R.A.Salvatore Drizzt Efsanesi Serisi (İthaki Yayınları)

Son çıkan Ejderha Mızrağı romanlarından birinde yaşanan bir olay sonrası Redditte insanlar bunun reebot olduğunu söylüyor.
Karakterler değil evren rebootu olacak.

Ejderha Mızrağı dünyası Unutulmuş Diyarlar kadar oturaklı ilerlemedi. Zaten dünyası sürekli reboot yiyor ama yeni çıkanlar ilk kitapları kadar tat vermedi bana. Adamakıllı bir plan yapılması lazım onun tekrar düzene girmesi için. Margaret Weis’in yazdığı son seriye bakmayı düşünüyorum ama yorumlara göre karar vereceğim artık.

Forgotten Realms olarak söylediysen dediğim gibi o da her edition değişikliğinde saçmalar sonra tekrar toparlamaya çalışır. Drizzt kitapları diye yazdığın için onun özelinde reboot dediğini düşünmüştüm.

Yine de Star wars tarzı bir reboot imkansız, forgotten Realms için sadece edition tarzı değişiklikler olur, eski kitaplar yok sayılmaz.

Eski kitaplar yok sayılmayacak sadece Another Universe olacak ve D&D History adını alacak deniyor.
Bu sayede yeni bir Drizzt serisi yazılması hedefleniyormuş.

Hayırlısı bakalım, şu an oturmuş bir tarihi varken başka evrenden devam etmeleri kötü olur bence.

Gerçi ben şu an ingilizce olarak dilimize çıkmayan romanları okumaya başladım. Yeni serilere ömrüm yetmez .

1 Beğeni

Sonunda. :slight_smile:

Yeni Dragonlance serisi bildiğiniz yol yapıyor buna ve daha ilk kitabı okurken şüpheye düşmüştük. Ama Drizzt için böyle bir şey yapmaya Salvatore’u ikna edemeyeceklerinden eminim. Spoiler olmasın ama adam son bitirdiği üçleme ve özellikle de yeni yazacağı için çok büyük değişikliklerden bahsetti hevesle. Ayrıca fanbase Drizzt için reboot kabul etmez, 34 yıldır tanıdıkları yoldaşlarını kaybetmek istemez kimse, o yüzden hiç ihtimal vermiyorum şahsen. Yapabilecekleri tek şey tıpkı @narpal 'ın söylediği gibi yeni bir event yapmak olacak ki konusu bile belli.

Geç oldu baya ama iyi ki başlamışım. Night of the Hunter’ın yarısına geldim, bayağı keyifli. İşin içinde Drowlar olunca Salvatore şov yapıyor.

Yeni üçleme mi geliyor?

1 Beğeni

Sıfırlama konusunda piyasa amerika olunca pek güvenmiyorum. Star wars da çok büyük kazık attılar.

Ben hangi e-kitap okuyucuyu aldığınızı merak ettim.

1 Beğeni

Kindle oasis 32 gb 10.nesil. Hep istediğim bir modeldi ekranın yanında bulunan tuşları yüzünden. Okurken tutuş kolaylığı da var. Boundless kitabının ( 35. kitap ) %60’ına geldim bile. İnanılmaz heyecanlı gidiyor.

2 Beğeni

Dostlar merhaba ben şimdi tam anlayamadım, ithaki 14-19 kitaplarını basacak mı basmayacak mı? bilginiz var mı bu konuda.

Siz gideli 5 yıl oldu ama ithaki hiç değişmedi bu konuda hocam. Basmayacak.

1 Beğeni

Kesin bir şey yok gibi görünüyor. Basacağız deseler bile ne zaman basılır sözlerini tutmakta ne kadar mahir olurlar konu İthaki olunca bir bilinmezlik söz konusu. :slight_smile:

1 Beğeni

Yanlış hatırlıyormuşum, şimdilik yeni kitap bilgisi yokmuş, pardon. Eninde sonunda yazar diye düşünüyorum ama. :sweat_smile:

@Epichan Kesin konuşmak da zor ama ihtimal veremiyorum. Fazla köklü.

1 Beğeni

Benim de ilk ekitap okuyucum kindle basic versiyonu idi. Fakat son 2 yılda e-okuyucular büyük bir değişim geçirdi. Bundan dolayı Kindle eski bir teknoloji olarak kaldı. Bütçeyi bilmiyorum ama daha farklı bir okuyucu bakabilirdin.

Hmm değişimleri takip etmedim cihazı yurt dışından 50 euroya aldım ikinci el olarak. Bu fiyata bu modeli yurt içinde bulmak mümkün değil bir de çok temiz cihaz. Daha önce kindle ve kobo kullandım ve memnundum açıkçası. Nasıl değişimler oldu biraz bilgi verebilir misiniz ?

Muhtemelen Drizzt konusunda haklı olabilirsin ama Ejderha Mızrağı serisine cidden reboot geleceği konuşuluyor.

1 Beğeni

Dediğim gibi hocam, çoktan geldi şeklinde bile düşünebilirsin. Yeni bir karakter yanına Son Yuva Hanı’ndaki meşhur buluşmadan hemen önce Tas, Raistlin ve Sturm’u alarak Huma’nın yanına geçmişe yolculuk etti. Gerisini var sen düşün. :face_with_hand_over_mouth:

Wikiye göre AD&D için 1985’te önceden hazırlanmış karakter olarak tasarlanmış. Biraz detay da vermişler.

Kindle’ı güzel fiyata almışsınız. Kitap okumak içinde gerçekten güzel bir cihaz.

Ama son yıllarda artık android yada kendi işletim sistemine sahip not tutulabilir, tüm formatları okutabilen e-okuyucular çıktı.

Bende ki android işletim sistemli olduğu için tüm programları da destekliyor. Tüm formatları destekliyor ve ayrıca not alabiliyorsunuz. Cihazı aldığımdan bu yana calibre çevirici hiç kullanmadım. Ajandalara not tutmayı da bıraktım. Bir sonraki aşama için tavsiye ederim.

3 Beğeni

Tavsiyeniz varsa ben de değerlendirmek isterim. Yavaştan bu seçeneğe komple döneceğim sanırım.

Ben 2 sene önce Onxy BOOK Air 2 aldım. Memnun kaldım.

Ben takibe ilk Remarkable-2 projesi tanıtıldığında takip etmeye başlamıştım. İşte alsam Türkiye’ye gelir mi falan ona bakıyordum. Sonra youtube da kitbetts-masters kanalında e-okuyucuları incelen yayıncı ile tanıştım. Bunun incelemelerini izledim baya. Şans eseri Onxy Book’un Türkiye de satıldığını öğrenip bir indirim ile cihazı aldım. Bence çok iyi bir aygıt. Sadece kitap için değil, not alma işi ve notları aramak, sınıflandırmak işinizi çok kolaylaştırıyor.

1 Beğeni