R.A.Salvatore Drizzt Efsanesi Serisi (İthaki Yayınları)

Hocam beklentileri ne acaba. Yani fantastik kitapların bir Fahrenheit veya Cesur Yeni Dünya kadar satmasını mı bekliyorlar bilemedim ki. Bu zaten mümkün değil. Üstelik ben fantastiğe ilginin çok da düşük olduğunu sanmıyorum. Malazan o fiyatlara rağmen bence fena satmıyor. Bilemedim.
En azından basılmamış ara kitapları sınırlı sayıda basarsın, verdiğin sözü tutmuş olursun. Elbette belli bir maliyeti var ama tolere edilmeyecek bir şey değildir bence. Biliyorum bunu çok konuştuk ama eğer basmayacaksan, seriyi ve okuru süründürmenin gereği yok, bırak telifini.

4 Beğeni

Serinin sonu bile belli değil henüz, adam yazıyor. “Şimdilik” 39 (Kiralık Kılıçlar basılmayacağı için 36) kitaplık bir serinin altından banka yayınevleri dışında kalkabilecek biri olduğunu sanmıyorum. İthaki de basar ama ciddi zarar eder, o yüzden yanaşmaz dostum. Sınırlı sayıda basacağı kitap için de ödeyeceği telif aynı -onbinlerce dolar 19 kitap için-, çevirmene para verecek falan derken tanesini bir kaç bine mal eder gibi en iyi ihtimalle. Yurdum insanı okumuyor maalesef. Yeniden baskıya neredeyse hiç gitmiyor Drizzt serisi. Bkz Buçukluğun Mücevheri 6. kitap, 7 senede ilk baskısını tüketememiş, 39. kitap 17 senede satmaz yeterince.

Hatta elimizde güzel bir örnek var, Gediksavaşları. İthaki’nin bastığı en uzun seri, ilk 22 kitabı basmışlardı ki muazzam bence. Kalanı basamadılar, kalan kitapları en sonunda depo boşaltmak için 2 TL’den falan sattılar hatırlarsan. irbis depolamanın da çok ciddi maliyeti olduğundan bahsettiydi.

Malazan sadece 10 kitap ve daha yarısına bile gelemediler daha, umarım bitirebilirler.

Fantastiğe ilgi düşük bence, en azından bizim okuduğumuz türde fantastiğe. Satmadığı için devamı basılmayan bir sürü seri var. Misal forumda İlahi Kentler serisini, Barut Büyücüsü üçlemesini, İblis Döngüsü, Temeraire, hatta Witcher serisini vb okumuş olanlar kaç kişi merak ediyorum.

4 Beğeni

Ekonomik krizde fantastik mi kalır :slight_smile:

1 Beğeni

Kriz yokken de yoktu ki. :sweat_smile: Biz hep bir avuç insanmışız, benim gördüğüm bu. :smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Raflar dolar taşardı eskiden, Death Gate, Dragonlance gibi. Geçen Dr’de Malazan 4’ü bile göremedim. Bu arada zararına kimse iş yapmasın da, söz verip yarım bırakmak rezalet. Telifi de bırakmıyor, dizi çıkarsa hemen bassın. Milleti uyuttular yok matbaa yok bir şey. Zaten mevcut ekipte gitti, işler zor. Ben tamamen ingilizceye dönüyorum zaten. Drizzt 25 tanesini aldım bile, malazan tamamlandı vb.

3 Beğeni

Tamam, bunların hepsine tamam diyelim. E basmıyorsan bırak telifi. Öyle değil mi?

Not: Bu arada ben söz verdikleri döneme kadar olanlardan bahsetmiştim. Sonrasını boşverdik, ara kitaplar basılsa yeterli.

3 Beğeni

O klasik eserlerden de uzaklaşıyor insan bazen. Hala Ölüm Kapısı okumadım ben bu arada ama ne zaman okuyabileceğim onu da bilmiyorum. :sweat_smile:

Söz verip tutmamaları zaten hype yaratmak için yapılmış ucuz bi numara bence, dediğin gibi rezalet. Drizztleri okumaya başla da İsmet gaza gelsin, yakalayın beni devam edelim. :wink:

@Blackheart Kesinlikle haklısın. Tekel olmanın getirdiği açgözlülük diye düşünüyorum. Hatırla tutuyor telifi bence, parasını ödeyerek değil. Kimse alamasın, lazım olursa ben kullanayım dizi film çıkar kaymağını yerim diyorlar ve buna yorumum forum kurallarına aykırı olacağı için hayalgücüne bırakıyorum. :innocent:

2 Beğeni

Drizzt 10’dayım ben. Malazan varken de ayıp ama Drizzt okumak :slight_smile: Ama ilk 9 kitabı sevmiştim, yalan yok.

1 Beğeni

Malazan’a ara vermek lazım olur elbet, ya da biter :smiley: Drizzt okurken araya zaman koymayınca sıkabiliyor. Böyle üçleme üçleme yılda bir falan kıvamında. İlk 25 kitap İngilizce kaçırdım dolapta, hala içim yanıyor, 2500 TL’ydi. :smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Uzun zaman sonra foruma girdim, En son yanlış hatırlamıyorsam 35 ya da 36. kitabın yarısında bırakmıştım okumayı elimdeki e-kitap okuyucuları satınca. Salvatore kitaplarının baskısını soran arkadaşlara şunu yazayım, Ben bu foruma girdiğimde üşenmeyip konuyu en baştan alıp okudum tüm yazılanları, kim ne tepki vermiş, kimlerle görüşmüş yayınevi ne demiş veya yanıt alamış mı hepsi yazıyor biraz zaman ayırıp okursanız hepsinin yanıtları var bu sayfada. Kitapçılara çok sık giden biri olarak umutlanmayı bırakın diye net olarak yazıyorum size. Hele konu ithaki olunca size yanıt vermeye tenezzül bile etmeyen bir yayın evinden bahsediyoruz. Benim yazdıklarıma bakarsaız ithaki ile olan uğraşımı görürsünüz. Hakaret bile ettim yine yanıt vermediler. Beklentiniz olmasın kendiniz alıp okuyun derim ben.

7 Beğeni

Ben vazgeçtim işte, tamamen ingilizceye döndüm, şu an 29/38 aldım bile, hepsi bitince Türkçeleri ile de vedalaşacağım. Yazık.

Bırak fantastiği normal edebiyattan bile umudum yok. Önümüzdeki bir kaç yılı -bu benim iyimser tahminim- unutun. Kendimizi sevdiğimiz eserleri tekrar ve tekrar okumaya hazırlamalıyız.

2 Beğeni

Ben, 10 yıllık kitabı alıp attım kenara, yeniler için ise yabancı dil devam. En kötü tüm klasikleri baştan okuyacağım. Hayattan çok koptuk, dönmek lazım. 7-8 aydır sağdan sola savruluyorum, normal değil bu süreç.

3 Beğeni

Kitaplara bu kadar zam yapanlar bu insanların okumak için başka yollar arayacaklarını bilmiyorlar mı? Örneğin digital baskılı kitaplar, yabancı kaynaklara yönelmek gibi…

3 Beğeni

Enflasyonu yapanlar da biliyor ama :slight_smile: maliyet enflasyonu var. Zaten gıda bile karaborsa olmuşsa kimin umrunda kitap? Geçen sene bir twit gördüm, bu ülke kağıt fiyatlarının artışını tuvalet kağıdı ile anlıyor, bir halt olmaz diye, çok doğru…

2 Beğeni

İlk 26 kitaptan; neverwinter ve road of the patriarch’ı bulamadım henüz, internet sitelerinde saçmalamamış fiyatlarda görürsen link beklerim :slight_smile:

2 Beğeni

Elbette. Road of the Patriarch biraz daha zor sanki.

1 Beğeni

O hiç yok evet. Bu ikisini bulursam kalan 13’e geçeceğim.

1 Beğeni

Hatfa sonu izmir kıbrıs şehitlerinde penguen kitabevine uğradım. Fantastik bölümde salvatore kitapları yine 13-21 arası yoktu. Çok soruluyor burda forumda diye özellikle baktım ama yoktu. Yakın zamanda İzmir’de kitap fuarı olacak bir de orda bakacağım bulursam yazarım buraya ama umutlu olmamak lazım. İthaki umudu yok eden bir yayın evi.

3 Beğeni

13-21 arası olamaz ki hocam, basılmadı çünkü.

4 Beğeni