R.A.Salvatore Drizzt Efsanesi Serisi (İthaki Yayınları)

Olsun 13 kitapta başarı bu kadar kısa zamanda. Ben 5. Yarısına gelebildim daha, süründürmeyeceklerse ve yerine ejderha mızrağı ya da malazanı basacaklarsa hiç sorun yok :grimacing:

Elminster hakkında dnd konusunda tecrübeli bir arkadaşım şunu söylemişti. Hikaye olarak çok bir beklentin olmasın ama büyü nasıl yapılır ve nereden gelir? Kaynağı nedir gibi sorulara ilginç cevaplar edinmeni sağlayacak bir seri demişti. O günden beri okumak istiyorum bakalım.

Bu kitapları lisedeyken frp ile alakalı hiçbir şey bilmeden okuyordum. Yaklaşık iki üç yıl önce nihayet yıllar sonra baslayabildim oyuna. Kitaplara tekrar baktığımda cok daha keyifli geldiler. Oyun mekaniklerinin nasıl hikayelestigini görmek heyecan verici oldu benim için :smiley:

1 Beğeni

Aynen bassınlar da aman :smiley: bence sahafların ellerindeki kitapları bu fahiş fiyatlara satışa çıkarmaları iyi oldu. Ithakinin potansiyeli fark etmesini sağladı herhalde :smiley: umarım ön satışlar iyi gitmiştir de bu gazla devam ederler. Sahaflardaki kitaplar da ellerinde patlıyor. Normalde adamın ekmeği derim ama gercekten laf yemeyi hakediyor bazıları.

2 Beğeni

Evet seninle ejderha mızrağını konuşmuştuk, 54 kitaba 7 k TL biçmek ne. Çoğu 15/20 yıllık sararmış çürümüş kitaplar. Drizztte o kadar olmasa da aşırı pahalıydı. 4.kitabı sadece 400 TL’ye satıyorlardı. Buna da ekmek parası diyemeyeceğim. Kimse zaten o paraları ne verir ne de vermek ister. Biraz da haysiyet olsun dimi. 14-19 arası da bence marta kadar gelir - 24 sonrasını basarlar mı bilmem ama.

1 Beğeni

Acaba 14-15-16 Ocak ayında çıkar mı?

Onlar çıksın da 24-25-26 gelse :joy:

1 Beğeni

İkinci üçleme (fiziksel olarak) tamamlandı. Sırada okuması var. :slight_smile:

Sanmıyorum. Daha barkod alınmadı diye biliyorum.

çok satmamıştır belki buna da şükür kalan 6 taneyi ingilizce alır okurum artık.

@Bunn-Y 14-15-16 ve sonraki 3’leme ne zaman basılacak bir bilgi var mı acaba?

4 Beğeni

Aylardır soruyorum cevap yok. Iyi ki sorularımızı cevapsız bırakmıyorlar diye övdüm yani…

2 Beğeni

Ben 2022’de çıkacak diye hatırlıyorum o yüzden @Bunn-Y bilir diye kendisini etiketledim. Bakalım cevap gelirse öğrenmiş olacağız.

Ben sanırım beklemeyip ingilizce alacağım dolar daha da artmadan, 2022 kasımda çıkacaksa bir mantığı yok :))

Yaz gibi çıkar bence.

Yaz çok geç ya 13.kitap kasım/aralık çıkıp, 8-9 ay ara verilmesi kitapları unutturur. İngilizce iyidir :slight_smile:

1 Beğeni

Kitapların konusunu detaylı şekilde anlatabilir misiniz?

Bir tane elf var, kara elf. Palaları var ellerinde böyle girdap gibi dönüyor. Önüne geleni kesip biçiyor.

Hocam 37 kitap var seride, hangi birinin konusunu istiyorsunuz? Bir de konular zaten yazmıyor mu kitapların tanıtım sayfalarında (satış sitelerinde, goodreads’te, 1000kitap’ta…)?

5 Beğeni

Genel olarak ne anlattığını sormak istemiştim.

Neredeyse tamamı kötü olan kara elf ırkına mensup genç bir kara elfin kalbindeki iyilik sayesinde önce ırkıyla, sonra da dünyada yaşayan diğer ırkların önyargılarıyla ve kötülükle savaşmasını konu alıyor diyebiliriz kısaca.

12 Beğeni

37 mi oldu ya, hala ilk seviye kalitede devam ediyor mu?

1 Beğeni