Arkadaşlar merhaba. Şu ikisinin arasındaki farkı detaylı olarak açıklayabilecek olan var mı? Goodreads’te de isimleri farklı olarak iki farklı şekilde mevcut.
Alttaki iki kitap tam çeviri, üstteki kısaltılmış baskı. İkisi de ciltsiz baskılar ayrıca.
Teşekkür ederim. (20)
Şotofokla ilgili ne lazım hemen çözelim. 
2019’da en çok satılan kitap 92.499la “İlber Ortaylı-Bir Ömür Nasıl Yaşanır” olmuş. (Yeri neresi bilmiyorum uygun gördüğüm yerde paylaştım.)
Christopher Tolkien vefat etmiş. 
Yaşar Kemal’in haklarında bir sorun mu var? Ne zamandır İnce Memed serisi başta olmak üzere birçok kitabının baskısı yok.
Nasıl olduysa denk geldim 2 saattir filan Müge Anlı izliyorum. Kendime yeni bir hobi buldum sanırım.
Kırmızı Kedi Yayınevi, Kitapsan ile büyük bir anlaşma sağladı.
Kitapsan, İzmir’de dört, Konya’da iki ve Antalya’da bir kitabevi ile Kırmızı Kedi Kitabevlerinin bünyesine katıldığı açıklandı.
Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından yapılan açıklamaya göre; Kitapsan, diğer 10 kitabevi için de Emek Kitap ile anlaşarak ortak satın alma ve dağıtım faaliyetlerine devam etme kararı aldı. Kırmızı Kedi anlaşmayı sosyal medya hesabından duyurdu.
Bikutukitap gibi bildiğiniz bir abonelik sitesi var mı ??
Camdan gelecek soğuğu da kesmiş. 
Bizim evde en çok korkulan şey benim kitaplığım. Dokunulmaz, bir başkasının da yaklaşmasına izin verilmez. İkincil terör ögesi de bilgisayar masam. 
Evin kutsal köşeleri 
Koronavirüs yayılmaya başlamış, ABD’de görüldüğü yazılmış.
Biraz önce kitap okurken yine kafamın karıştığı bir şeyi sorayım dedim. Kitap okurken altını çizme konusundaki fikirleriniz neler (daha önce mutlaka sorulmuştur)? Normalde kitaplarıma kıyamıyorum başka bir deftere yazıyorum ama o deftere koca koca paragraflar yazmak ya da defteri hep yanımda tutmak zor olabiliyor. Bazen de cidden çizmek istiyorum. Sanki o zaman kitap gerçekten bana ait olacakmış gibi geliyor.
Kapağını açmaya dahi kıyamadığınız kitaplar dışında, şahsen çizin gitsin, derim. Küçük alıntıları not aldığım bir not defterim var ama sizin de dediğiniz gibi paragraf geçirmek vakit alır, bu yüzden uzun paragrafların altını çizerim her zaman.
Aidiyet açısından düşünmemiş olsam da ben böyle yapıyorum.
Zaten öyle çok kitabım yok 80 tane falan onların da hepsi çok önemli tabi ama özel baskı falan yok çizebilirim yani
Bende kıyamam ve çizmem, not almak ya da belirlemek istediğim tek kitapta kralların yolu oldu şimdiye kadar. Oraya da ayrı bir kâğıda; sayfa, paragraf, satır ve hangi karakter ile ilgili olduğunu yazıp öyle kayıt etmiştim. Ayraçlar beraber kullanınca gayet kullanışlı olmuştu.
Muallakta kaldım iyice 
Bu tamamen kişiye göre değişen bir tercih. Ben çizmem ama zaman zaman içimden çizmek için şiddetli bir istek yükseldiği de olmuştur bazı kitaplara karşı. Bazen not alırım ama üşengeç insan olduğum için cümlenin yarısında sıkılıyorum ve üç nokta koyup sayfa sayısı yazıyorum. Sonra bunu da bir kenara koydum ve sticker yapıştırmaya başladım. Hataları, tuhaf gelen cümleleri, beğendiklerimi sticker ile işaretliyorum. Sticker üstüne de yazı yazılabildiğinden minik hatırlatıcılar yazıyorum artık. “Bozuk Cümle.” veya “Güzel Cümle” veya “Saçma Cümle” ya da “Yanlış Çeviri?” gibi şeyler… Eğer bazı cümleler benim düşüncelerimi tetiklerse büyük stickerlardan çekiyorum bir tane düşüncelerimi yazıp oraya yapıştırıyorum. Bu yeni yeni başladığım bir şey. Ne zamana kadar gider bilemem.
Kitaplarımı kimseye vermem ama bazen çok fazla ısrarcı davranan kişiler oluyor ve içinde böyle notlarım varsa asla bu şekilde işaretlediğim bir şeyi onlara emanet etmem. Beni yeterince tanımayan veya tanımakla uğraşmayacak insanın elinde benim düşüncelerim olsun istemem.