R.A.Salvatore Drizzt Efsanesi Serisi (İthaki Yayınları)

CB hiç takıldığım bir karakter değil. Drizzt / Jarlaxle ve Bruenor etrafında dönüyor benim için seri…

Az önce 26. kitabı bitirdim, çevrilmiş son kitab olan son eşik kitabını bitirdim. Sonu öyle bir yerde kaldı ki bir kaç haftadır ingilizce çalışmaya başladım çünkü devamını okumak istiyorum. Keşke hemen okuyabilseydim.

2 Beğeni

Ne diye açarsın ki spoilerı? :sweat_smile: Alttakini aç ama.

Aslında CB Drizzt’e ilgisi olduğunu -sanırım- 7. kitabın başında belli ediyordu. Hep bi çekim vardı aralarında zaten daha öncesinden de. Ama neler neler (bak buraya ne yazsam az, ilerilerde aklına asla gelemeyecek şeyler bile oluyor :wink: ) olacak, çok da takılma böyle detaylara. :face_with_hand_over_mouth:

Bende de 7-10 bi tık daha geride, Kışgörmez ise en az sevdiğim part olabilir.

@Kenan_AKYOL Gerçektende güzel bir cliffhanger ile bitmişti. Umarım en kısa sürede devam edebilirsiniz. The Companions oldukça keyifliydi. Sonrasında ise seri giderek daha iyi hâle geliyor, Salvatore tabiri caizse köklerine geri dönerken yazımında ki gelişme de göze çarpmaya başlıyor.

2 Beğeni

Salvatore 4-5-6 yı yazıyor ilk olarak. Sonrasında en sevilen karakteri Drizzt olunca 1-2-3 geliyor. O sırada yazarlığı ve anlatımı da gelişince iki üçleme arasında ciddi fark hissediyoruz biz de okuyucu olarak :smile: bende @isos81 gibi seriye yeni başlayanlara 4-5-6 yı daha uygun görüyorum ama çok da fark etmiyor seven zaten devam ediyor bir şekil :smiley: . Şu an serinin hunharca yükseldiği yerleri okuyorsun zaten, en keyifli kitaplar :smile: .

4 Beğeni

codex öncesi sundering var ama bir kitap, hatta biraz önce baktım 26. kitap olan son eşik kitabının sonunda kaldığı yerden devam ediyor. Ben seriyi okumaya 1-2-3 ile başladım ama böylesinin daha doğru olduğunu biliyorum çünkü neden drowların hiç bir yerde kabul edilmediklerini drizzt in geçmişini, örümcek kraliçeye tapınanların nasıl bir ortamda olduklarını , drizzt in kendini bulma serüvenini, kurduğu dostlukları daha iyi anlıyor insan bana göre. Ve iyi ki cadı kralın vaadi ve artemisin yolu kitaplarını da okumuşum, entreriyi tanımak için o iki kitabı okumak şartmış.

1 Beğeni

bu arada az önce the sundering kitabını google translate ile çevirmeyi denedim fena değil çeviri. tüm hikaye hakim olunca çok da zor olmayacak gibi, sırf bu yüzden ingilizce öğrenmeye karar vermiştim ama bunun için en az 1 yıl geçirmek gerek düzgün bir şekilde anlamak için en azından. Beklemektense oturup translate ile çeviricem son eşik öyle bir yerde kaldı ki devamını okumak için can atıyorum.

Hocam the Sundering Forgotten Realms’deki main eventlerden biri, 6 yazarın 6 kitabından oluşan bir derleme diyebiliriz sanırım, seri değil çünkü. The Companions the Sundering’in ilk kitabı ve tam olarak Son Eşik’in bittiği yerden başlıyor. Sonrasında ise Drizzt serisi Companions Codex üçlemesiyle devam ediyor.

Kiralık Kılıçlar’ı okumanız belirttiğiniz gibi çok isabetli olmuş. İthaki maalesef basmayacağı için yeni okuyucuların korsan okumak dışında çaresi yok ve bence ciddi bir kısmının haberi bile yok serinin varlığından.

Hayal kırıklığına uğramayacaksınız. :+1:

8.kitabın başında Alustriel söylüyor CB’ye o da reddetmiyor :slight_smile: saçma bir twist gibime geldi. Ama çok akıcı bir seri, hoşuma gidiyor.

1 Beğeni

Bu seride hikaye her üçleme sonunda bitiyor mu ? Yoksa hikayeyi bitirmek için illa 26 kitabı da okumamız lazım mı

1 Beğeni

Her kitapta aslında serüven bir sonuca bağlanıyor ama 26. kitapta dahi hala ilk kitaptan veya sonraki kitaplardaki dostlarından, başlarına gelenlerden bahsediyor o nedenle mutlaka her kitabı okumanızı öneririm.

2 Beğeni

Çoğunlukla evet, bitiyor fakat bir yandan da zaman ilerlediği ve dünya ile karakterler de değiştiği için alacağınız zevk giderek düşecektir. Karakterleri tanımadan, bağ kurmadan çok kopuk olur okuma deneyiminiz. Hikaye de henüz sonlanmadı zaten, yazar 39. kitabı yazıyor şu an.

@Haplo Öncesinde de hintler vardı sanki Can, bakıp bulmam lazım. Daha da akacak ama. :slight_smile:

1 Beğeni

@Pyrewrath @Kenan_AKYOL cevaplarınız teşekkür ederim.

1 Beğeni

Seriye 8/10 veririm. Her şekilde okunur. Olabilir hint ama Wulfgar öncesi en azından Drizzt tarafından olmadığını düşünüyorum. Göreceğiz. :slight_smile:

2 Beğeni

CB daha Wulfgar ile tanışmadan önce, 3. kitapta inceden göz koyuyor da yaşı küçük orda biraz. Detayları pek de iyi hatırlayamadığıma göre aslında bir re(re-re-re-re… :smiley: )-read zamanı gelmiş gibi.

1 Beğeni

Seri bana göre 10/10 ayarında her kitabı inanılmaz heyecanlı. Drizzt’in kendi felsefesi, vicdanlı oluşu, hep iyilik için çabalaması, tek başına bile olsa sonunu düşünmeden mücadeleye devam etmesi, dostları için her şeyi göze alması beni çok etkiledi. Çok beğenerek okudum ve okumaya devam ediyorum. Bugün sundering kitabını google çeviri ile çevirdim tamamen. Biraz düzeltme ile okuyabileceğim.

2 Beğeni

Burada bir katkıda bulunmak istiyorum müsaade ederseniz. deepl.com sitesine giderseniz çok daha iyi çevirilerle okuyabilrsiniz. Normal çevirmene en yakın gördüğüm site. Google çeviriyi aşıyor ciddi anlamda. Pro versiyonu ülkemizde maalesef kullanılamıyor ama yurtdışından birine üyelik aldırmanız (veya deneme paketi edindirmeniz) durumunda döküman çevirebilirsiniz, yoksa 5000 karakter sınırı var her defasında. En iyi çevirileri edebil olmayan metinlerde alıyorsunuz ama edebi olanlarda çok iyi. Denemenizi tavsiye ederim.

2 Beğeni

7-8-9.ncu kitapları 6 günde bitirdim. Gayet beğendim. Şimdi 10’a geçtim, bundan sonra ithakinin basmadığı bir seri var sanırım? Jarlexle ile ilgili. Onu okuyup mu 11.kitaba geçmeliyim?

1 Beğeni

Sıralama böyle dostum, Kristalin Hizmetkârı her iki seriye de ait. Kiralık Kılıçlar üçlemesini de çok seveceksin.

Sessiz Kılıç
Dünyanın Omurgası
Kristalin Hizmetkârı
Cadı Kralın Vaadi
Artemis’in Yolu
Kılıçlar Denizi

3 Beğeni

Siteye baktım, google çeviriye göre farkediyormuş, karşılaştırdım hoşuma gitti. Yurt dışından üyelik aldırmak istedim ama aylık 25 euro veya starter var o da sanırım aylık 8 euroymuş. Tekrar bakacak kardeşim üyelik için. Çünkü starter paketi 5k sınırlı. Ücretsiz kısmı da 5k sınırlı. O yüzden araştırmaya devam ediyorum.

2 Beğeni

Yurt dışındaki kardeşim vasıtasıyla siteden 1 aylık deneme sürümü aldım. Toplam 5 adet belge çevirmeye destek veriyor aylık. İlk denemem word belgesiydi belgeyi çevirdi ama açarken hata verdi olmadı. Pdf belgesi çevirdim başarılı oldu ve açtım mobi olarak çevirdim kindle’a yükledim. Çok güzel çeviri genel olarak hatalara rağmen. Sundering kitabını okumaya başladım. Kalan belge çevirme hakkımı da codex serisi için kullanıcam.