Rıhtım Kamarası

Zaten öyle çok kitabım yok 80 tane falan onların da hepsi çok önemli tabi ama özel baskı falan yok çizebilirim yani

Bende kıyamam ve çizmem, not almak ya da belirlemek istediğim tek kitapta kralların yolu oldu şimdiye kadar. Oraya da ayrı bir kâğıda; sayfa, paragraf, satır ve hangi karakter ile ilgili olduğunu yazıp öyle kayıt etmiştim. Ayraçlar beraber kullanınca gayet kullanışlı olmuştu.

1 Beğeni

Muallakta kaldım iyice :smile:

Bu tamamen kişiye göre değişen bir tercih. Ben çizmem ama zaman zaman içimden çizmek için şiddetli bir istek yükseldiği de olmuştur bazı kitaplara karşı. Bazen not alırım ama üşengeç insan olduğum için cümlenin yarısında sıkılıyorum ve üç nokta koyup sayfa sayısı yazıyorum. Sonra bunu da bir kenara koydum ve sticker yapıştırmaya başladım. Hataları, tuhaf gelen cümleleri, beğendiklerimi sticker ile işaretliyorum. Sticker üstüne de yazı yazılabildiğinden minik hatırlatıcılar yazıyorum artık. “Bozuk Cümle.” veya “Güzel Cümle” veya “Saçma Cümle” ya da “Yanlış Çeviri?” gibi şeyler… Eğer bazı cümleler benim düşüncelerimi tetiklerse büyük stickerlardan çekiyorum bir tane düşüncelerimi yazıp oraya yapıştırıyorum. Bu yeni yeni başladığım bir şey. Ne zamana kadar gider bilemem.

Kitaplarımı kimseye vermem ama bazen çok fazla ısrarcı davranan kişiler oluyor ve içinde böyle notlarım varsa asla bu şekilde işaretlediğim bir şeyi onlara emanet etmem. Beni yeterince tanımayan veya tanımakla uğraşmayacak insanın elinde benim düşüncelerim olsun istemem.

2 Beğeni

Biraz önce çizmeye başladım :blush: Ben de gerçekten çok üşengeç bir insanım ama yazmayı çok severim bunda sıkıntı yok sadece bazen o kadar çok oluyor ki yazamıyorum ya da bir yeri yazsam devamını da yazmam gerekiyor gibi geliyor. Bir de deftere yazınca açıp açıp ona bakıyorum ve kitapla isim bitmiş oluyor sanki. Ama arada kitaplığı açıp elime o kitabı alınca çizdiğim cümleleri görmek hoş olur bence

2 Beğeni

@alper Kafka’daki arkadaşlara iletirim isteğinizi.

2 Beğeni

İlginç… Haber doğruysa daha da ilginç…

4 Beğeni

Bir eserin her bir ciltli için ayrı ayrı bütün eserleri içerisinde numaralandırmak pek doğru gelmedi bana. Savaş ve Barış tek bir kitap değil mi?

2 Beğeni

Evet tek kitap ama İş Bankası Kültür Yayınları ve Can Yayınları da iki cilt olarak yayınlamıştı. Vikipedi’de aslında dört cilt olarak basıldığını okumuştum.

Çok cilt basılmasını demiyorum, Her ciltin bütün eserleri içerisinde numaralandırılması garip geldi bana.

Savaş ve Barış 1 cilt Bütün Eserler 4
Savaş ve Barış 2. cilt Bütün Eserler 5
Savaş ve Barış 3 cilt Bütün Eserler 6
Savaş ve Barış 4. cilt Bütün Eserler 7

olarak numaralandırılmış. 4 cilt tek kitap olduğu için Bütün Eserler 4 olarak numaralandırılması gerekmez mi?

4 Beğeni

Biraz saçma olmuş açıkçası, sonuçta Savaş ve Barış tek eser. Belki yayınevinin bir açıklaması vardır ama buradan dikkatsizlik gibi geliyor.

@ahyoka_XD

Alt çizme konusunda ise ben çizmeyi tercih edenlerdenim, hatta bazen üzerine notlar bile alırım. Ama bence bu tercih meselesi, bazı insanlar ilk günkü gibi saklamayı sever, bazı insanlar yaşanmışlıkları görmek ister. Önemli olan hangi seçeneğin insana daha ait hissettirdiği.

2 Beğeni

Haklısınız, ben yanlış anlamışım. Dediğiniz gibi daha mantıklı olabilirmiş.

1 Beğeni

Aslında şöyle düşünülmüş olabilir. Tolstoy Külliyatı 30 cilt bastık diyecekler ama onları bütün eserlerinde numaralandırmazlarsa farklı sayıda olacak. Sadece fikir yürüttüm bu arada ne kadar mantıklı bilemedim bende. :expressionless:

1 Beğeni

Kitapları çizmem, etiket yapıştırmam, alır almaz arkada fiyat etiketi varsa ilk onu çıkartırım. Sadece kaldığım yer için ayraç kullanırım.

Kitaplarımı kimseye vermem. Çok istersen sana da alayım derim.
Üniversite zamanlarında vermek ile hata yapmıştım. Şuan baskısı olmayan Ejderha Mızrağı Dhamon setim ve Unutulmuş Diyarlar ilk baskı Buzyeli Vadisi Üçlemesi kitaplarım gitti maalesef.

3 Beğeni

Yapışkanlı ayraç kullanıyorum ben, paragraf başına yapıştırıyorum. Tavsiye ederim.

1 Beğeni

Ürkütücü

1 Beğeni

Bir ay sonra babamın iş için Çin’e gidecek olduğunu düşündükçe kalp krizi geçirmek istiyor beynim.

O zamana kadar salgın engellenmezse, bence ertelemek daha mantıklı olur.
İlk günden izliyorum salgını, daha fazlası olduğunu düşünmüştüm ve öyle gözüküyor.

Daha dolu gözüksün diye ödevi şişirmeye çalışan öğrenci gibi olmuş :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Karantinaya alınan bölgeler var ve yağmalama filan da başlamış. Ben babama bunları her türlü anlatıyorum ama anlıyor mu emin değilim.

1 Beğeni