R.A.Salvatore Drizzt Efsanesi Serisi (İthaki Yayınları)

Başlatalım. :smiley: Şaka maka bu kadar senede günceli yakalardık rahatça, hem kandırmazdık da.
O zaman siz matbaayı halledin, ben telif için para toplayayım, çeviriyi hallederiz imece ile zaten. :smiley:

Bu yaz pet projem var zaman bulabilirsem. Epub’a hiç çevrilmemiş bazı kitaplar var bulunmayan ve basılmayacağına oldukça emin olduğum. Cadı Kralın Vaadi ve Örümcek Kraliçe’nin Savaşı 3-6. İlkini en azından yaz bitmeden hazırlayabilirsem bayağı hayır duası alırım gibi. Forum hiç yeri değil biliyorum ama bu tip asla bulunmayacak kitaplar için bir epub grubu kurabilsek çok güzel olurdu.

6 Beğeni

Ben o kadar uzağım ki e-book işine, yakında basılı kitap olayı bayağı azalınca ne yapacağım acaba… (Allah ömür verirse) Çok fena alımlar yaptım Amazon ABD - NL - DE ve UK’dan. Allah affetsin.

İthaki yüzünden başladım ben de. Gediksavaşları yarım kalıp da basılmayacağı yanıtını alınca epub olarak devam ettim, sonrası yürü ya kulum. :sweat_smile:
Basılı kitabın azalmasına daha var gibi, olmadı elindekileri çevirirsin habire. :smiley: Neler aldın?

1 Beğeni

Sen böyle yazınca aklıma bir şey geldi. İthaki dışında çıkan unutulmuş diyarlar kitaplarını epup çevirmek yasal mı? Yoksa ithaki yayın hakkını alırken eski yayınları da kapsıyor mu?

Bildiğim kadarıyla İthaki sadece Drizzt Efsanesi serisinin yayın haklarına sahip (örneğin Kiralık Kılıçlar üçlemesi Hasbro tarafından ana seriden çıkarıldığı için basmadı İthaki).

Unutulmuş Diyarlar’a ait diğer kitapları/serileri -yazarının ölümünden 70 yıl geçmemiş ve yazar tarafından açıkça belirtilmemiş tüm eserlerde olduğu gibi- epuba çevirip korsan olarak yaymak yasal değil ama İthaki kovalamaz bu işin peşini, başka bir yayın evi alana kadar hatta kimse kovalamaz. (Bkz. I Have No Mouth, and I Must Scream’i telifsiz/korsan basmaya çalışan 6:45 ve olayı geç de olsa fark edip yasal yollarla durduran İthaki. :slight_smile: )

1 Beğeni

Birkaç kitabı e-kitap olarak okusan bir daha eline basılı kitap almazsın, bir dene.

2 Beğeni

Aslında kindle da var ama hiç alışamadım.

Arkabahçenin bastıklarını epup yapsak yani yasal olmayacak. Ama dediğin gibi arkasını kovalayacaklarını sanmıyorum. Belki hatırlarsınız birkaç yıl önce Meriktokrasi diye bir grup vardı. Kitapları epup olarak çevirip dağıtıyorlardı. Sonra belki hukuki sebeplerden ötürü kapattılar. Neden olduğunu bilmiyorum. Ama baskısı olmayan o zaman Dune serisini ben öyle okumuştum. Birçok bilim kurgu eseride.

@Haplo Ben ilk kindle alana kadar tablet, kindle ve elektronik kitaplara çok karşıydım. İlk defa kindle aldım. Bu forumdan bir arkadaştan ikinci el almıştım. O zaman fark ettim. Romanları okumak çok kolaylaştırıyor. O günden bu yana romanları varsa kindledan okuyorum bulduklarımı.

2 Beğeni

Aklıma Laika’nın yıllarca tüm DL’leri telifsiz korsan satması geldi :))

2 Beğeni

Good old days… Çıkar belki başka bir babayiğit. :smiley:

2 Beğeni

Biraz daha tatlandıralım o zaman e-kitabı :grin:.

Fictionary diye bir şey duymuş muydun? Ben de yeni yeni keşfediyorum, ne kadar kapsamlı hala daha bilmiyorum. Serilere özgü sözlükler. E kitap formatına uyarlanmışlar.

Mesela

Ay Bahçeleri için olan da spoiler olmadığı için sadece tanım verip geçmişler. Malazan fictionarynin 14 versiyonu var. İlk versiyon spoilersız, Ay Bahçelerini ilk okuyanlar için. 2. Versiyon ilk kitap spoilerlı vs vs.

14. Versiyonda spoiler verdiği kitaplar

Tabi sadece bu seri için değil Zaman Çarkı, RoE, Cosmere, Legendarium,Hançer ve Sikke, Midkemia vs için yapılmış fictionaryler var gözüküyor. Kim kimdi , ne neydi diye kitap başına gitmeye son. Bir tıkla önüne tanım geliyor :slightly_smiling_face:.

Kindle için de yüklenebiliyor, ben Moon Reader’a yükledim denemek için.

4 Beğeni

Süpermiş. Malazan’a zamanı gelince İngilizce devam edeceğim için çok faydasını görürüm bunun. :+1:

1 Beğeni

Bu çok iyiymiş valla. Ama Malazan’da saçma bir spoiler yedim chatgpt denerken ondan uzak duruyorum :slight_smile: inceleyeceğim teşekkürler :nerd_face:

25 adet gönderi şu konuya taşındı: Kindle - Kobo vd. E- Kitap Okuyucuları

İş güç yoğunluğundan fırsat bulabilsem amme hizmeti olarak oturup tarayacağım şu Cadı Kralın Vaadini ama bir türlü yapamadım. Oturup tarasam düzenlemeyi yapacak sürüyle adam var :slight_smile:

1 Beğeni

cadı kralın vaadi ile artemisin yolunu okumadan da kane, jarlaxe ve artemis üçlüsünün arasındaki ilişkiler, neler yaşadıkları, artemis geçmişi, bi sürü olay dizisi var onları anlamak mümkün olmuyor. İyi ki okumuşum.

1 Beğeni

35.kitaba geçtim dün. Bu kitaba kadar hepsini okuyan var mı başka ?

1 Beğeni

Bildiğim kadarıyla bir tek ben varım. :sweat_smile:
Boundless’ı bitirip ara verdim, birkaç ay sonra devam etmeyi planlıyorum.

@Blackheart Kaş yapayım derken göz çıkarıyorlar bazen.

1 Beğeni

2 aya kadar bende yanınızdayım inşallah :grinning: Şu Dragonlance i bir bitireyim hele :grinning: Ana kitapları okumuştum zaten ama yan kitaplarla birlikte ingilizce olarak biterim diyorum hepsini :thinking:

Ben ortalığı karıştırıp konuya döndüreyim o zaman herkesi. :smiling_imp: :

Temmuz 2018:

Ya çoook büyük sallamışlar ya da çok büyük çuvallamışlar. :rofl:

5 Beğeni