Rıhtım Kamarası

Kredi kartı üyelik ücretini nasıl geri alabiliyoruz bilgisi olan var mı?

Gidip konuşup anlaşırsan en fazla parapuan olarak geri verirler ama genelde hiç acımıyorlar. Denemek lazım

1 Beğeni

Geçen gün maske eldiven zırhlarımı kuşanıp atm ile yüzleşmeye gittim. Kampüs alışkanlığı mıdır nedir otomatik olarak önünde sıra olan atm’yi seçtim. Sıra bana geldi bir de ne göreyim burası Ziraat değil. Anlaşmalı diğer devlet bankaları olsa yine neyse o da değil. Yengeç edasıyla yana kaydım bomboş orada duruyormuş ziraat atm’si ://

2 Beğeni

J. K. Rowling’i linçlemişler. Bayağıdır bu kadar eğlenmemiştim. https://mobile.twitter.com/jk_rowling/status/1269382518362509313

1 Beğeni

Rowling sosyal medyada gün yüzü görmedi ki. Ne söylese ne yapsa sürekli ağır eleştiri alıyor. Buradaki sorun nedir ben pek anlayamadım.

Sorun anladığım kadarıyla şöyle: Rowling hanım bu haberde “regl olan insanlar” ifadesi yerine "kadınlar"ın kullanılması gerektiğini belirtmeye çalışmış. Ancak bunu söylerken bazı trans erkeklerin de regl olabildiğini, ya da daha yaygın bir durum olarak çeşitli sağlık sebepleri dolayısıyla bazı kadınların regl olmayabileceğini düşünmemiş. Kadınların çoğunluğunun adet görüyor olması böyle haberlerde cinsiyet odaklı bir dilin kullanılmasını ve genele uymayan kişilerin dışlanmasını gerektirmiyor. Ancak sevgili Rowling nedense inatla trans karşıtı olarak yorumlanabilecek ifadelerde bulunmaya devam ediyor.

4 Beğeni

Ankara’ da Ankara Sahaf diye bir yer varmış. Adresini yazınca haritada burasını gösteriyor. Acaba doğru mudur? Bilgisi olan varsa bilgi verebilir mi? Daha önce haritadan bakıp gittiğim bazı yerlerde taksi durağı vs. yerlerle karşılaştım hep. Yakın zamanda Ankara’ya gideceğim ve burada bir kitap var almak istediğim.

Forumda sessize aldığımız, gözüm görmesin dediğimiz başlıkları nereden görebiliyoruz? :smiley:

2 Beğeni

Bu kadar zor soru sorulmaz ama. :laughing:

Tercihler sayfasında yok mu? :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

@Rena Yok, ya da var ben göremedim bir türlü. Sessize aldığım başlıklara ne oluyor diye merak etmiştim, hepten kaybolmuşlar.

1 Beğeni

Ben tercihler sayfasından kategoriler bölümüne baktığımda göre biliyorum, acaba neden öyle oldu?

Kategoriler -> Sessiz -> Göster demek gerekiyormuş, buldum :+1:

1 Beğeni

Daha ilginci, ben bir başlığı sessize alıyorum ama nedense her gün karşıma çıkmaya devam ediyor. Ben sessize aldıkça inadına çıkıyor :slight_smile:

2 Beğeni

Tebrikler. :+1: :+1: :+1:

Yüzde bir milyon benim açtığım başlıklar xd

1 Beğeni

Animeleri öğrenmek istiyorum ve izlemek de istiyorum ama burdaki başlıklarda gezinirken - en çok da karakter isimleri- gözümde ‘lıblıblıvlvıu bulvuv luvlıb’ gibi görünüyor. Sorun isimleri okumamam biliyorum ama yine de çözümü yok mu…

1 Beğeni

İzledikçe alışırsın isimlere. Önce sevdiğin türü bulman gerekiyor, sonra sana öneride bulunuruz. İlk başta isimlerin garip gelmesi çok doğal. Nede olsa Japonca.

1 Beğeni

Fullmetal alchemist ve one punch man izledim ve bayıldım ama sonra code geas’ı çok az izleyip bıraktım. FMA’nın türü neyse onu istiyorum :smile: Haklısın izledikçe tanıdık gelecek… Ama biraz daha fazla aklımda kalsın isterdim oturup kağıda mı yazsam ne yapsam.

1 Beğeni

Sevdiğin tür Shounen oluyor. Hunter X Hunter, One Piece, Naruto, Naruto: Shippuden( Naruto’nun devamı) Death Note( kısa seri ama çok güzeldir. Az sayıda karakter var, ıbıbıbıbıb demezsin :sweat_smile: )
Attack on Titan( şimdi bunu izlersen ilk başta, başta saydıklarımdan pek hoşlanmaya bilirsin. Çünkü eski seri oldukları için çizimi ve görsel kaliteleri ilk etapta düşük gelecektir.)

Fairy Tail var ancak pek önermiyorum, sevenlerini dinleyerek fikrini değiştirebilirsin tabi.

Soul Eater bence çok eğlenceli, tam çerezlik bir yapım.

Yazabileceğim çok fazla anime var, en iyilerini yazmaya çalıştım. Yazdıklarımın hepsini izledim, aralarında devam eden sadece One Piee var. OP’a girersen bol bol konuşuruz.

:hanci:

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim harika şeyler yazmışsın. One piece’le ‘bılıulılblul’ tan çıkış yapacağım inşallah. :smile:

1 Beğeni