Geçmiş olsun.
Bu kadar geç kalmış olmasına şaşırmıştım ben zaten. Buyrun cenaze namazına.
Böyle olacağı belliydi. Size çok dikkat edilmeyen bir bilgi vereceğim. Önlem olarak Çinden gelen tüm uçuşlar yasaklandı. Çinlilerin olduğu uçuşlar değil Çinden gelen uçuşlar. Yani bir Çinli türkiyeye aktarmalı gelirse kontrol falan yapmıyoruz tüm önlem direkt uçuşlarda.
Daha kesin değil ama hayırlısı diyelim.
Önümüzdeki ay nevruz bayramı var. Yine sözde evini barkını geride bırakıp savaştan kaçan yüzbinlerce din kardeşimiz ortadoğu ülkelerine eş dost ile bayramlaşmaya tatile gidip gelecek. Sınırlar malum dingo’nun ahırından beter. “Selamın Aleyküm, ben geldim.” diyeni alıyorlar içeri. O yüzden biz öyle Çin gibi karantina falan da yapamayız. Zaten Türkiye’de virüsten ölen binlerce kişi dahi olsa, hiç bir şartta çıkıp “corona virüs tespit edilmiştir” demeyeceklerdir. Acilen doğu sınırlarının ve uçuşların kapatılması gerekli. Bu arada Iran’da, yönetimin Corona Virüs vakalarını halktan gizlediği ve doğru rakam vermediği için ayaklanmalar baş gösterdi ve 12 eyaletinde okullara ara verildi. Twitter’da canlı yayınlar yapılıyor.
@Agape ye ne oldu? Bilen var mı?
Allah yardımcısı olsun. Üzüldüm. İşlerini yoluna koyar da döner umarım.
Zorlu ve karmaşık bir süreçten geçiyor ablamız. Toparladıkça buraya daha fazla zaman ayıracaktır.
Sosyal medya için 150 yıllık bir filozof tavsiyesi: Bu kafayla kimseyi ikna edemezsiniz
İngiliz filozof John Stuart Mill bu tür tartışmaların neden hiçbir yere varamayacağını yaklaşık bir buçuk asır önce birkaç cümleyle açıklamıştı. Tarihçi Robert Sanders’ın dediği gibi, Mill’in analizi, hararetli ama nafile internet tartışmaları için de geçerli.
“Bir kanaat duyguların içine ne denli güçlü kök salmışsa, karşısındaki bir argüman onu istikrarlasızlaştırmaz; tam aksine bu argüman kendi ağırlığı ölçüsünde o kanaate istikrar kazandırır. Bir tartışmanın sonucu olarak kabul edildiğinde, bu argümanın reddedilmesi, inancı sarsabilir. Fakat bu inanç tamamen duygular üzerinde yükselmişse, argümantasyon yarışmasında ne kadar kötü bir derece yaparsa, ona inananlar duygularının bu argümanın erişemediği daha derin bir temele sahip olduğuna daha da ikna olurlar. Duygu yerli yerinde kalırken, taze argüman tahkimatlarını her daim çevresine saçarak eski yapıda oluşan çatlakları da onarır.” — John Stuart Mill, 1869
Bu yüzden “Din yalanlandı.” tartışmaları sonuçsuz kalır. Mantıklı aslında.
Ukalalık gibi olmasın ama şahsi düşüncemi eklemek istiyorum. Şahsen; tartışmanın amacı karşınızdaki kişinin, tartıştığınız konudaki fikrini değiştirmekten ziyade o tartışmayı gözlemleyen üçüncü kişilerin fikrini değiştirmektir. Bu yüzden hararetli tartışmalardan kaçınmaya özen gösteriyorum.
Aslında şuna dikkat çekilmek isteniyor. Kanaatların çoğu olgular ile değil duygular ile olmakta bu nedenle de olgular yerine duyguları ile davranış sergileyen insanı ikna edemezsiniz.
Forumda da bazen bu tarz tartışmalar oluyor, kendimi ayırmıyorum, bazen ben de bu tarz tutum sergilemiş olabilirim.
Doğru, haklısınız. Muhtemelen ben de yapmışımdır, yapıyorumdur. Din örneğini, ibadetin kalple yapıldığını belirtmek üzere söyledim. Sonuçta inanan inanıyordur, bu insana kalmış bir durum, tabii bizim gibi ülkelerde aile ve toplum baskısı vesaire de etken ama konumuz bu değil.
Mesajımda belirtmemiştim ama ilk mesajda söylediklerinize de katılıyorum,
Bankanız 3D dışı alışverişe izin vermiyor olabilir.
Teşekkür ederim, sıkıntı dediğiniz gibiymiş.
teknik arıza varmış bana sonradan mail geldi şu an bir sıkıntı yok.
Corona virüs hakkında birkaç farklı habere denk geldim. Sizinle de paylaşmak isterim.
Corona virüsün biyolojik silah olduğu ile ilgili
Link 1
Link 2
AIDS’e yol açan HIV virüsü ile Corona arasındaki yakınlık olduğuna dair haber
Link
Ayrıca şu anda kullanılan maskeler de işe yaramıyor. Çünkü n95 maskenin en yakın eşleniği ffp2 maskeler, 0.3 mikrondan küçük maddelerde %95 civarı, n100 maskenin en yakın eşleniği ffp3 maskeler, 0.3 mikrondan küçük maddelerde %99.95e kadar koruma sağlıyormuş. 0.3 mikronsa 300 nm boyutuna denk geliyor. corona virüs ailesi genelde 80 ile 120 nm arasında değişen boyutlara sahip. Kısacası kevgir ile rüzgar önlemek gibi bir şey…
Link
Herkes Türkiye’de yok diyor keşke gerçekten bir açıklama yapıp haber verseler. Sonuçta indanlar ölüyor hafife alınacak bir olay değil.
İlgilenenler için
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/cumhuriyet-kitap-eki-fantastik-edebiyat-ozel-sayisi-1723471
Keşke çekilişlerde son 6 aydan önce siteye üye olmuş olmak ve bu süre zarfında en az 40 mesaj ile katılım yapmış olmak şartı gelse.