R.A.Salvatore Drizzt Efsanesi Serisi (İthaki Yayınları)

Evet basıldı ama bunlar çok eski. Çoğu kişi bunlara ya yetişemedi yada sahip değil. İthaki’den bekliyoruz bunları uzun süredir. İthaki 1–13 ve 20–23 şeklinde bastı. Aradaki 6 kitap bir türlü gelmedi. Bundan sonra da hiç gelmeyecek gibi gözüküyor.

4 Beğeni

Basılmadı diyen arkadaşta belki de sizin bu yazdığınızı kastetmiştir ben yanlış anlamışımdır. Sanırım hiç basılmadı diye yanlış anladım ben. Neyse umarım basılır diyeceğim ama ithaki yayınevi bu konuda sessizliğini korumaya devam ediyor.

2 Beğeni

Dizi veya filmi çıkmadan devamı gelmeyecek sanırım serinin. Ben de Türkçe’de yayımlanan tüm kitaplar var ama durum böyle olunca beklemektense İngilizce baskılardan devam etmek daha mantıklı gibi duruyor.
Yorumlara baktığımda fantastik bir seri olduğu için yayınevinin fazla satmaz düşüncesinde olduğu için yayımlamadıklarını düşündüklerini belirten arkadaşlarımız olmuş, arkadaşlarımızın fikirlerine saygı duymakla birlikte maalesef katılmıyorum bence ülkemizde fantastik tür okuyucusu özellikle son yıllarda oldukça arttı.
Artık İthaki bu konuda net bir açıklama yapsa çok iyi olur. İnstagram’da ne zaman bir paylaşım yapsalar Drizzt soruluyor genelde ve hep cevapsız kalıyor bu sorular, hoş bir durum değil.

6 Beğeni

Basmayacağız tepkisi >>>> neden çıkmıyor tepkisi olduğundan açıklama yok.

1 Beğeni

Selam arkadaşlar, üşenmedim 1587 sayfa yorum okudum anladımki seri tekrar basılmayacak :pensive:. Geçen yıldan beri 14-21 arası takılı kaldım. Normalde klasik basılı kitap okumayı çok severim ama yapacak bir şey yok e-kitap olarak serinin 14 sonrasına ulaşabilirmiyim bilgisi olan varsa mesajla bilgi verirse çok sevinirim.

Bu saatten sonra 14. kitap sonrasını basarlarsa büyük sürpriz olur benim için. Ne zaman sorun çözüldü yakında duyurusu gelir dense devamı gelmiyor. Türkçe epub var mı bilmiyorum ama bu seriye devam etmek için en iyi yol ingilizcesinden devam etmek.

3 Beğeni

Ben amazonda 23 sonrasını ve aradakileri takip listeme ekledim. Indirime girdikçe yapıştırıyorum. Eksikler tamamlanınca başlayacağım okumaya kaldığım yerden.

Bu seri aslında bir noktadan sonra tekrara giriyor ve okurken çok da hoşuma gitmiyor ama ilk göz ağrım olduğundan hepsini topluyorum

1 Beğeni

Çevirmeye başladınız mı

İlk üç kitabı okudum totelde 10/7 veririm devamı okumaya değer mi

7 puan verdiyseniz bence başka serilere geçin. Barbar, okçu, cüce ilişkisi okumak isterseniz devam edin.

1. kitapta ( boundless ) yarım bırakmıştım okumayı e-kitap okuyucularımı satmak durumunda kalınca. Tekrar e-kitap okuyucu alınca okumaya 35. kitap üzerinden yeniden başladım. Kendi adıma hala heyecan duyuyorum bu seriyi okurken. Bu sabah otobüste işe gelirken yine kitabı okuyordum, seriyi okuyanlar bilir salvatore hem zaknafein hem drizzt’in kılıç veya pala ile ilgili sahnelerini, antremanlarını öyle detaylı anlatıyorki sanırsınız ki salvatore bir kılıç ustası. Bu konuda sizce salvatore ders almış olabilir mi ? Nasıl bu kadar ayrınıtıl yazabilir sadece hayal ederek ? Ben hayranım bu kadar detaylandırmasını ve heyecanı hiç eksiltmemesine.
3 Beğeni

Eski boksör diye biliyorum, o yüzden becerikli bu konuda. Şu adam gibi birine Drizzt oynatsalar ne güzel olur bir live action uyarlamada.

https://www.reddit.com/r/Damnthatsinteresting/comments/1f4onft/hes_built_different/

Şimdiye kadar neden yapılmadı anlamıyorum. Arcane gibi kaliteli animasyon da güzel olur.

1 Beğeni

Salvatore’yi araştırırken gece klubü/bar fedailği yaptığını okumuştum yanlış hatırlamıyorsam. Daha detaylı araştırmak lazım demekki.

İngilizce kitapları okuyanlar veya 15. kitap olan cadı kralın vaadi’ni okuyanlar bilir master kane ismini. Bu eleman ile ilgili okunacak hikaye, anlatı, kitap vs. var mı bir yerlerde gözünüze çarptı mı ? Eleman çok çok güçlü okuyanlar bilir. Kim olduğunu veya varsa maceralarını okumak istiyorum.

Niş kalmış bir seri ve yakın zamanda çıkan dedikodulara göre Hasbro Ejderha Mızrağı ve Drizzt kitap serilerini reboot edecekmiş.
Star Wars gibi olacak çünkü yeni okuyucu elde edemiyor Amerika’da 1990’larda okumaya başlayanlar devam ediyor en son baktığım bir sitede 200’den fazla kitabı gözüküyordu.

Niş kaldığını düşünmüyorum, fantastiğe merak salan her insanın en azından ilk üçlemesini okuduğu bir seri. Beğenen devam ediyor sonrasında ama ilk kitapları illa okunur tavsiye edilir hala.

Star wars gibi bir reboot söz konusu değil, dnd her versiyon değiştirdiğinde yeni kurallar, olaylar vs. olur sadece. Sistem değişikliğine gidiliyor genelde, karakterlere reboot atılmıyor.

2 Beğeni

Son çıkan Ejderha Mızrağı romanlarından birinde yaşanan bir olay sonrası Redditte insanlar bunun reebot olduğunu söylüyor.
Karakterler değil evren rebootu olacak.

Ejderha Mızrağı dünyası Unutulmuş Diyarlar kadar oturaklı ilerlemedi. Zaten dünyası sürekli reboot yiyor ama yeni çıkanlar ilk kitapları kadar tat vermedi bana. Adamakıllı bir plan yapılması lazım onun tekrar düzene girmesi için. Margaret Weis’in yazdığı son seriye bakmayı düşünüyorum ama yorumlara göre karar vereceğim artık.

Forgotten Realms olarak söylediysen dediğim gibi o da her edition değişikliğinde saçmalar sonra tekrar toparlamaya çalışır. Drizzt kitapları diye yazdığın için onun özelinde reboot dediğini düşünmüştüm.

Yine de Star wars tarzı bir reboot imkansız, forgotten Realms için sadece edition tarzı değişiklikler olur, eski kitaplar yok sayılmaz.

Eski kitaplar yok sayılmayacak sadece Another Universe olacak ve D&D History adını alacak deniyor.
Bu sayede yeni bir Drizzt serisi yazılması hedefleniyormuş.