Rıhtım Kamarası

Rıhtım Kamarası’nın gündemi ‘forumun edebi yönü’ olmuş şu sıralar. Mesajlara baktığımda eski tartışma ortamlarından uzaklaştığımız çok net. Buna çok sevindim. Kısa kısa birkaç nokta için kendi fikirlerimi belirtmek istiyorum.

Forumun Edebi Yönü İçin: Ben bu dönemi Korona Öncesi ve Korona sonrası diye ayırabilirim. Çok alakasız görülebilir ama Koronanın foruma etkisi gözardı edilemeyecek durumda. Korona öncesi dönemde kitap okuyup, film izleyip ve bunlar hakkındaki düşüncelerini vakit bulabildikçe yazan üyeler boş kaldığı vakitlerde bunlara ek olarak başka konularda da fikir beyan etmeye başladı. Ziyaret edilen konuların çoğu da eğlence merkezli olunca forumun edebi yönünde bir azalma olduğunu belirten arkadaşlarımızın kendilerini tutamaması gayet doğal ve tatlı bir serzeniş. Ama olan biten bence bu.

Kitap Tüketimi Hakkında: Kimsenin kimseye neden sürekli kitap alıyorsun deme hakkı yok. Hadi var diyelim. Alacağınız cevap biraz agresif olacaktır. Diğer yandan forumdaki ‘Son Aldığınız…’ konusu bir gösteriş olarak algılanabilir ama ben daha iyimser bir yaklaşımda bulunmak istiyorum. Örneğin; ben kitap aldığım zaman çok mutlu oluyorum. Aldığım kitapları da başkaları da görsün ve okusun düşüncesindeyim. Gören üye okur okumaz, alır almaz o kısmı beni ilgilendirmez. Aynı düşüncede yüzlerce arkadaşımın da olduğu düşüncesindeyim. Almayacağım kitapları meraktan ve öneri yüzünden alıyorum bazı zamanlar. Ön yargılarımı kırıyorum yeri geldiğinde böylelikle.

Son olarak forum içerisinde en çok konuşulan ilk 10 konu şöyledir;

Son Aldığınız ve Sipariş Listenizdeki Kitaplar

Kitap Fırsat/Kampanya Alanı

Yeni Kitap Haberleri

Hangi Kitabı Okuyorsunuz?

İthaki Yayınları Soru Hattı

Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?

Rıhtım Kamarası

Dök İçini Rahatla

Zaman Çarkı

Aldığı Kitapların Temini ve Gönderimi Sırasında Bunalanlar Platformu

İlk üç konunun ardından gelen ‘Hangi Kitabı Okuyorsunuz’ konusu bence her şeyi açıklıyor. Evet çok alıyoruz ama okuyoruz ve yorumluyoruz da dedirtiyor.

24 Beğeni