O seriyi de tavsiye ederim, Drizzt üzerine olmasa da drowlar ve Menzoberranzan hakkında güzel bir maceradır. Yıldızışığı ve Gölgeler üçlemesi de oldukça iyidir. Zaten genel olarak Elaine Cunningham’ın yazdığı her kitap iyidir. ![]()
Sanırım önceleri çok eleştirsem de kane eğitimi sonrası drizzt’e olan hayranlığım arttı. Keşke bir de salvatore zaman ayırıp Jarlax nasıl o hale geldi uzun uzun anlatsaydı diye düşündü hatta. Kısacası bu seri sonrası yerine koyabileceğim bu kadar zevk alabileceğim bir seri yok diye düşündüm belki de tamamen ön yargıyla.
Dün İzmir penguen kitapevinde salvatore serisini gördüm ama bir kısmı raflardaydı. 1-12 arası vardı ve 20 den sonrası vardı. Aradakiler yoktu yine.
Aslında 35. kitapta gençliğini uzun uzun anlatıyor ama kastettiğin farklı bir şey sanırım?
Bir gün bassalar bile iş işten geçmiş olacak.
Bir çok güzel seri var aslında ama yerine koymak tabii biraz göreceli, ilk göz ağrısının yeri başka oluyor.
Tavsiye lazım olursa söylersin. ![]()
- kitabı yarıda bıraktığım için sanırım o kısmı okumamışım ben. Tam da yerinde bırakmışım belki bir ara okurum hepsi bilgisayarda duruyor.
Strateji oyunuymuş, şans veririm buna, belki güzel yapmışlardır. ![]()
@Kenan_AKYOL Zaknafein gencecik daha, Jarlaxle da tabii, Menzoberranzan’ın altını üstüne getiriyorlar birlikte. ![]()
Sonunda herkes pes etti sanırım, aylardır kimse birşey yazmamış ![]()
Şu saatten sonra basılırsa büyük sürpriz olur. Seri fazla uzun ve yarıda bırakmak zorunda kaldılar bence.
Yayınevinden serinin devamının geleceğine dair bir açıklama beklemekten yorulduk artık
Nerede gördüğümü hatırlamıyorum (büyük ihtimalle forumda) ama yeni ekibin serinin ara kitaplarını basmaya devam edeceği konuşuluyordu. Beklemekten yorulsak da beklemeye devam ![]()
Bu seriyi okuyan kalmamıştır artık. 14-19’u bassalar saygıdan iyiydi ama çöpe çıktı artık.
1.5 yıl geçti, sabırla, bir umutla. Ne heves kaldı, ne başka birşey. Yapacağınız işi seveyim, İthaki. 14-19 ve 23 sonrası kitapları nereden uyguna temin edebilirim arkadaşlar? İngilizce devam edeceğiz artık anlaşıldı. Özelden veya konu altına link iletebilirseniz sevinirim.
Türkçe’ye çevrilmiş tüm Drizzt serisini dijital olarak topladım. Çizgi romanlarını bile buldum. Çevirisi olmayanları da İngilizce olarak DeepL üzerinden yavaş yavaş çevireceğim. İthaki’den umudum kalmadı.
Çoktan bitti zaten, resmi açıklama yok ama basılma ihtimali 0.
Neden acaba. Yani neden bitirmiyorlar seriyi, bilen var mı? Yıllar önce iddialı bir şekilde “ biz bu serileri bitireceğiz” deyip ondan sonra yüzüne gözüne bulaştırmak nedir anlamadım.
Hocam talep yoktur bence. Şu an bassalar bu fiyatlarla kaç kişi alacak? Malazan’ı bile zar zor basıp, satıyorlar. Ama böyle iş yapılmaz ayrı.
Hocam beklentileri ne acaba. Yani fantastik kitapların bir Fahrenheit veya Cesur Yeni Dünya kadar satmasını mı bekliyorlar bilemedim ki. Bu zaten mümkün değil. Üstelik ben fantastiğe ilginin çok da düşük olduğunu sanmıyorum. Malazan o fiyatlara rağmen bence fena satmıyor. Bilemedim.
En azından basılmamış ara kitapları sınırlı sayıda basarsın, verdiğin sözü tutmuş olursun. Elbette belli bir maliyeti var ama tolere edilmeyecek bir şey değildir bence. Biliyorum bunu çok konuştuk ama eğer basmayacaksan, seriyi ve okuru süründürmenin gereği yok, bırak telifini.
Serinin sonu bile belli değil henüz, adam yazıyor. “Şimdilik” 39 (Kiralık Kılıçlar basılmayacağı için 36) kitaplık bir serinin altından banka yayınevleri dışında kalkabilecek biri olduğunu sanmıyorum. İthaki de basar ama ciddi zarar eder, o yüzden yanaşmaz dostum. Sınırlı sayıda basacağı kitap için de ödeyeceği telif aynı -onbinlerce dolar 19 kitap için-, çevirmene para verecek falan derken tanesini bir kaç bine mal eder gibi en iyi ihtimalle. Yurdum insanı okumuyor maalesef. Yeniden baskıya neredeyse hiç gitmiyor Drizzt serisi. Bkz Buçukluğun Mücevheri 6. kitap, 7 senede ilk baskısını tüketememiş, 39. kitap 17 senede satmaz yeterince.
Hatta elimizde güzel bir örnek var, Gediksavaşları. İthaki’nin bastığı en uzun seri, ilk 22 kitabı basmışlardı ki muazzam bence. Kalanı basamadılar, kalan kitapları en sonunda depo boşaltmak için 2 TL’den falan sattılar hatırlarsan. irbis depolamanın da çok ciddi maliyeti olduğundan bahsettiydi.
Malazan sadece 10 kitap ve daha yarısına bile gelemediler daha, umarım bitirebilirler.
Fantastiğe ilgi düşük bence, en azından bizim okuduğumuz türde fantastiğe. Satmadığı için devamı basılmayan bir sürü seri var. Misal forumda İlahi Kentler serisini, Barut Büyücüsü üçlemesini, İblis Döngüsü, Temeraire, hatta Witcher serisini vb okumuş olanlar kaç kişi merak ediyorum.
Ekonomik krizde fantastik mi kalır ![]()
Kriz yokken de yoktu ki.
Biz hep bir avuç insanmışız, benim gördüğüm bu. ![]()