R.A.Salvatore Drizzt Efsanesi Serisi (İthaki Yayınları)

Timeline da farklı konularda da biraz geride kalmıştır zaten. 20 sene önce falan yazıldı bu seri :smile: Yine de keyif verir bence, sıkıntı olmaz.

1 Beğeni

Doğru etmiştin hatta sen dedikten sonra edindim var bende ama şimdi Lloth inancı öyle bir noktaya geldi öyle gelişmeler oldu ki nerden çıktı bu Lloth diye merak ediyor insan o yüzden okuyayım mı ne yapayım diye tereddütte kaldım. Neyse hafta sonuna kadar 38.kitapta bitmiş olacak. Belki okurum bilemedim şimdi.

2 Beğeni

Evet öyle zaman çizelgesi baya bi geride kalıyor orda yaşanan olaylarda.

1 Beğeni
  1. kitaptan bir alıntı paylaşmak istiyorum. Drizzt şöyle diyor “ Kefarete olan inanç , daha iyi bir yarını pişirmeyi ummanın en önemli baharatıdır “
    Ben bu serinin başından beri drizzt hayranıyım. Artemis entreri ile olan diyaloglarını hatırlarsınız. Bitmeyen bir mücadele ve zıtların savaşıydı adeta. Artemis entreri ile ilgili fikirlerim de seri ilerledikçe değişti. Artemis farklı bir adam olmaya başlamıştı Artemisin yolu kitabından beri. Sanırım salvatore uzun ömürlü drowları seçerek yazacak çok fazla macera bulmuş aslında. Hep yeni bir macera başlıyor. Hep kendi çıkarını düşünen jarlaxe bile değişiyorsa varın siz düşünün gerisini.
2 Beğeni
  1. kitabı da bitirdim ama okumayanlar var belki okurlar diye düşüncelerimi yazamıyorum. Sanırım salvatore de benim gibi inançsız ve sorgulayan biri. Kitapta karşıma çıkan sorgulamalar, drizzt’ in düşüncelerini yazdığı günlüğünden çıkardığım tahminler bunlar. Şu cümle benim için çok iyi mesela -Öldükten sonra mekan ve deneyimi belirleyecek olan şey kalbinizdekiler olmalı, dışa vurulan inanç vce sadakat değil -
6 Beğeni

Bu görüşmeyi izleyen var mı ? Ben alt yazı ile izlemeye çalıştım ama türkçe alt yazı çeviri baya kötü oluyor, sesten çeviri. Varsa izleyen biraz bilgi verebilir mi ? Benim anladığım kadarıyla yayımcı salvatore’ye biraz ağırdan al insanlar en baştan okumaya başlayınca toplamda 39 kitap olmuş onlar okurken sen sürekli kitap çıkartıyorsun demişler, bir dönem wislep snipes ( blade başrol oyuncusu ) drizzt karakterini canlandırmasını istemişler salvatore’den ama gülüyor salvatore bence de haklı komik olurdu sanki.

1 Beğeni

10-15 sene önce olurdu belki ama dede oldu artık. Ha belki Zaknafein olur. Animasyon yapsınlar bari hiç olmazsa.

2 Beğeni

Yukarıda linkini attığım videoda salvatore yazar olarak düzenli ve yüksek ödemeler almaya başladıktan sonra ona altı hafta zaman vermişler ve 7.kitap olan miras kitabını 6 haftada tamamlamış. Ne yazık ki salvatore ile görüşen adam yazılan kitaplar, karakterler, forgotten realms, lloth hakkında yeterli bilgi sahibi değil. Bence doğru soruları sormuyor.

1 Beğeni

Röportajı sonuna kadar izledim. İlgimi çeken noktaları sizinle paylaşmak istiyorum.
1- Yazdığı kitabın önce %80’nini yazıyor, sonra başa dönüp editliyor, şu bölümde şu vardı başa şunu ekleyeyim gibi. Sonra bir kez okuyup düzeltiyormuş. Editör maksimum %2 lik kısmı düzeltiyormuş sadece önceden kendisi düzelttiği için.
2- Tüm yazdığı kitapları çok eğlenerek yazdığını belirtiyor. Hikayeleri bazen arkadaşları ile birlikte yazmış, oturup yarattıkları dünyayı, tanrıları ve karakterleri tartışmışlar.
3- Asıl işi mali analistlik yapmakmış. Sabah 11 akşam 5 arasında yapmış bu işi ve paraya ihtiyacı olduğu için geceleri bazen barlarda fedailik yapmış.
4- Bazen hangi ismin nerden geldiğini anlatıyor o kısımlarda ilginçti.
5- Dünya çapında yaklaşık 50 milyon adede ulaşan satış rakamlarına sahip bir seri olmuş tümü ama editörler biraz yavaşla demişler ilk kitaptan başlayanlar var bırak seni yakalasınlar demişler salvatoreye.
6- Röportajda kitaplardaki detaylara girmediler. Sadece son kitaplarda ortaya çıkan yeni bir konu var demekle yetineyim ( okumamış olanlar için yazmıyorum )

7 Beğeni

Sen kazandın İthaki, tebrik ederim. Seri kitap satın almayı bana bıraktırdığınız için dilediğiniz bölgenize kına yakabilirsiniz. Yıllardır devamını basmadığınız serinin ilk kitaplarını utanmadan hala satıyor olmanız da takdire şayan. Seri sayenizde koleksiyonluk oldu, kitaplar fahiş fiyatlara satılıyor. Lazım olursa bana ulaşın geri satayım size güncel fiyatlardan, sonuçta siz “basmayı planlıyor” ama asla basmıyorsunuz.

Arkadaşlar e-pub olarak seriyi bana özelden iletebilirseniz çok sevinirim. @Kenan_AKYOL @Pyrewrath

3 Beğeni

İthaki Yayınlarının Drizzt ve Ejderha Mızrağı serisinin telif hakkını bıraktığı konuşuluyor bu yüzden kitapların devamı basılmıyacak deniyor.
Afaki bir fiyata göre senelik 3 bin dolar ile 4,500 dolar arasında bir telif ödediği söyleniyor.
Bir de bizim okuyucularımızın büyük bir eksisi bir seri farzı misal 15 kitap ise 7 kitabı çıkmadan seriyi almıyor o yüzden yayınevleri serinin devamını basmıyor.

1 Beğeni

Dostlar , ingilizcesi iyi olan arkadaşlardan bir ricam var benim seride okuduğum kitaplarda yeni bir tanrı ortaya çıkıyor. Ygorl ve lloth yani iksinin karşılaştırmasını ( karşılaştırmak doğru mu bilmiyorum henüz ) bulamadım. Acaba rica etsem iki tanrının karşılaştırması veya birbiriyle münasebeti var mı ? Veya alt üst ilişkisi gibi bilgi var mı bakabilir misiniz ?

1 Beğeni

Ağır spoiler yedim. Kane. :smiling_face_with_tear:

Güç olarak bakacaksak DnD 5e’ye göre Lolth(Challenge Rating:30) Ygorl’u (CR:23) ezer geçer.

Aralarında herhangi bir bağ bulamadım ama.

Evet ne yazık ki doğru bilgi. Ben artık 39. kitaba geçtim. Hikaye tam gaz büyük bir heyecanla devam ediyor.

1 Beğeni

Bitti sonunda. 39. kitap soru işaretleri ile bitti bana göre. Bitmemiş bir çok olay örgüsü havada asılı kaldı. İzlediğim röportajda salvatore sözleşmem yok diyordu yeni sözleşme gelirse devamı gelir diyordu ama kitaplar arasında bir iki yıl bırakmak daha iyi okunmasına neden oluyor gibi bir şey söyledi sanırım buna inanıyor. Yeni bir şeytan savaşları serisine başlayacak sanırım onun sinyallerini vermişti o röportajda. Artık unutulmuş diyarlar serisi şimdilik bittiğine göre önce şeytan savaşları sonrasında eğer yeni kitap çıkmamış olursa world of warcraft serisine başlıyorum yaklaşık 30 kitap var.

3 Beğeni