Rıhtım İtiraf Köşesi

Dinlemek tabii ki suç değil :grinning_face_with_smiling_eyes: bir sürü grup sayarım da başlıca; Bts, Shinee, Exo, The Rose, Day6 gibi gruplar aklıma geliyor. Solo olarak da Holland ve Jackson Wang’ı beğeniyorum. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Ben BTS, Stray Kids, Twice ve Blackpink gruplarını beğeniyorum. :slightly_smiling_face: Diğer grupların bazı şarkılarını dinledim. Ama beğenmiyorum. Ama en çok sevdiğim grup BTS. :slightly_smiling_face:

Bizim sınıfta ve tanıdığım kişiler Kpop dinleyenlere gülüyorlar. Aslında ülkemizde Kpop dinleyenlere öyle bakış açısı var.

1 Beğeni

Hayır aslında tam olarak öyle değil. Kpop seven bir sürü arkadaşım var. Aralarından biri seviyor ve dinliyor, arada benim sevebileceğim türde olanları öneriyor (ben de anime müziklerini sevdiriyorum ona;)) Maalesef kalanlar hayatlarını k-pop türüne adamışlar. Onların yanında BTS sevmiyorum diyemiyorum çünkü hemen saldırıya geçiyorlar. Sınıf arkadaşım vardı, sormuştu gökkuşağında neden 7 renk var diye. Ben de başladım güneş ışığının su damlalarından geçince parçalanmasından falan anlattım. Kız dedi “Gökkuşağında 7 renk var çünkü BTS’in 7 üyesi var”. Azerbaycancadan ingilizceden ev ödevini yapmayıp (ev ödevini geçtim, doğru-dürüst yazmayı bile bilmeyenler vardı) da sırf k-pop sevgilerinden korece öğrenenler de vardı bizim sınıfta. En çok da BTS ve BlackPink’e tapıyorlar resmen.

2 Beğeni

Ama bizim sınıfta Kpop dinleyenlere gülüyorlar. :confused:

Ben böyle değilim. Ben de yaz ayında korece öğreniyordum. Okullar açıldıktan sonra öğrenmiyorum.

Instagram ve sosyal medya platformlarına dayanamıyorum artık.

Bilen bilir bir kaç ay önce bir trend vardı. “Kadınlar mizah yapamaz.” Buna da kendilerince örnek gösteriyorlar; bakın Aykut Elmas tek komik kadındır vs vs diye. Gülse Birsel ve Ezgi Mola mesela komik değilmiş çünkü onlar yazar değil oyuncu imiş. Gülse Birsel! Oyuncu imiş sadece!

Tam seviniyorum bu trend bitti şükür diye derken bugün bir görüyorum ki tekrar başlamış her yerde. Suriyelilere sürekli laf atılmasından, kadınlar erkekleri sevemez hep kullanır laflarından, kadınlar mizah yapamaz denilmesinden, koronaviruse karşı çıkıp virüse inananları aptallıkla suçlayanlardan ve daha pek çok önyargılı, ırkçı, cinsiyetçi paylaşımdan öyle yoruldum ki!

9 Beğeni

HAİN PATATES

Yüzüne bakmazlar, parmak ucuyla tutarlar ÇITIR ÇITIR kızarırsın da bana bu hainlik niye?

Kızım istemişti. Çıtır çıtır patates, güzelce soydum, eşit kalınlıkta doğradım, suda bile beklettim. Sonra da bir güzel kuruladım. Yağı kızarttım içine attım patatesleri… Bende bir umut, hayallerimde kızımla çıtır çıtır patatesi mideye indirirken kahakahalar atmak var.

Gel gör ki güzel oldu ama çıtırı yok. Çıtırı neden yok? Çıtırı nerede? Çıtırsız niye? Çıtırı kime? Çıtırsızı bize? ÇITIR YAHU ÇITIR! Ah ulan HAİN PATETES!

8 Beğeni

Pisirirken karıştırmayın, altını orta derecede tutun ve kapağını da sürekli açmayın. Alt kısım kızarınca döndürmeniz lazım.

Şunu da denemenizi tavsiye ederim :sweat_smile:

3 Beğeni

Sanırım meraktan kapağını sürekli açıp durdum ve dürtükledim. Orta derece ve karıştırma diye not alayım. Videodaki adam ne yaptı öyle “aman tanrım dedim” :joy:

Normal çıtırlar mücadeleyi kazanırsam farklı micadelelere yelken açarım. Benimkisi de umut garibin ekmeği misali, normal çıtırı yapacam sonra bunu yapacam. Hayal etmek bedava bana sonuçta…

Video ve yorum için teşekkürler. :blush:

2 Beğeni

Patatesleri ince ince doğrayın. Çıtır çıtır olurlar. :smiley:

4 Beğeni

Sosyal medyada etkileşim almanın en kolay yollarından biri bu cümle. Öyle düşündükleri için değil etkileşim alındığı için yazıyorlar bence.

Keşke böyle olsa. Ama düzdünyacılar gibi bunlar da her köşeden türüyor ciddi ciddi. Neyse. Umalım da azala azala bitsinler.

1 Beğeni

İşinize yarayabilecek bir itirafım var ey Rıhtım, toplaşın yamacıma.

Durup düşününce hepimizin hayatında, bir şekilde sosyal medyadan ekleştiğimiz ve buna pişman olduğumuz birileri var. Bu kişileri bir türlü silemezsiniz ve arkadaş listenizde görmeye tahammül bile edemezsiniz. Ya iş yapılan biri, ya uzak bir akraba ya da her gün yüzüne baktığın ama sosyal medya paylaşımlarından hoşlanmadığın bir komşu olabilir bu. Yani silsen ya da engellesen bunu anlayabilir ve karşılaştığında tavır/sorun yapabilir. İşte o insandan kurtuluş yolunu buldum. :grin:

Sırasıyla şu mesajları atıyorum ve o kişiden sosyal medyada kendi isteğiyle kurtuluyorum;
Merhaba canım : )
Senin hattın faturalı mıydı?
Çek kazandım da onu dağıtıyorum, numaran neydi senin?

3 kişide denedim işe yaradı :smiley: ikisi zaten yüz yüze karşılaşma hariç sadece sosyal medyadan iletişim kurduğum kişilerdi hemen engellediler, diğeri aradı “aaaa virüs girmiş hesabıma hemen engelle!” dedim ve ondan da kurtuldum. Arkadaş listem mis gibi şu an. :sunglasses:

19 Beğeni

Bize de mi böyle yaptılar acaba? :smiley: :smiley: Yalnız taktik güzel.

6 Beğeni

Genelde birilerini silmek yerine sosyal medyadan kendimi siliyorum. Şu an bir hayaletim. Bana asıl lazım olan gerçek hayatta onları atlatmak :sweat_smile:

7 Beğeni

Ben genelde siliyorum direkt. Kendini yenemeyen karşıma geçip ya da arayıp soruyor. Ben de zaten selam bile vermediğimizi, konuşmadığımızı, kişisel paylaşımlarıyla ilgilenmediğimi ve artık ortak paylaştığımız bir şey olmadığını, bu sebeple de sildiğimi söylüyorum. Gerçekler bazen sert olabilir. Birisi beni sildiğinde de hiç fark etmem. Fark ettiysem de hak veririm aynı sebepten.

11 Beğeni

@SJack bir gözden geçirin benzer mesajları atanları. Bu bir tek benim aklıma gelmiş olamaz. :grin:

@Galux mecburiyetten birine katlanmak çok kötü hakikaten. Genelde de işte mişte böyle müdahale edemeyeceğin yerlerde olur mutlaka sinir bozucu birileri. Kolay gelsin ne diyeyim, bazı huylara sahip insanlara tahammül edemediğim için çalışmıyorum mesela ben.

@Agape ben abimi bile takip etmiyorum, paylaşımlarımız birbirinin hoşuna gitmiyor diye hiç bir platformda ekli değiliz. Bazen hakikaten kırmak istemediğim ve engellersem sorun yaşayabileceğim insanlar oluyor onlarda uygulamaya başladım bu taktiği.

Kırmaktan korkmadığım insanlara karşı böyle değilim, pat diye “seninle konuşmak istemiyorum” diyebiliyorum. Birbirimizin yüzüne yalandan güleceğimize keşke herkes açık açık söylese ne hissettiğini.

3 Beğeni

Ben bazen insanları kırmak gerektiğini düşünürüm. İnsanlar beni gözünü kırpmadan kırabiliyor. Gerçekler de onları kırmamalı. Biraz katı bir yaklaşım bu ama ailem de bana kırılmaz zaten bu konuda çünkü hep böyleydim. Ne düşünürsem söylerim ve ne derlerse dinlerim. Zaten sivri dilliyimdir aslında o sebeple epey alışkınlar. Çevrem için de geçerli bu. Neysem oyum, fazlası değil. Maskelerimi bırakalı çok oldu. İsteyen beğenir istemeyen de bırakır kaçar.

8 Beğeni

@Boneca paylaşımlarını sevmediğim 1-2 kişi vardı, direkt silmiştim zamanında şimdi rahatım :smiley:

3 Beğeni

İnsanları kırmaktan pek korkmadığımdan genelde “ghosting” ile işe yaramazsa kavga dövüşle ilişkimi kesiyorum. Ama bunu yapmaktan pişman olduğum bir iki kişi var. Benim yüzümden kırılmayı hak etmiyorlardı ve aklıma gelseydi böyle bir yöntemi kesin uygulardım.

Sürekli kırılan taraf olduğumdan ben de acımasızlaşmışım sanırım. Bazen elimde olmadan, gereksiz olduğu halde böyle davranabiliyorum. ://

3 Beğeni

Bence bu çok doğru bir tespit. İnce düşünen, kibar davranan, rica edenleri daha kolay ezilebilir gördükleri ve son yıllarda çirkeflik adeta moda olduğu için insan ister istemez biraz daha sert ve acımasız davranmak zorunda kalıyor.

3 Beğeni