R.A.Salvatore Drizzt Efsanesi Serisi (İthaki Yayınları)

Çok teşekkürler. iPad düşünüyordum ama göz yoracağını söylediği için bu cihazlara dönmeye karar verdim. Verdiğiniz bilgiler ile ben de bakayım. :+1:

Redditte ki tartışmaları okudum insanlar iki gruba ayrılmış bir grup reboot istemiyor onun yerine mevcut zaman çizgisi ile devam etmesini istiyor diğer grup hard reboot olsun da daha rahat takip edebilelim diyorlar.

Uzun serilerde ki 30-40 seneyi buluyor nerdeyse , reboot istemek bana pratikte saçma geliyor. Ne güzel okunmayı bekleyen, halihazırda çıkmış kitaplar varken dünyayı sıfırlayıp 30 sene daha kitapların çıkmasını bekleyip, takip etmek daha yorucu.

3 Beğeni

Hiç bilgim yok ve memnun olduğum için araştırma ihtiyacı duymadım. Şimdilik işimi görüyor kendi adıma.

Maalesef Ejderha Mızrağı serisinde çok fazla tutarsızlık olduğunu söyleyenler var o yüzden spoilerlı şekilde yazmış arkadaş son çıkan kitaptaki olayı bu yüzden fanlar reboot konusunu konuşuyor.

Tutarsızlıklar olduğu doğru, lakin ben de reboot taraftarı değilim. Ejderha Mızrağı klasikleşmiş bir seri, oldukça naif ve hafif bir yapısı var. Yeniden aynı tarzda yazılacak kitapların heyecanı çok çabuk tükenecektir. Ha versinler Abercrombie’ye, Fletcher’a, bambaşka bir deneyim yaşayalım, buna razı olurum. Yoksa sadece ipyi daha fazla sağmak için yapılan ucuz hareketler olmaktan öteye gitmez benim gözümde. (Yazarlar sadece örnek, başka başarılı yazarlar da olabilir)

İşin komiği, Ejderha Mızrağı yeni seri ile reboot atmaya karar verse ne olup bittiğini kimse anlamayacak. Yeni okuyucuya bir şey ifade etmeyecek misal Raistlin.

Tutarsızlık konusuna da değinmek istiyorum bahaneyle. Masaüstü rol yapma oyunları zaman zaman -genellikle kural seti değişiklikleri geldiğinde- büyük eventler ile kendilerini güncel tutar. Bu dünyalara ait kitaplar da aynı zamanda bir nevi reklam oldukları için bu büyük -dünya değiştiren- olayları da konu alır. Misal Time of Troubles,Spellplague vb. olaylarda çoğunlukla önceki kitaplarla çelişen gelişmeler içererir. Misal Drizzt serisini okuyanlar anımsar, Gölgeçöküşü sırasında daha önce adı sanı geçmeyen ırklar ve yerler damdan düşer gibi dahil oluverirler. Daha önce de bahsetmişim bu konuda örneklerinden.

Toplamak gerekirse bu seriler doğaları gereği tutarsızlıklara sahip olacaklar, bu yüzden reboot bile gelse bir kaç yıl sonra yine ortaya bazı çelişkiler çıkacak.

4 Beğeni

Birde anlamadığım bir şey var. Bu sürekli sıfırlanan evrenler 15-20 da bir sürekli sıfırlanacak mı? Bana çok saçma geliyor.

Eski kitaplar D&D history adını alacak deniyor o yüzden tutarsızlıkları gidermek adına son bir D&D el kitabı çıkacakmış ve sabit olacak deniyor.

1 Beğeni

Keşke herkes 35. kitabı okumuş olsa ve kitapta geçen ilginç olayları konuşmaya , tartışmaya fırsatımız olsa. Çok heyecanlı bitti 35. kitap

Sabit kurallar monotonluk getirir, becerebilirlerse ne ala hocam.

@Kenan_AKYOL Kimse okumuyor neredeyse. :sweat_smile:

Jarlaxle’a çok yakışmaz mıydı sizce şu şapka?

https://www.reddit.com/r/interestingasfuck/comments/1fap897/making_a_hat/

Jarlaxle’a yakışırdı. Onu hep kristalin hizmetkarı kitap kapağındaki şapkasından ve göz bandından tanıdık ki zaten kitaptaki anlatımda hep o yönde. 36. kitap heyecanla gidiyor, okuyacaklar olur diye anlatamıyorum burda.

1 Beğeni

Ben varım mesela da ne zaman sıra gelecek meçhul. :smiley: Beğenmene sevindim, bu üçleme en iyi 3 üçleme arasına girebilir benim için. Salvatore serinin özüne dönerken yazımını güzel tuttuğu için pek beğenmiştim ilk ikiyi. Entrika desen bol, aksiyon zaten muazzam…

Ben bile gaza geldim tekrar :sweat_smile:

Okumak istesem sıralamayı nasıl yapmam gerekli.

Bu listeyi ben yapmıştım ve hatta geçen yıl paylaştım burada. Ben şu an 36. kitaptayım. Keşke daha uzun bir seri olsaydı.

7 Beğeni
  1. Kitaba başladım. Salvatore lloth gibi ağ örmüş resmen. İlk kitaplardaki karakterlerin tekrar çıkışı, drizzt’in kaçısından hemen önce neler olduğu, olayların nasıl geliştiği ve daha neler neler anlatmam doğru olmaz diye yazamıyorum ama inanılmaz bir hayal gücü.
1 Beğeni

Kitap serilerini okuyanlar hak verecektir. Tüm karakterler çok iyi anlatılmış. Keyifle bir kaç dakika izlemek için.

3 Beğeni

Örümcek kraliçeye ait seri 6 kitabı oluyan var mı ?

1 Beğeni

Benim beğendiğim bir seridir, iyi bir seviyede başlar sonra biraz biraz düşer. Drow ların ben merkezci ve entrikacı yanlarını çok iyi işleyip güzel bir Karanlıkaltı sunar Örümcek Kraliçe’nin Savaşı serisi. Ched Nasad gibi ismini bildiğimiz ama içini bilmediğimiz farklı Karanlıkaltı mekanlarına da sokar bizi.

6 kitabını 6 farklı isim yazar, biraz proje bir seridir. Yaratıcıkta bazı artılar sunsa da hikayenin 6 farklı kalemden çıkması epey bir üslup farkı da yaratmıştı diye hatırlıyorum. Galiba çevirmenleri de değişiyordu serinin bir kısmında, o da pek yardımcı olmamıştır. En büyük eksiği bu, yine de Unutulmuş Diyarlar da bir yan seri okunacak ise Karanlıkaltı faktörü ile en tercih edilesi diyebilirim.

2 Beğeni

O zaman sanırım okumak için baya geç kalmışım. 36.kitaptan itibaren lloth inancı kökten değişmeye başlıyor ve hiç kimsenin beklemediği şeyler oluyor. keşke okusaymışım daha öncesinde.

2 Beğeni

Sana tavsiye ettim diye hatırlıyorum, bence Drizzt’i severek okuyanlar için elzemdir.