Rıhtım İtiraf Köşesi

5-6 yaşlarındayken Güneş batıyor dediklerinde; Güneş toprağın içine giriyor sanıyordum ve Güneşin doğuşunu da yine toprak altından çıkıyor sanıyordum :smiley:

9 Beğeni

:smiley: Umarım bir gün benim de Kayıp Rıhtım rozetim olur fiziksel olarak.

2 Beğeni

İtiraf gibi itiraf geliyor hocamlar: KPOP çok seviyorum.

Özellikle de arabada çok sarıyorlar. Zaten başıma ne geldiyse ordan geldi, önceden senfonik metal, klasik müzik, oyun müzikleri, progresif rock falan dinleyen bir insandım. Sonra araba kullanırken pop şarkıların daha keyifli olduğunu fark ettim. Şimdi Dua Lipa, Blackpink, BTS allah ne verdiyse dinliyorum.

Konuyla ilgili çok utanıyoruz hanımla; kırmızı ışıklara gelince camları kapatıyoruz falan.

Ama müziği kapatmıyoruz.

Allah affetsin.

22 Beğeni

Madem itiraf ettik, benden de gelsin bir tane. Son 5 senedir Ankara havalarına sardım bayağı. Arabada klasik müzik, blues ve Ankara havası CD’leri var. Cam kapatma, ses kısma işini ben de yapıyorum. Allah affetsin hepimizi ne diyeyim. :slight_smile:

Not: Bu sabah bana yeni ama görece eski bir şarkı dinledim, çok da beğendim. Sabah işe gelince ilk iş olarak şarkıyı arattım unutmadan. Merak edenler için link.

6 Beğeni

Araba sürmek, yürümek gibi işlerde kütle halinde dinlenebilen şarkılar cidden daha eğlenceli oluyor. Özellikle uyurken kpop playlistimi bir başlatıyorum, uyandığımda bazen hala aynı grupta oldugumdan bile emin olamıyorum. :sweat_smile:

Ben de bu batağa Wattpad’deki en iyi ff yazarlarının BTS fandomundan çıktığını fark ettiğimde düşmüştüm, Allah affetsin.

Ama yine de sevdiklerimizden utanmak zorunda değiliz. :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Beğeni

Rıhtıma çok fazla uğramayınca okuyacak yeni bir şeyler bulmakta zorlandığımı fark ettim. Meğerse siz sevmişsiniz diye ben de ilgi duyuyormuşum. Aylık okunan kitaplar, şu anda okuduklarım ve en son aldığım kitaplar başlıklarından kendime okuma listesi yapıyormuşum meğer farkında olmadan. Candan Erçetin’nin dediği gibi meğer.

Olsun varsın
Pişman değilim
Biraz üzüldüm
Hepsi bu.

8 Beğeni

Rıhtım kanatlandırır. :slight_smile:

4 Beğeni

Yanıt verdiğini görünce hâlâ aslan asker şvayk’ı okumadığımı hatırladım mesela. Gideyim başlayayım. Ne okuyacağıma karar vermek bu kadar basitmiş işte xd

4 Beğeni

Sanırım sayfa sayfa kitap okumaktansa sıra sıra kitap dizmekten hoşlanıyorum. Gereğinden fazla kitap alma hastalığına kapıldım. Fena gerçekten. Bu duruma düşeceğimi tahmin edemedim :sweat_smile:.

Bir kitabın başına oturmak, okuma eyleminden zor. Saçmalık :sweat_smile:.

6 Beğeni

Her gün foruma girmeme ve günde herhalde Dune yazılı 10-15 kitap paylaşımı görmeme rağmen Dune nedir hâlâ bilmiyorum :smiley: Dune bir seri mi yoksa yazar adı mı bilmiyorum, araştırmaya dahî tenezzül edemedim. Aydınlatmak isteyen olursa buradayım. :slight_smile:

Aydınlanmak için forumda Dune başlıkları var çok sayıda okur yorumu olan. O başlıklara bakabilir, okuyabilirsiniz.

1 Beğeni

2 Beğeni

Benim de çektiğim filmden daha güzelini çekseler benim de ilgimi çekmez :slight_smile:

4 Beğeni

Ben asıl Jodorowsky’nin tepkisini merak ediyorum.

O amcanın Dune belgeseline baktım biraz. Bence mevzuyu fazla şişirmişler. Adam öyle süper film böyle süper film yapacaktım diyor ama kitabı bile okumaya tenezzül etmemiş.

1 Beğeni

Aslında mevzu adamın biraz deli olması ve film için topladığı kadro. Onca şeyden sonra filmi çekebilseydi film güzel olur muydu bilmem ama o filmin çekilememesi başta Alien, Star Wars, Incal gibi eserler olmak bir çok eserin ortaya çıkmasında katkıda bulundu. Günün sonunda adamın çekeceği film de tam manasıyla Dune uyarlaması olmak yerine esinlenme seviyesinde kalacaktı bence. Kaldı ki Hitchcock bile uyarladığı eserleri öyle okumaz sadece üstesinden geçermiş ama onun uyarladığı eserler Dune gibi bir baş yapıt olmak yerine alelade biraz da vasat kitaplar zaten. O vasatın altındaki cevheri beyaz perdeye kendi dehasıyla parlatıp bize kitabından çok daha iyi filmler sunuyor.

Jodorwsky’nin filmleri ise biraz tuhaf. Diğer yandan topladığı kamera önü ve arkası ekip döneminin en iyileri ve bu filmi izlemek isterdim. Zaten adı geçen herkes Hollywood’da ve kendi alanlarında adları altın harfler ile kazınmış isimler.

2 Beğeni

Bana da 30’lu yaşlarımda stajyer misin diye sormuşlardı. :slight_smile:

2 Beğeni

Günlerdir Yüzüklerin Efendisi Savaşlar çağı oynuyorum. Oyun öyle çok ahım şahım bir oyun değil. Hatta daha iyisi bile vardır. Ama neredeyse sıfır mobil oyun oynayan biriyken bir türlü kopmaz oldum. Çok keyifli geliyor. Bunun ana sebebi oyunu oynayan elemanların bir çoğunun 30 yaş üstü olması. Shbet ve clan ruhu olayını seviyorum. Öte yandan bulunduğum serverda Rohan ile Gondor tarafından ihanete uğramış olmak ve neredeyse yok oluşa karşı bir mücadele vermek çok hoşuma gidiyor.

2 Beğeni

Ayşe Hatun Önal dinlemeye bayılıyorum. “Sarılmandan belli kırıcan mı belimi, çok canım acıdı çeksene elini” şarkısı çıktığında herkes gibi ben de dalga geçmiş, hor görmüştüm.

Ama şimdi, yeni çıkan her şarkısına bayılıyorum. Abartmıyorum, Tarkan’dan, Sezen Aksu’dan daha çok dikkatimi çekiyor.

Allah aşkına şunları bir dinleyin, bana çok modern, çok farklı ve çok eğlenceli geliyor:

3 Beğeni

Şu sıra çekilen reklamlar niye bu kadar iğrenç?
Abi kamuya aliskiniz da özel sektörde de mi işler aynı yürüyor. Hiç mi kulak yok , göz yok… Alıyorlar hit olmuş güzelim parçayı ya tadelle ya Nutella ya Penti, bilmem ne… Arkadaş bir kafiye uydurun. Söz yazıyorlar ne kafiye tutuyor ne bir şey. Saçma sapan bir şarkı. Eskiden o şarkıyı ürüne göre ayarlarlardi.

Acayip itici geliyor.

2 Beğeni