R.A.Salvatore Drizzt Efsanesi Serisi (İthaki Yayınları)

Ben direkt Drizzt’in yaşadığı bölgede geçtiği için bunu söyledim yoksa en babası Baldur’s Gate.

2 Beğeni

Drizzt Baldur‘s Gate 2‘de de konuk oyuncu olarak çıkıyor karşımıza, hatırlarsın.:slightly_smiling_face:

Bu arada Beamdog tüm Icewind Dale ve Baldur’s Gate serisini modern grafiklerle yeniledi ve hatalardan arındırdı.

Bu evrende oyun yok diyenin başına taş yağar.

3 Beğeni

Ben Baldur Gate biri oynayam dedim. Grafikten dolayı alışamadım oyuna. Dragon Age Origins’i bile bitirebilmiş olmama rağmen Baldur Gate bir yarın kalmıştı. Şu oyunları hiç olmazsa Divinty seviyesinde baştan yapsalar keşke.

Oyunda sırf üzerinden neler düşecek diye save load yaptığım yerdi :slight_smile:

Baldur’s Gate 1 ve İcewind Dale 1 Türkçe olmasıda yabancı dili yeterli olmayanlar için güzel şans oldu.

Bu arada İcewind Dale 2 yeni grafiklerle gelmedi diye hatırlıyorum.

1 Beğeni

:grinning_face_with_smiling_eyes: aynen. Drizzt’i kesmeye çalışıp kaç kere tüm partimi kaybetmiştim. Level 15 fighter falandı oyunda da.

Evet, Icewind Dale 2’nin sanırım kaynak kodlarını kaybetmişti yapımcı firma. Ama ID 2 zaten hala da iyi gözüküyor.

2 Beğeni

Tüm party good bile olsa insanı dürtüyor Drizzt’in itemları :smiley:

Yaştan olsa gerek izometrik rpg oyunlarında grafik en son aradığım özellik oluyor. Bir ara serileri en baştan oynayasım var ama daha Divinity 2 ye başlamadım, onu bitirdikten sonra diğerlerine başlarım diyorum.

1 Beğeni

İlginçtir, ben de Divinity serisin 3D versiyonlarına ısınamadım. Original Sin’i 20 dakika falan oynayıp silmiştim. Hatta bu Larian yüzünden BG 3’e de önyargılıyım. Benim kafadaki eski oyuncular zaten yerin dibine soktular, böyle BG mi olur, Divinity 3 yapmışsınız diye.

Divinity’nin ilk 2 izometrik oyununu hatırlar mısın bilmiyorum, ama onlar çok iyidi. Komikti bir de. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Divinty’nin ilk oyununu hala neden olduğunu bilmediğim bir hata yüzünden oynayamamıştım, mecburen kuzen oynarken yanında izlemiştim. Hatırladığım kadarıyla zor bir oyundu.

Divinty: Original Sin 1’i birkaç kez kurup kurup sildim, bir türlü ısınamamıştım o oyuna. 2. oyun oynanışta serbestlik tanıdığı için merak ediyorum, illa ki oynarım ama canlı, pastel renklere hiç alışamayabilirim. Benim için rpg oyunlarında Baldur’s Gate 2’nin karanlık atmosferi olmalı. Yine alışkanlıktan galiba sıra tabanlı oynamayı sevmiyorum bu tarz oyunları, illa space tuşuna basıp durdurmam lazım. Fakat BG3 hatırına alışacağım artık.

Yeni kitaplar dilimize çevrilmiyor madem bari oyunlarından geri kalmayım.

2 Beğeni

Turn based değil de daha çok Aksiyon RPG türünde istiyorum.

1 Beğeni

2 Beğeni

Elminster serisi uzun zamandır tamamlamayı bekliyordum. İlk kitabı bir arkadaşım hediye etmişti. Geçen gün kitap siparişi verirken 2. ve 3. kitabı da sepete ekledim. Uzun zamandır favorilerimde bekliyordu. Siparişin geleceği konusunda şüpheliydim ama kitaplar geldi. Buda bir şekilde kitap depolarında yada phoenix yayınevinin deposunda var olduğunu gösteriyor. Araya arkadaşlar bir şanslarını deneyebilir benim gibi.

2 Beğeni

Şimdi de genç yetişkin kitabı çıkarıyomuş. Romantik ilişkiler olacakmış, drowları rahat bırakır umarım bundan sonra :joy:

resim

Powerhouse adult fantasy author R. A. Salvatore and Erika Lewis deliver a sweeping, action-packed, romantic pre-Arthurian tale of the origins of magic (and Merlin), perfect for fans of Falling Kingdoms and Seraphina

1 Beğeni

Newerwinter war mmorpg belki seni tatmin eder.
Tales from Candlekeep Tomb of Annihilation diye bir oyun var arkadaşım tavsiye etmişti ama hiç oynamadım…
Dungeon & Dragons Dragonshard StarCraft ve BFME karışımına benzeyen bir oyun.

Alaksız olacak ama Warhammer 40k Space Marine oyununa bir bak istersen. Ork falan kesiyosun bir nebze tatmin ediyor…

@_OZ Merlin ve Morgana aşkı olur kesin hahah

1 Beğeni

Benedict Cumberbatch seslendirince ayrı bir havası olmuş.

6 Beğeni

Bu da yeni çıkacak Forgotten Realms setinden.

6 Beğeni

Eksi Sözlük’te 5. yorumla itibaren gülmekten yerlere yatiran efsanevi Errtu basligi :slight_smile:

4 Beğeni

Herkese merhaba, şuan yayınlanmış tüm kitapları topladım ve okumaya başladım. 10-20 numara arasındaki kitaplar eğer basılacaksa farklı yayınevinden toplamaya çalışmayıp bekleyeceğim. Bilgisi olan biri var mı acaba?

Evet ithaki o kitapları da basacak. Yanlış hatırlamıyorsam 11-12-13 için bandrol alınmıştı ve 11-12-13-14-15-16 yıl bitmeden basılır diye düşünüyorum ama konu İthaki olduğu için zaman konusu çok göreceli oluyor. :slight_smile: Bizim zamanımızla İthaki’nin zaman algısı çoğu zaman aynı olmayabiliyor. :slight_smile:

1 Beğeni

4 ve 5.kitaplardan haberi olan var mı? Tekrar basacaklar mı?

Bandrol alındıysa uzun zaman geçse de basılacak yani? :smiley: Neyse doğruysa eğer bu güzel haber. Sahaflarda eski kitaplar ateş pahası