Rıhtım Kamarası

Ben de kendi tahminimi yazayım. Yayınevi soru cevap sistemiyle alakalı bir şey olduğunu düşünüyorum.

6 Beğeni

Rom alma veya çalma gerekçesi belirtilerek yapılıyordu. O gerekçe de herkese açık olarak okunabiliyordu. Alınan ve çalınan romların sahibi belliydi. Rom verenin veya çalanın da sorumluluğu artıyordu. Kimin neye ne sebeple tepki verdiği, dolayısıyla huyu suyu az çok anlaşılıyordu.

O yüzden rom alırken de çalarken de iyi düşünmek, ölçüp tartmak gerekiyordu. Tuhaf veya yetersiz bulunabilecek gerekçeler, kötü intiba bırakabilirdi.

Görüşünü açık biçimde duyurup oy vermek gibi bir şeydi. Bu yüzden kolay kolay rom vermekle veya çalmakla uğraşan çıkmıyordu.

Tabii eski forumun son zamanlarına yetiştiğim için kötüye kullanım hakkında çok fazla gözlemim yok.

Neyse. Bu “vote” mevzusu aydınlığa kavuşacaktır.

4 Beğeni

Sizin oy yüksek, belki de yayınevi soru hattıyla alakalıdır.

5 Beğeni

Bilgi için teşekkürler :slight_smile: Yinede sevmeyeceğim bir özellik gibi duruyor :sweat_smile:

Ben dikkat etmemiştim. Buraya girince okuyup öyle dikkat ettim :smiley: Yakında öğreniriz bakalım, neymiş :slight_smile:

1 Beğeni

Ee bu bildiğin upvote/downvote. Umarım bu sistem gelmez. Son zamanlarda gerilmeye müsait olan forum ortamına hiç getirisi olmaz bence. Reddit’in upvote sistemi nedeniyle gün geçtikçe bozması da ortadayken hem de.

5 Beğeni

@J.S ve @HamdemitAbi,

Elbet yeni eklentinin aslını astarını öğreneceğiz. Bakalım, şapkadan tavşan mı çıkacak, Godzilla mı? :man_shrugging:

5 Beğeni

Ben de yayınevi hattına sadece 1 soru sormuştum. 1 vote gözüküyor. Muhtemelen dediğiniz gibi bir sistem var.

6 Beğeni

Sanırım anladım.

Yayınevleri soru hattı, yenilenmiş haliyle, forumun geri kalan kısmından farklı. Yazılmış mesajların yanında upvote/downvote kısmı var, dikkat ederseniz. Örneğin bir soru sordunuz, yayınevi görevlisi de cevapladı. Konu içindeki en çok upvote’a sahip (öyle tahmin ediyorum) mesaj en yukarıda çıkıyor, böylece verilen cevap aşağılara inip kaybolmuyor.

Duyurulur. Şahsi fikrim bu yönde.

@Everfever @J.S @Bay_Karamsar

7 Beğeni

Netflixte topluca 13. Kat filmini izleyeceğiz gelmek isteyen varsa buyursun. :slight_smile: [LİNK](LİNK: https://www.netflix.com/watch/21310833?npSessionId=19f14491513e20ff&npServerId=s82)

Chrome tarayıcınızın ve Netflix Party eklentisinin kurulu olması gerekiyor.

1 Beğeni

Bu votes olayını sevmedim ben. Kime, neye faydası var?

2 Beğeni

Ne olduğunu anlayabilsem belki de severdim, ama…

1 Beğeni

Ben biliyorum ama söylemem.
Sır olarak kalacak :joy::joy::joy::joy:

2 Beğeni

O zaman kesin yayınevleri ile ilgili :joy:

1 Beğeni

Ben Lisanslı rozetini almıştım. Şimdi sertifikalı rozetini açayım dedim ama ne yaptıysam olmadı. Sanıyorum lisanslı rozetini önceden açtığım için alamıyor olabilir miyim?

1 Beğeni

Hanci ile konuşmalısınız.

1 Beğeni

Konuştum ama o benle konuşmadı :joy:

7 Beğeni

Yardım için şunları yazarak yardımcı olurum dedi. Bende başla öğretici dedim ses seda yok ama fal baktırdım ona cevap verdi :joy:

2 Beğeni

En iyisi şimdi söylememek dedi :smile:

4 Beğeni

Başla ileri eğitim deyince görüp cevap verdi. Lisanslıyı zaten o şekilde almıştım. Tekrar uğraşmadım :smile: Anladığım kadarıyla lisanslı açık olduğu için sertifikayı alamıyorum.

Ekleme: Aldım sertifikayı :+1:

3 Beğeni

Foruma kayıt olduğumdan beri ilk kez profil resmimi değiştirdim. Biraz da böyle takılayım :drooling_face:

5 Beğeni