı sorusuna gelen bir cevap. Ben onların yalancısıyım
I don’t know if you’d count it, but The Grand Tour comic has Elminster describe Drizzt and mentioned divining his future (i.e., hinting at future novels)
Çizgiromanda bir grup kahraman Elminster ile karşılaşır ve genç büyücülerinin onun çırağı olması için ikna ederler. İki büyücü uzay-zamanda yolculuk ederek o anki güncel kitaplardaki karakterleri ziyaret ederler.
Şu evrenin bir oyunu yok ki doya doya oynayalım. Güzel bir RPG oyunu şart.
Eski bayağı ama icewind dale oyunları güzeldir. Bu yeni çıkacak oyun sarmazsa ona tekrar başlarım.
Çoğu d&d bilgisayar oyunu bu evrende geçmiyor mu zaten?