Rıhtım Kamarası

Deneyimlerime göre yirmilik dişler her türlü kendini hissettirebilir, ama bende de genelde tek bölge ağrır. Mesela sol tarafıma öyle bir acı saplanır ki kulak, göz, bademcik hepsinden şüphelenirim. Diğer tarafta tık olmaz falan. Bir şeyleri beklemeden doktora gidin, bir röntgen falan çeksinler, dişin konumuna baksınlar. Duruma göre izleyelim, çekelim gibi dönüt verebilirler.

1 Beğeni

Dişlerin sürmesinde sorun yoksa ağrı olmaz açıkçası. Röntgene bakmadan bir şey demek anlamsız aslında. Dişlerin sürmesi anormal olabilir. Yanındaki dişe baskı yapıyorsa ağrı olur hatta o bölgede lezyon da oluşturabilir. Ortodontik tedavi sonucu sağladığınız oklüzyonu baskı uygulayarak bozabilir. Kısaca panoramik röntgen çekilmesi gerekiyor. Duruma göre gerekeni yaparlar zaten.

1 Beğeni

@syl Teşekkür ediyorum.

Bu röntgen için normal fakültelerin muayenesinde çekilen röntgene gidebilirim değil mi? Şu an acıdan ziyade tutulma hissi gibi ama yavaş yavaş bi’ sızı geliyor geciktirmek istemiyorum. Bütün aksiliklerimin şu salgın zamanına denk gelmesine inanamıyorum ya.

@darrow2111 tekrar teşekkür ediyorum. :relieved:

1 Beğeni

Diş hekimliği fakültesine gidip hasta kayıttan kendiniz için kayıt açtırmanız lazım. Sizi muayene edip panoramik isterler. Çıkan sonuca göre doktor yorumlayıp sizi ilgili bölümlere sevk eder zaten.

2 Beğeni

Fakültelerde sıra beklemek işkence gibi, en azından Ankara’da. Normal bir polikliniğe gitseniz de olur bu aşamada, zaten eğer sorun varsa daha büyük yerlere sevk ediyorlar.

1 Beğeni

Tom Hanks de koronaya yakalanmış ah ah umarım tez zamanda iyileşirler… Oyunculara ,futbolculara bulaşmış salgın demek ki baya ciddi … :neutral_face:
En sevdiğim oyuncu ya

İnternet, modem tarzı şeylerden anlayan arkadaşlar var mı? Taşınabilir modemimi kapatıp eve çektirmeyi düşünüyorum ama ne yapsam bilemedim her yer farklı bir şey diyor.

Taşınabilir modemden kastınız tam olarak nedir, 4,5G mi?

Evet, tt 4.5g.

Türk telekom genelde farklı birimlerine ayrı şirketmiş gibi muamele yapıyor. Mobil abonelikten, normal adsl/vdsl geçişi için büyük ihtimal mobil aboneliğinizi sonlandırmanızı ve cayma bedelini ödemenizi isteyeceklerdir. Hatta belki boş port yok diyerek adsl/vdsl’e geçemezsiniz bile diyebilirler. Birçok bu şekil sorunu yaşadım türk telekomla. Abonelik sürenizin bitmesine yakın, geçirmezseniz başka sağlayıcıya geçerim diye olay çıkarınca yumuşuyorlar genelde. Ama çağrı merkeziyle falan halledemezsiniz, merkezi bir şubesine gidip işinizi yapacak birini bulana kadar farklı temsilcilerle görüşmeniz gerekebilir. Temsilci görevindeki yeni elemanları genelde ya uğraşmamak için ya da bilmedikleri için olmaz deyip kestirip atıyorlar, biraz rütbeli biriyle konuşup hallettirebilirsiniz 4,5g’den adsl/vdsl geçişini.

1 Beğeni

Aslında ben bunu direkt kapatıp netspeed geçeceğim, o yüzden önce sorularım hangi internete geçebileceğim idi. Sonra netspeedin kurulum ve vereceği modem ile alakalı filan sorulara dönüştü. Modem ile alakalı hiçbir şey bulamadım internette. Modeli filan nedir yani ve bu kurulum işi tam olarak nasıl olacak. Eve kablo mu çekiyorlar acep? 4 sene önceden kalma ttnetin kabloları var çünkü evde gerek olur mu yeni kuruluma? Vdsl modem filan deniyor ama vdsl olan tüm modemler birbirinin internetini açar mı? Mesela turktelekom ile netspeed çalıştırabilir miyim?

Ev içindeki tesisata karışmıyorlar diye biliyorum. Sizin eve zamanında sabit telefon ya da adsl bağlantısı yapılmışsa aynı kablo üzerinden gelecektir. Kurulum tarafında onların yapacağı bir şey yok aslında telekom altyapısında kiraladıkları hatlar üzerinden hizmet veriyorlar. Halihazırda bir vdsl modeminiz varsa yeni bir modem almanıza gerek yok, netspeedten alırsanız 300 lira alıyorlar diye biliyorum ama kendiniz de alabilirsiniz modemi, genelde sizin 300 liraya kendi alacağınız modem, tüm internet servis sağlayıcıların bu modemin ederi 300 lira dediği modemden katbekat iyi olacaktır. Netspeed’in vereceği modemin modelini öğrenmeniz biraz zor sürekli aynı modem olmuyor çünkü, vakti zamanında kimle anlaşma yaptılarsa modem için üzerine netspeed etiketi bastırıp onu veriyorlar, belki arayıp sorarsanız söyleyebilirler ama kesin o modem de gelmeyebilir.

Ha şimdi burada yaşayabileceğiniz bir sorun var, sizin daireye daha önce hiç adsl, vdsl bağlantı verilmediyse ttelekomun mahallenizdeki/sokağınızdaki kutuda port açması gerekecek. Böyle üçüncü parti firmaların isteklerini ya hiç sallamıyorlar, ya da çok bekletiyorlar diye söylentiler var. Aylarca bekleyen insanlar var bu durumlardan ötürü. Altyapı telekomun olduğu için kendi at koşturabiliyor sadece.

1 Beğeni

Şu an ayrı modem alacak bütçem olmadığı için faturaya ek 9 tlden ötürü mecbur bunu alacağım gibi görünüyor ama asıl soru kendim modem alacak olursam bu modemi geri iade edebilir miyim?

Ve benim taahhüdüm yok şu an yine de cayma bedeli öder miyim?

@_restlessness çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz.

Yani tam olarak hangi kampanya dahilinde olduğunuzu bilmediğim için cayma konusunda bir şey diyemem. Telekomun sitesinden o kampanyayla ilgili sayfayı bulup, alttaki maddeleri okumanız lazım. Taahhüd yoksa bile size verdikleri 4,5G modemin ücretini ya da iadesini isteyebilirler.

Kendiniz alsanız modemi 14 gün sanırım doğrudan tüketici hakları gereği iade hakkınız oluyor ama detayını bilmiyorum onun.

1 Beğeni

Ses deneme 5 13 27 42.

Nasılsınız lanetliler ve lanetli kalanlar, yeşiller ve yeşil olmak isteyenler?

17 Beğeni

Ben iyiyim. Tekrar aramızda gördüğümüz için mutluyuz. Zaten yokluğunda forum da eskisi kadar neşeli değildi.

2 Beğeni

Sizleri neşelendirmeye geldim. Böylece kendim de neşelenirim. :slight_smile: Ne var ne yok?

7 Beğeni

Forum aynı gibi. Küçük tartışmalar. Bazen alınanlar. Arada büyüyen durumlar. Ama günün sonunda pek bir değişen yok.

Ben iyiyim. İlginç zamanlardan geçiyorum ama üzerine konuşmasam daha iyi.

3 Beğeni

Ben de ilginç zamanlardan geçiyorum ama hepimizin ilginçliği değişiktir elbette. Anlatmak istersen yolu biliyorsun. :slight_smile:

Tartışmalar, barışmalar, atışmalar, küskünlükler hayatın içinde olan şeyler. :slight_smile:

8 Beğeni

Özlendin ablacım, hoşgeldin. :sweat_smile:

3 Beğeni