Rıhtım Kamarası

Herhalde en çok üye kaydının yapıldığı zamanlar çekiliş zamanlarıdır. “Üye Artışı : Gelir Artışı” olduğundan, bu durum forum yönetiminin işine geliyordur, bununla ilgili bir şeyler yapacaklarını zannetmiyorum.
Tabii bu sebeple niteliksiz bir nicelik artışı oluyor ve bu durum bir yerde de patlayacaktır, onu da göreceğiz(gerçi görüyoruz da).

6 Beğeni

Sabancı Üniversitesi Politika Kulübü davetlisi olarak Çin İstanbul Başkonsolosu Cui Wei’nin dün akşam üniversite öğrencileriyle yapması öngörülen görüşmesi okul yönetiminin ısrarı üzerine ertelendi.

Korona virüs nedeniyle gerçekleştiği belirtilen bu kararın ardından Çin Başkonsolosluğu’ndan yapılan açıklamada, “Böyle bir değişiklik, asılsız paniğin Türkiye kamuoyunda ne kadar yaygın olduğunun yeni bir kanıtı” ifadeleri kullanıldı.

Başkonsolosluğun Twitter adresinden yapılan paylaşımda “İşte bu yüzden, gerçek ve doğru bilgiyi aktarmak amacıyla, üniversitenin rahmetli kurucu rektörü Sn. Tosun Terzioğlu’nun ‘Matematik insan zekasının ortak anıtıdır’ sözünden ilham alarak rakamlarla salgını ve Çin’i anlatan metni hazırladık. Sevgili öğrencilere ve bütün kamuoyuna doğru ve gerçek bilgiyi arz ederiz” denilerek 5 sayfalık bir açıklama yapıldı.

Çin’in virüs ile ilgili mücadeleye dair bilgiler verilen açıklamada, “Salgının yayılması iyi bir şekilde kontrol altına alındı. Pekin saatiyle bugün saat 00.00’a kadar, Çin’de mevcut kesinleşen vaka sayısı 45 bin 728, şüpheli vaka sayısı 2 bin 491, günde yeni kesinleşen vaka sayısı ve yeni şüpheli vaka sayısı üst üste 14 gündür düşüyor. Çin’de 26 eyaletlerde yeni kesinleşen vaka sayısı 0’dır” denildi.

Toplam taburcu sayının 2 bin 745, bir günde taburcu olanların sayısının da üst üste 5 günde 2 bini aştığı vurgulanan açıklamanın sonuç bölümünde ise şu ifadeler kullanıldı:

“Virüs hiçbir zaman korkunç değil, asıl korkunç olan rivayet ve paniktir. Daha korkunç olan, bağımsız olarak düşünememek ve insanlar ne dediyse ona inanmaktır.”

4 Beğeni

John Hopkins Üniversitesi tarafından hazırlanan ve anlık güncellenen veriler üzerinden virüsü dünya üzerinde takip edebilirsiniz…

http://www.virusnerede.com/

Bilgi için teşekkürler. Yıllardır gazete almıyordum. Unutmuşum. Yakınlarda gazete satan yer yokmuş. Girdiğim 7. marketten almayı başardım. Görev tamamlandı. :smile:

2 Beğeni

Ben haberlere ulaşamıyorum da sizin var mı bildiğiniz akrabalarınızdan falan duyduğunuz. Sonra temizlerler başlığı isterlerse

Youtube, facebook, twitter yok şu an galiba. Ondan mı bahsediyorsunuz?

Yt’deydim, bir anda gitti.

@Bay_Karamsar çekiliş konusunda yardımcı olabilirseniz bir çekilişle bu kitapları forumdan bir arkadaşımıza çekilişle verelim. PTT ile gönderim yaparım, kargo ücreti de benden.

11 Beğeni

Olur. Yarın çekilişi başlatırım.

3 Beğeni

9 Beğeni

2 adet gönderi şu konuya taşındı: The Batman Göründü: Robert Pattinson’lı Kara Şövalye’den İlk Tanıtım

Kitapyurdu’nun doğrudan yayıncılık süreci kanıma girdi. Evet, ben de kitap yazma ve yayınlatma işine sıcak bakmaya başlar gibi oldum.

Ama korkmayın. Milyon kelimeye rağman konuyu toparlayamayan, editörü imla ve gramer hatalarımla gözyaşlarına boğan destanlarımdan birini yazarak insanlık suçu işlemeye niyetim yok.

Tembelliğimi aşabilirsem, bir tür deneye girişmeye niyetlenecek gibiyim. Uzunca süredir, aklımda dönüp dolaşan bir proje var. Araştırma ile inceleme arasında bir şey. Deneyin odağı, kitabın odaklandığı konuyla ilgilenen kaç kişi çıkacağı.

Tabii, bunu yapabilmek için ilk önce araştırmaya başlamam gerek. Projeden bahsediyorum ama, daha ortada gönderilecek dosya yok. Bu da fikir aşamasında takılı kalan planlardan biri işte. :sweat_smile: :man_shrugging:

8 Beğeni

Korona var öpme. :slight_smile:

2 Beğeni

Eski harddiskimi biçimlendirerek usb gibi kullanabilir miyim? Ya da windows-program files gibi klasörleri silerek.

@alper Teşekkür ediyorum. Kutu aldım ve biçimlendirmeden önce teyit etmek istedim her ihtimale karşı.

1 Beğeni

Ben bu şekilde kullanıyorum. HDD 2,5 ya da 3,5 hangisi ise ona uygun bir disk kutusu alırsanız USB üzerinden PC’ye bağlayarak kullanabilirsiniz.

2 Beğeni

Vay be.

Yozgat’tan Mars’a bir uzay yolculuğu

Kitapyurdunda “üretici uyarı listem” diye bir şey var. Bu listeye eklediğin yazarın yeni kitabı satışa çıktığı anda sana e-posta ile haber veriliyor. Bu sistemi kullanan var mı? Ben kullanıyorum diyeceğim de kitapyurdu sağolsun hiç e-posta atmadı o listeden :rage: başka sitelerde de böyle bir şey var mı?

Bu kaçıncı seviye? :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Her geçen gün iyice sinir bozucu oluyor bu BKM.

5 Beğeni

20lik diş ağrısı tam olarak nerede ve nasıl oluyor acaba? Bu öğleden sonra bi’ çenemin arka tarafında sanki tutulmuş gibi bir ağrı oluştu da annem 20likler geliyor olabilir dedi. Lakin sol tarafımda hiç yok kafam karıştı. Eğer oysa ağrı artmadan filan doktora gitmek gerekir mi? Yoksa dişlerin kendisini göstermesi filan mı bekleniyor? Cevaplayabilirseniz sevinirim, teşekkürler.

Bu arada tel tedavim biteli bir sene olduğu için dişlerin başına da bir şey gelsin istemiyorum.