R.A.Salvatore Drizzt Efsanesi Serisi (İthaki Yayınları)

Forum da yada konu ile ilgili yeni misiniz bilmiyorum. Sadece paylaşımınızdan yeni takip ettiğinizi düşünerek yazıyorum.
DnD kitapları ile uzuuuuun yıllardır ilgilenen biri olarak, o sorun ithaki nin yıllardır kullandıği bir “bahanesi” olarak gündemde tutuluyor.
İthaki özelinde konunun özetini şu sekilde size söyleyebilirim ;

Dnd filmleri seri halde çekilmeye başlar popüler de olursa, daha önce basarken bulmakta zorlanmadıkları o “matbaa” anında tekrar bulunur ve kitaplar seri halde basılır.
Diyebilirim :wink:

11 Beğeni

Bu kesinlikle yılların yalanı. Ama tüm ithaki baştan yalan üzerine kurulu olduğu için şaşırmamak lazım. Telifi de salmıyorlar ki. Balık baştan kokar. En son biri hızlıca basacağız demişti. 4 ay sonra 14-19 basılsa demiştik diyecek kadar da yüzsüzler.

3 Beğeni

Şöyle düşünün, telifi alırken de farkındalardı bu durumun ve İthaki basacağız diyeli 7 yıl oldu. 7 yıldır da yok çeviri sorunu yok matbaa sorunu diyerek oyaladılar. Satmıyordur, olabilir. Çıkar dersin ki basmayacağız, kurtarmıyor, değmiyor vs eyvallah. Ama okuyucuyu salak yerine koymak doğal olarak tepki çekiyor.

Tekrar alıntılıyorum belki gözünüzden kaçmıştır yukarıda. Temmuz 2018’de İthaki yayın evi yetkilisinin bir soruya verdiği cevap:

Bu sırada kağıt krizi, pandemi vs. de yok. Bu düpedüz yalan söylemektir.

4 Beğeni

7 cümle var, 5 tanesi korkunç yalan, 1 tanesi yalan ama şanslı bir yalan, 1 tanesinin ise yarısı tutmuş o kadar da olur ama dimi :slight_smile: Bir de biz bu forumda iyi niyetimizden duruyoruz, zorunda değiliz gibi tripleride cabası. Siz hiç olmayın buralarda da gereksiz yalan söylemeyin, sizden yorum bekleyen yok. Utanç verici ya. Companions ve Homecoming Türkçe sıralamada hangi kitaplar Harun ?

4 Beğeni

The Companions hemen Son Eşik’ten sonraki kitap. Kışgörmez serisinden sonra çok daha güzel gelmişti.
Sonra Companions Codex üçlemesi var, sonraki üçleme Homecoming üçlemesi ve bayaa güzel. :drooling_face:

2 Beğeni

Companions’ın son okumasını yapan kör oldu deseler daha inandırıcı olurdu valla :smile: Bana atsınlar da ben yapayım bari son okumasını, en azından okumuş olurduk :joy: .

2 Beğeni
  1. de bırakmak zorunda kaldım. Devamının epubunu bulamamıştım ahaha :confused:

Üçüncü kitaptan sonra kalitesi de geride falan değil, sadece hikaye değişiyor, yoldaşlığa dönüyor diye hatırlıyorum (çok unutkanımdır, okumadım değil)

1 Beğeni

E-kitap okuyucularımın ikisini de sattım. 35. kitapta kalmıştım artık ya bilgisayardan okurum ya da okumam bilemiyorum.

4 Beğeni

İthaki sormuş, hangi fantastik evrende yaşamak isterdiniz diye, birinin cevabı;

“Drizzt’i basarsanız o zaman söyleyebiliriz” :))) Forumdan bir çılgın mı acaba :))

3 Beğeni

Ben de şöyle bir cevap yazmıştım: :slight_smile:

3 Beğeni

Gerçekten altına 4 yorumda 1 - Ejderha Mızrağı ve Drizzt basmayacaksanız bırakın denmiş. Ama kimin umrunda ki…

1 Beğeni

Ne yazık ki öyle. Cevap verme zahmetine bile girmiyorlar.

Bugün Alfa’nın Jules Verne ile ilgili paylaşımının altına biri kaç kitap olacak diye sormuş, Alfa yetkilisi 103 kitap diye cevap vermiş. Okuyucuyu ciddiye almak gerekiyor bence.

4 Beğeni

Burayı okuduklarına da 100 de 100 eminim. Acaba şirket sahibi mi böyle davranın diyor? Balık baştan kokar. Gerçi Mihenk taşı olabilecek Malazan’ı bile basamıyorlar, ona bile cevap vermiyorlar. Vasatizm.

1 Beğeni

Burayı takip ettiklerine ben de eminim hocam.
İthaki her gün şaşırtıyor beni. Örneğin, Üç Cisim Problemi’ni sipariş vermiştim birkaç gün önce. Aslında seri bende var. Onu yeğenime veririm diye düşündüm. Yeni sipariş geldi, hocam, kapağın rengini bile tutturamamışlar. Kapak kalitesi yerlerde sürünüyor, incecik bir kapak yapılmış. Bu tabii ki matbaa kaynaklıdır ama bu gibi şeyleri kontrol eden kimse yok mu, merak ediyorum. Yani ben olsam ederdim.

2 Beğeni

Son 3 BKK kitabının kağıt kalitesi felaketti. Zaten kağıt hamurunun adını bile duymadım. Fiyatlar kontrolsüzce artarken kalitede kontrolsüzce düşüyor. Bir forumdaş yazmıştı zamanında, son derece sıradan, vasat bir ticarethane diye. Katılıyorum.

Ciddi kurumlarda kalite kontrol ekibi bile ayrıdır. Matbaadan hatalı çıkan parçalanmış baskıları bile bile paketleyip müşteriye yolluyorlar. Tek dileğim var artık, daha pahalı bile olacaksa (ki ithaki artık en pahalılar kategorisine girdi) başka yayınevlerinin fantastik ve bilimkurguyu yaygınlaştırması.

Kız arkadaşım istiyor diye BKK çıktıkça alıyorum ama başka almıyorum artık. Artık eskileri salıp, ingilizce ve almancaya dönmeye başladım bile. (Malazan örnek) İsterlerse Malazan 4-5’i bu sene bassınlar yüzde 70 indirim yapsınlar asla almam. Keza Drizztleri de salıp ingilizceye döneceğim. (Paperback bulmak zor, muhtemelen e-book olur)

Herşeyin bir bedeli var. Türkiye’de kimse bedel ödemediği için kendileri de ödemeyecek sanıyorlar ama yanılıyorlar :slight_smile: Sadece en güçlüler “bu dünyada” bedeli ödemez.

2 Beğeni

BKK’den çıkan Mümkünatı Yok’u ben de DR’da inceledim, kâğıt ve kapak kalitesi çok kötü gerçekten. Zaten uzun zamandır bu seriden artık seçerek kitap alıyorum. Dediğin gibi fiyatlar arttıkça kalite düşüyor.

1 Beğeni

Bende tüm Bilimkurgu klasikleri var lütfen yanlış bilgi vermeyelim Tohumdan Hasada 52 Gr. Holmen kağıda basıldı ve 984 sayfalık 4 kitabın birleştirilmiş versiyonu için kağıt kalitesi iyi bana göre Neuromancer da 52 Gr. Holmen kağıda basıldı son çıkan Mümkünatı Yok kitabında yerli kağıt kullanıldı.
ülkemizde bilimkurgu ve fantastik okuyan kitle niş olduğu için hangi yayınevi bu ekonomik kriz içerisinde bu işe girer bilmiyorum artık PC oyunlarının bile 2bin TL olduğu ülkede kitap fiyatlarını düşünemiyorum.
Diğer türlerden kitapları kütüphaneden alıp okuyacağım.

1 Beğeni

14-19’u 1.400 Tl buldum mass paperback (yeni) Alayım diye düşünüyorum. (İngilizce)

@Pyrewrath 14-19 bunlar değil mi muhtemelen Kiralık Kılıçlar yüzünden rakamları başka görünüyor, yanlış almayayım :slight_smile:

The Hunter’s Blades Trilogy

1. The Thousand Orcs
  2. The Lone Drow
  3. The Two Swords

The Transitions Trilogy

1. The Orc King
  2. The Pirate King
  3. The Ghost King
3 Beğeni

ekitaplar bile dolar üzerinden olunca çok yüksek fiyatlara çıkıyor. Kötü bizim açımızdan. Ne basılıyor, e-book almak istesen de yüksek fiyat ödemen gerekiyor.

1 Beğeni

Uzun zamandır başlığa bakmıyorum. Aylar oldu. Uzun aralarla bu başlığa her girişimde insanların Ithakiye olan nefreti bir o kadar daha büyümüş oluyor :slight_smile:

Ben merak ettiğim yeni kitaplarını da artık almıyorum arkadaşlar. Boykot ediyorum. Elimdeki kitapları satıp Laika topladığımı belirtmiştim. Yine tekrarlayayım da yeni gelen arkadaşlar da hiç beklemesin.

Ben de görüyorum instagramda Drizzt için yazıp da cevap alamayanları… Bir japon klasiğine yorum yapın bakın anında cevap alırsınız.

Vakti zamanında tepki gösteriyorum diye forumda benimle de tartışılmıştı yetkisiz yetkili tarafından. Hatırladıkça gülüyorum.

2 Beğeni