Ben birkaç sene önce gaza gelip iki BG’yi de Beamdog’un enhanced versiyonlarıyla baştan oyanmıştım. Şimdi Icewind Dale ve Planescape Torment’e de el attıklarını gördüm. Yok, artık ne zamanım ne hevesim var, nostaljide kalsın bazı şeyler.
Ah şu hanımlar. Bütün hayallerimizin önündeki en büyük engeller onlar. Hayır, onlarla da olmuyor onlarsız da.
(Sabah ciğer yedim evet).
Bence de. Bir de bazen heves ediyorsun ama hayal kırıklığı oluyor. Bu sefer nostaljideki o tat da bozuluyor.
Ben de şimdi geldim buraya. Buraya girilen 2. gizli geçiti buşdum Bende de 32gb ram var şu an 4,2 Gb kullanıyor. Zaman geçtikçe 5.5 oluyor ssd olarak 980 pro’ya kurdum yükleme ekranı diye bir şey yok bende.
Daha genciz, girme o topa.
Zaman en büyük engel, yoksa yakın keyif alırım ben diye düşünüyorum. Bir de neden takılıp kalayım. İşte bu düşünce de hep İsmet yüzünden, tekrar okumalar yerine yeni kitapları oku diye diye retro aşkımı da soldurdu.
Benim ssd’nin iki katından fazla okuma yazma hızı var, yetişiyordur hızına inanırım.
Ram kullanımına bakıyım ben de oynayınca.
Hayal kırıklığı olacağını sanmıyorum, Youtube’daki oynanış videolarından gördüğüm kadarıyla BG 3 muhteşem görünüyor. Acayip heves ediyorum ama şimdilik satın alma güdüsüne başarıyla direniyorum.
N’olur izleme. Buna kaptırırsan seni iyice kaybederiz, artık hiçbir etkinliğe katılmazsın.
Hahah bence de çok daha iyi olur ama çocuk rahat bırakmaz.
Şimdilik sabrediyorum ama oyunun bu kadar iyi çıkmasına eski bir oyuncu olarak çok sevindim. Umarım icewind dale gibi eski oyunları da görürüz tekrar. BG3 ile aynı kalitede olması zor ama yakın olsa yeter. Tek korkum başka firmaların bu rüzgara binmek için acele edip eski oyunları berbat etmeleri.
Salvatore dün Reddit’de “Bana İstediğinizi Sorun” başlığında okurların sorularını yanıtladı. Hoşuma giden birkaçını paylaşıyorum:
Soru: En sevdiğiniz kitap hangisi? Hangi kitap Sizi bu türde yazmaya cezbetti?
RAS: Hobbit. Hayatımı değiştirdi.
Soru: Daha ne kadar süre yazacaksınız? Emeklilik planlarınız var mı?
RAS: Hala sağlıklıyım ve birileri beni mezara koyana kadar muhtemelen yazmaya devam edeceğim.
Soru: Baldur’s Gate 3’ü oynuyor musunuz? Muhteşem bir oyun.
RAS: Evet, ama diğer oyunları bitirince başlamayı düşünüyorum. Bağımlılık yaptığını duydum.
Soru: Drizzt Efsanesi sinemaya uyarlansa hangisini tercih edersiniz? Live action mı animasyon mu?
RAS: Eskiden olsa live action derdim ama son zamanlarda animasyonlar o kadar iyi bir hale geldiler ki böyle bir filme de hayır demem. Ama yine de live action’ı tercih ederdim.
Soru: En sevdiğiniz Drizzt romanınız hangisi?
RAS: Birkaç tane var. Anayurt, Hayalet Kral, The Companions ve Starlight Enclave. Fikirlerim sürekli değişiyor ancak Anayurt ve The Companions her zaman listemdeler.
Yanına bir de Korsan Kral’ı ekleyince muazzam bir ikili oluyorlar.
Bonehunters’ın yarısını geçtim, sonra 11-16 okuyayım diyorum ama artemis serisini hala bulamadım, sıkıntıya sokar mı?
Sokmaz, sadece güzel bir seri ama Kışgörmez’den önce okunmasında fayda var. Epub falan dinleme oku bence.
O zaman, özelden beklerim
Kapağı çok güzelmiş ama
Wulfgar’ın çektikleri olsun, o sıralardaki motivasyonu olsun oldukça sorgulanabilir.
Evet eski kapaklar daha güzel. Gerçi Miras, Yıldızsız Gece falan hariç. Drizzt yerine dedesini çizmişler onlarda
@Pyrewrath karakterin iç çatışmaları ve ruhsal devinimi açısından güzel, akıcı da ama Drizzt’sizlik çok baskın bir de ben Wulfgar’ın hikayedeki yerinin öldüğünde tamamlandığını düşünüyorum. Zak’ın geri dönmesini tercih ederdim
İlerledikçe vasatlaşmayan tek seri Malazan olabilir. Vasat demek kötü demek değil. Önceki kitaplarına göre gölgede kalmak. Bu Ejderha Mızrağı, Ölüm Kapısı, Fırtınaışığı, GOT, Zaman Çarkı, Drizzt, Dune vb. hepsi için geçerli.
Edit: no spoiler lütfen :))
Nasıl spoiler göstereceğini bilmiyorum sileyim mi komple?
**Tamamdır buldum
İlk kitabı bitirdim, şimdi ikincideyim. Güzel gidiyor şu an ama bakalım 10.kitaptan korkuyorum, halbuki adı da korku filmiymiş gibi güzel duruyor (Alacakaranlık Kavşağı )
Geleceğin neler getireceğini kimse bilemez.
@Haplo Şimdiiii. Bazı seriler çok uzun, vasatlaşmasa bile tekrara düşebiliyor biraz da olsa. Örneğin Drizzt(okuduğum 35 kitabın içinde vasat diyebileceğim 3 ya da 4 tane falan var sanırım) veya Gediksavaşları ilk aklıma gelenler ama ikisi de Malazan’dan bariz bir şekilde uzun. Witcher serisi vasatlaşmıyor mesela, Dune serisi için de aynı şeyi kendi adıma söyleyebilirim. Kara Kule desen onlara keza. Barut Büyücüsü ve devam serisini tek seri olarak kabul edersen (uzunluk olarak yaklaşması açısından) onları da hesaba katabilirsin. Daha okunacak da çok şey var azizim.
Böyle demek istedin değil mi? Dur Zaman Çarkı serisini yeni topladım, toplarken de öldüm bittim az mola vermem lazım