Rıhtım Kamarası

:wave: Doğru yer burası mı pek emin olamadım. Klasiklere hakim olan okuyuculardan yardım rica etmek istiyordum. Monte Kristo Kontu ve Üç Silahşörler gibi insanı sıkmayan, okuması keyifli, dili ağır olmayan, tam metin, akıcı eserlerden tavsiyelerinizi rica edebilir miyim? Bir sonraki kitap siparişimde es geçmeyeyim.

Güncelleme: Biraz daha macera türünde arıyorum. Bunu belirtmeyi unutmuşum.

3 Beğeni

Konusu ilginizi çeker mi bilmiyorum ama Germinal-(Emile Zola) İşçi edebiyatının en ünlü örneklerinden biridir ve akıcı anlatım tarzı ve tutarlı örgüsüyle bir çırpıda büyük bir zevkle okunur.

3 Beğeni

Ben Suç ve Ceza’yı çok sevmiştim. Bir de Oblomov’u çok yerde gördüm, aldım ama henüz okuyamadım.

Ayrıca Sefiller de en sevdiğim klasiktir ama biraz uzun ve zorlayıcıdır. Yine de değiyor bence.

3 Beğeni

Jack London’ın eserlerini tavsiye ederim. Sıkmaz. Özellikle Martin Eden, Deniz Kurdu.

3 Beğeni

@ElijahBaley Konusuna baktım, şimdilik çok ilgimi çekmedi yine de düşüncemi değiştirirsem tavsiyenizi dikkate alacağım.
@isos81 Rus yazarlarla aram yok malesef. Sefilleri okuma düşüncem var fakat ileriki bir tarih için. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
@nonphixion Jack London sevdiğim bir yazar. Güney Denizi Hikayeleri ve Yıldız Gezgini çok hoşuma gitmişti. Tavsiyenizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim.

Merak eden olursa diye kendime şöyle bir liste oluşturdum:

• Moby Dick - Herman Merville
  • Define Adası - Robert Louis Stevenson
  • Martin Eden - Jack London
  • Deniz Kurdu - Jack London
  • İşaret Memuru - Charles Dickens
  • Frankenstein - Mary Shelly
  • Don Kişot - Cervantes
  • Şeytan Tozu - Leo Perutz
  • Beyaz Diş - Jack London
  • Bir Delinin Anı Defteri - Gogol
  • Nantucketlı Arthur Gordon Pym’in Öyküsü - Edgar Allan Poe

Yedekler:
~ Sefiller - Victor Hugo
~ Goriot Baba - Balzac
~ Stepançikovo Köyü - Dostoyevski

4 Beğeni

Stepançikovo Köyü Dostoyevski’nin en sevdiğim kitaplarından biridir rus edebiyatı ile aram yok yazmışsınız ama yine de kesinlikle tavsiye ederim dili de mizahidir

Goriot Baba ve Dracula’yı da okuyabilirsiniz güzel kitaplardır.

1 Beğeni

Dracula’yı bir ara İthaki basmıştı Niran Elçi çevirisiyle okumuş beğenmiştim. Siz bana Dracula’yı hatırlatınca aklıma Frankenstein geldi; onu okumamıştım ekledim şimdi listeme. Goriot Baba konusuyla daha ilginç geldi. Rus yazar görünce bünye direkt reddediyor benim, hiç hoş hislerim yok kendileriyle :sweat_smile: Fakat ilerisi için tavsiyenizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim.

3 Beğeni

Güzel kitaplar önerilmiş, zaten sizin de sınırladığınız doğrultuda çok seçenek yok. Yani hem klasik olup, hem macera olup, hem de akıcı olacak; fazla bir seçenek kalmıyor gibi :slight_smile: Jack London, Jules Verne falan tarife uygun. Jack London beyaz diş’i mutlaka tavsiye ederim okumamışsanız. En sevdiğim kitabıdır yazarın. Yazdıklarınıza alternatif olarak, Mihail Bulgakov önerebilirim, yazım dili keyifli ve hikayeleri akıcı. Yazarı severseniz, benim gibi, her eserini okumaya çalışırsınız. Her zaman, herkese tavsiye ettiğim Leo Perutz’u da es geçmeyelim. Modern klasikler arasında en sevdiğim eserler, Perutz’a ait. Wells’in kitapları da söylediğiniz tariflere uyuyor ama bilim kurgu sevmiyorsanız, o ayrı. Yine macera kategorisinde değil ama, Steinbeck kesinlikle önerimdir. Okuduğum en iyi kitaplar arasında her zaman anarım ismini. Gazap üzümleri mükemmel bir eserdir, ama inci, ay batarken yahut fareler ve insanlar da harika kitaplar. Yazılmış en eski macera romanlarından ve modern edebiyatın temel taşlarından, benim hayatımın kitabı olan, gayet güzel dili ve keyifli anlatımıyla don quijote de ayrıca tavsiyem olsun. Rus edebiyatına soğuksanız, bir de Gogol’ü deneyin derim. Akıcı kitapları var ve çok enteresan bir yazarla tanışmış olursunuz. İş bankası kültür yayınları’ndan çıkan bir delinin anı defteri kitabını tavsiye ederim. :slight_smile:. Bir de Edgar Allan Poe’ dan nantucet’lı Arthur gordon pim’in öyküsü tam bir aksiyon ve macera kitabı. Onu da deneyebilirsiniz.

4 Beğeni

Çok teşekkür ederim, bana epey bir materyal verdiniz bakmam için. Önerdiklerinizin konularına teker teker bakıp eklerim listeme. Sağ olun :v:

3 Beğeni

Başlıkta son gönderen olarak @alper’i görünce “aha geri geldi” dedim ama nedense bu başlıkta son gönderen değil de en sık gönderen olarak çıkmış. Ufak bir hayal kırıklığı olmadı dersem yalan olur :frowning:

10 Beğeni

Geçen bu konumuydu yine hatırlamıyorum ama benimde başıma geldi. Geri dönmüş heralde bir hoş geldin yazayım diye konuya girmiştim ama sonu hüsran bitmişti :neutral_face:

3 Beğeni

@SJack yeni alışverişimde birkaç tane bilim kurgu kitabı almak istiyorum. Bilim kurgu denilince aklıma sen geldin :smiley: Önerebileceğin yazar/kitap ismi almak istedim :slight_smile:

4 Beğeni

@SJack Ahmet Hocam da öneriler verecektir ama ben de birkaç öneri vereyim. H.G. Wells kitaplarını kesinlikle öneririm. Türün başlangıcı sayılır. Ayrıca İthaki serisi için alım düşünüyorsanız uzay operası içeren Phlebas’ı Hatırla kitabını öneririm. Bir de aynı seriden Lem’in kitabı Yenilmez’i de öneririm. Çok akıcı bir kıyamet sonrası distopya için Postacı ve Kumsalda kitaplarını öneririm. Biyoloji-evrim gibi konuları içeren bilim kurgular içinse Dr. Moreau’nun Adası ve Su Adamı kitapları da vardır. İşte İnsan kitabı bilim kurgu yanı sıra din konularını da güzel işliyor. Ayrıca siyahi köle fikri ile yazılan Yakın kitabı da ilgi çekicidir. Söylediğim eserlerin haricinde zorlanmazsanız (beni yormuştu biraz) Strugatski biraderlerin kitapları da okunabilir.

Bunların haricinde ilginizi çeker mi bilmem ama Ayrıntı Yayınları Bilim Kurgu eserleri güzeldir. Çıkan 6 ya da 7 kitabın 5 tanesini okudum. Özellikle Lucky Strike kitabını tavsiye ederim. Japonya’ya atom bombası atılmasa nasıl olurdu (What If?) fikri ile yazılmıştır.

Sevdiğiniz türü daha detaylı belirtirseniz Ahmet Hocam ekstra kitaplar önerecektir.

3 Beğeni

Bu kitaplara bakacağım, teşekkürler :slight_smile: Bilim kurgu hakkında çok bilgim yok. O yüzden tavsiyeler üzerine araştıra araştıra başlayacağım.

3 Beğeni

Yeni başlayacaksanız ağır eserlerden (Lem, Strugatski gibi) gitmeyin derim. Özellikle H.G. Wells ile başlayın derim. Diğer arkadaşların cevaplarına göre ilerlersiniz. Şimdiden iyi okumalar.

4 Beğeni

Tekrar teşekkür ederim :slight_smile:

4 Beğeni

Bilimkurgu okuma konusunda yeniyseniz size önereceğim kitaplar okuması kolay ve güzel kitaplardır. İlk olarak Ben, Robot, Maymunlar Gezegeni, Su Adamı, Yıkıma Giden Adam, Kent gibi kitapları öneririm. Bilimkurgu Klasiklerindeki kitapların yarısından çoğu ilk okuma için iyi kitalardır ama diğer kalanları başlangıç için önereceģimi sanmıyorum. Çoğunu okumamış olsam da böyle düşünüyorum. Daha sonra PKD kitapları da güzeldir. Özellikle Toplu Öyküler serisindeki öykülerin geneli harikadır. Roman olarak belli başlı eserleri de direkt olarak göze çarpar. Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?, Uzay Piyangosu, Vulcan’ın Çekici gibi.

Ben daha çok öykü derlemelerini seviyorum bu yüzden elinizden geldiğince bilimkurgu öykü derlemelerini okuyun bence.

Yazar olarak türün belli demirbaşları var. Asimov, PKD, H.G. Wells, Arthur C. Clarke, Robert A. Heinlein, Stanislaw Lem, Ray Bradbury, Ursula K. Le Guin bunlar direkt olarak söyleyebileceğim yazarlardır. Gerisi size kalmış artık. :slight_smile:

5 Beğeni

Dediklerinize bakacağım. Yardımınız için teşekkür ederim :slight_smile:

3 Beğeni

https://www.instagram.com/p/CC9CYezgt7T/?igshid=b7e8lrs5nfvj

Üniversite tanıtım günleri de online olacakmış. Burda kendi okulumun haberini görünce fark ettim.

8 Beğeni

Ben de Hacettepe Mütercim Tercümanlık bölümü ile ilgili bilgi verebilirim dil okuyan varsa. :slightly_smiling_face:

7 Beğeni