bu yanıtı kim vermiş, İthaki’den yetkili biri mi ? Önce piyasada saçma sapan paralara bulunan eksik kalan bulunamayan serileri çıkarsınlar. Daha okuyucunun ne istediğinden, neye ihtiyaç duyduğundan bi haberler.
Valla ben böyle paylaşımlar gördükçe çok mutlu oluyorum. Çünkü o donemde kendisinin yüzüne söylediğim için içimde kalanları problemim yok. Hatta bazı forum ahalisi beni suçlamıştı. Zaman beni haklı çıkardı sonuçta.
Adamın burda verdiği nerdeyse her iki cevaptan biri yalan çıktı…Saçmaladı saçmaladı kaçtı gitti ondan sonra…
Bu noktada Nexus noktası oluşmuş ve burada yazılanların gerçekleştirildiği earth 141516171819 ismiyle bilinen alternatif evrene geçiş yapmıştır belki irbis. Sonra TWA gelip her şeyi sıfırlamıştır. Ancak böyle açıklayabiliriz bence.
Forumu alakasız bir bahaneyle terk edene kadar İthaki’nin yayın evi yetkilisiydi burada. Okuyucudan ziyade cüzdan hesabı yaptıkları bilinen bir şey buralarda hocam.
@yates232 Bana dolaylı olarak faydası olduydu adamın, hakkını yemiyim. Güvenen bizde kabahat zati, ama ders oldu, okumak istediğim bir kitap varsa İthaki’nin portföyünde, basmasını beklemiyorum artık. onlar düşünsün.
@Lorien_archers Muhtemelen hocam, Lolth bile zahmete girmez İthaki için.
Hahah şaka maka 5 koca sene Üstlerine Drizzt şöle yok satar, DL ler böyle rafta kapışılır falan diye anlattılar ama sonrası böyle oldu herhalde Patron abiler önce cüzdana baktı, sonra kesik attı.
Seri dilimize kazandırılmayan yerden devam etmeye tekrar başlasa yine birkaç bin satar her baskıda diye düşünüyorum ben ama herhalde beklenen cukkalar toplanamayacak diye hesap yapıp durup kalmışlar.
Yine nasıl öksüz kaldığını hatırladık serinin
Şimdi baktım ilknoktadan, 11-12-13ün ilk baskıları tükenmemiş daha. Kitapyurdunda da 13. kitap 47 tane satılmış. Sanırım ilgi beklediklerinin çok altında kaldı. Satış çabasına girişmeyince böyle oluyor demek ki. Ders çıkarırlar diyeceğim de, çıkarmadılar
Bu seriler asla tamamlanmayacak artık, bence belli oldu. Yeni neslin ilgisi daha da az zaten, modern fantastiğin güzel örneklerinden de bulunuyor etrafta, geçmiş olsun diyelim. Biz birkaç meraklısı olarak buralarda yad ederiz arada.
İthaki’de bir anda yönetim değişip bunların aşırı fanı falan başa gelip basın gitsin demedikçe bence de tamamlanmaz Ama eski ve ara kitapların çok satmasını bekleyerek hatayı yapmışlar bence. Son eşikten sonrasını bassalar ciddi satar ( 2-3 bin falan gerçi o ciddi dediğim seviye ) diye düşünüyorum ben, kendi çevremde 15-20 kişi vardır geçmişte okuyan ve seven.
Elinde eski basım kitabı olan çok zaten, neden alsınlar ki tekrar bu yeni baskıları? Önce kaldığı yerden devam edip eski okuru kazanıp sonra tüm seriye en baştan reklam uplasalar bu sefer seriye geri dönen bu eski okurlar da kendi referansını katar çevresine.
Falan filan işte stratejiyi böyle kurmaları gerekirken gidip ellerinde hazır çeviriler var diye böyle yapıp patladılar bence Aklımıza geldikçe alevleniyoruz biz de .
Delidolu’nun sahibine bu seriyi sevdirirsek anca o zaman tüm kitaplar çevrilir, yoksa İthaki’yle bu iş imkansız.
Valla bu çok iyi fikir hocam. Ciddiyim. Organize olup yazalım bence.
Keşke olsa ama İthaki bu seriyi ne ilerletir ne başkasına yar eder gibi geliyor bana. Hazır film güzel puan aldı, yeni diziler ve filmler gelirken arada ilk üçlemeleri tekrar tekrar basar.
Baldurs Gate 3 öncesi de seriyi canlandırıyormuş gibi yapıp tekrar sessizliğe gömülür.
Bir umut telif düşerse ilk yazacağım yayınevi Delidolu olur.
Delidolu bence de bir istisna. Başka kimse bu kadar uzun serileri hatta daha kısalarını bile tamamlamıyor. Diğer taraftan gördüğüm kadarıyla bu seriyi okuyan da yok. Okuyan genelde ilk 3, maksimum 6 kitaba kadar okuyor. Bunda 3. Kitaptan sonraki kitapların kalite olarak ilk 3 kitabın cok gerisinde olmasının payı da var. Bir drizzt fanı olarak ben bile 4-10 arasını sıkılarak okumuştum. Dolayısıyla devam kitapları satmıyor. Benim de gözlerim yollarda yıllardır, hatta sırf kitaptan okuyacam diye ekitap olarak da okumadım inatla ama bu kadar az satan ve uzun bir seriyi ben de satıcı olsam basmazdım. Ama tabi fizibıl değilse basmayacağım kitabın telifini de tutmam.
2 ay içinde 14-19’u basmazlarsa, 1-13 ve 20-23. Meydanda yakacağım. Şaka değildir bu post…
Hocam yakmaz da hayır işlemek isterseniz 20-23 e talibim
Esasında herkes bu eylemi gerçekleştirse çok daha iyi olur…
O zaman, 1-13 ü yakacağım, kim nereden bilecek hangileri yandı 1 Eylül son. Basılmazsa 20-23 senin hocam.
Eyvallah
İzmirde böyle bir eylem yapmak isteyen olursa, bi odunda ben veririm. Forumdaşlara duyurulur.
Yakmakta kararlı iseniz kapaklarını kopartıp onları yakın, kapaksız kitapları ben yeğenime alayım hocam. Öğrenci kendisi, kapaksız bunlar deyip okumamazlık etmez. Bu enflasyonist ortamda buna da şükür der . Hem sizin eylem gerçekleşmiş olur hem kitaplar bir işe yaramış olur hem de öğrenci sevindirmiş olursunuz. Ithakinin tedarik ettiği 1 taşla 3 kuş vurmuş olursunuz.
Okuyacaksa veririm ya sembolik yakarız. Ben prensip olarak toplu karar almadığım sürece kitap satmıyorum zaten. Sadece veririm. 1-13 te yeğenine sözüm olsun
Bir drizzt hayranı olarak şunu diyebilirim. Bana göre hiç bir kitabı sıkıcı değil ve ilk üç kitapta kı heyecandan daha fazlası ilerleyen bölümlerde var ama okuyana, sıkılıp bırakana değil. Her kitabın her üçlü serinin ayrı heyecanı var ve bana göre mantığı süper oturtmuş yazar, bazen kılıç / pala hareketlerini kafanızda canlandırıyorsunuz ve inanılmaz ince detayları düşünmüş salvatore ben hayranım açıkçası ve ne yazık ki bu güzel değere yeterince sahip çıkılmıyor.
Ben 1-9 okudum. 1-2-3 muhteşemdi, 4-5-6 çok baydım, 7-8-9 (10 daha duruyor) gayet heyecanlı idi. Seriye puanım 8/10.
Arkadaşlar bildiğiniz üzere Akira mangasının telif hakkına sahip olan şirket nasıl Türkçe baskısının her şeyini kontrol ediyorsa aynısı Drizzt serisi içinde geçerli Hasbro denen şirket basılacağı matbaaya kadar karışıyormuş ve Amerika’da ki matbaalar da bulanan bir lisans varmış eğer o lisansa sahip olan matbaa varsa orada basacaksınız diye ısrar ediyorlarmış.
Bu lisansa sahip Türkiye’de 3 yada 4 matbaa var diye biliyorum.
Bunu geçen sene yapılan Ankara kitap fuarında sormuştum görevli bir kişiye.