Haklısınız, çok da kafaya takmamak lazım. En azından biraz daha dikkatli oluyor insan diyip olumlu tarafından bakmak lazım. Hikayeyi de çok merak ettim. Müsait bir zamanınızda dinlemek isterim.
@Melisa
Yaşınız küçüktü sanırım, yanlış hatırlıyorsam kusura bakmayın. Hem de Azerbaycanlısınız. Bu iki sebeple zaten bir yanlışınız olduysa bile herkes hoş görür ve doğrusunu da zamanla öğrenirsiniz. Aramızda küçüklerin olması çok değerli bir şey.
Benim için forum çölde su bulmak gibi oldu diyebilirim. Hem kitaplar hakkında bilgi alışverişi olması hem de stresli olduğumda kafamı dağıtabildiğim güzel bir liman.
Ben de yeni olarak söylenen üyelerdenim, çok da dertlenmiyorum bu konuda ama anlamadığım bazı şeyler var. Bu forumu eskiden de takip ediyordum ve gerçekten çok iyi üyeler de vardı. Alper, Mit gibi isimler tabii ki önemli. Ama şu anda da iyi isimler var, mesela @_Ged var, müthiş kitap okuyor aylık; hiç, bir kitap hakkında yorum istendiği zaman “yok ben yapmam” dediğini duymadım. Yine @SJack var bilim kurgu konusunda danışılabilecek, @M3rett0 var örneğin deli gibi yabancı dilde eser okuyor, bilgi veriyor. @HamdemitAbi ve @isos81 var fantastik kurgu konusunda yardımcı olabilen. Yine @Anita var çok iyi bir okur (ki isminin zeynep olması sanırım bunu gerektiriyor keza ged ve anita hariç bir de @dieter var). Yine @Ozgur ve @KubilayK var bibliyografi vs gibi katkıları var foruma. Mesela yine benim takip ettiğim @Leingrad var güzel kitaplar okuyor ve tavsiyelerde bulunuyor. Ya da taurenim ve ilydious (en fazla 10 kişiden bahsedebildiğimiz için sizleri bu şekilde yazdım) var katkı veren yine foruma. Çiçeği burnunda denetmenlerimiz var mesai harcıyorlar buraya. Aklıma gelmeyen daha bir sürü isim var. Yani bu isimlerin hepsi yeni değil ama şu anda da ‘seviye’ olarak söylenen şey neyse, onu gayet de sağlayan isimler. Ben daha bugüne kadar bu saydığım isimlere (ve saymadığım pek çok kişi beni bağışlasın lütfen) soru sorulduğunu ve onların cevaplamadıklarını görmedim. Ya da devamlı “laçka” bir durum da görmedim. Arada gerginlikler oluyor ama çok da büyütülecek şeyler değil bence. Tam olarak istenen ne anlamadım gerçekten. Kimseye cevap vs için yazmadım, sadece belirtmek istedim düşüncelerimi.
Bu arada gerçekten daha bir sürü değerli isim var aklıma gelen. Yani liste inanılmaz uzar oturup yazsak.
Çok teşekkürler beni de saydığınız için. Gerçekten katkı sağlıyorsam ve birilerine yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.
Ben de aynı şekilde burada her geçen gün onlarca kişiden onlarca yeni şey öğreniyorum. En başta kitaplar olmak üzere daha pek çok konuda bilgi edinebiliyorum.
Çok güzel yazmışsınız, benim için bütün tartışmalara nokta koyacak nitelikte bir yorum bu.
Foruma üye olduğum kısa zaman diliminde siz de dahil olmak üzere saydığınız isimler ve daha nicesi benim de ilgiyle takip ettiğim ve kendileri farkında olmasa da bana çok şey katan üyeler. İnsan bazı şeylerin pozitif yanını vurgulayıp negatifi elimine etmeye bakmalı diye düşünüyorum. Sonuçta hiçbir şey mükemmel olmadığı gibi %100 kötü de değildir.
Forum da bazı tartışmalarıyla, acısıyla tatlısıyla dijital bir platform neticede. Ben bu platformda kendime ne kadar katkı sağlayabileceğime ve farklı insanlardan neler öğrenebileceğime bakıyorum. Sonuçta burası entelektüel paylaşımların ana fikir olduğu bir forum. Entelektüel akışın olduğu bir yerde seviye gözetmenin ironik bir yanı olduğunu düşünüyorum. Kendisine katkı sağlamadığını düşünen herkes gitmekte özgür, kalanlara yapılan karalama çalışması ise pek etik değil.
İlk defa biri beni cevap verme dışında etiketliyor, biraz duygusal olabilirim. Onun dışında aktif olduğum bilimum forum arasından bir işim düşse uğrayacağım ilk yer burasıydı, hala da öyle. @isos81 Kader bizi ayırmıyor yoldaşım, yine aynı cümledeyiz.
Sonuçta bizim için peynir ekmek, kahve kitap, zeki metin, taurenim ilydious nasıl ayrılmaz ikililerse, isos81 ve hamdemitabi de öyledir. (ya da ben öyle biliyorum)
Bu mesajınızla forumdaki herkes şu an gülümsüyor sanırım. Teşekkür ederim yorumlarınız benim için değerli. :)) Gerçekten yapıcı olmayan şikayetler beni geriyor ama gözümü baya baya kapatıyorum bu yorumlara. @ilydious Aynı şekilde bir şeyler yazarken buraya düşünüyorum birkaç kere. ‘E banane bundan’ derler mi diye…
Yine de burada olmak güzel. Kimse yüzünden sevdiğim şeyden uzaklaşmak istemem umarım bu da olmaz hiçbir zaman.
Bu mesaj ayrı bir mutlu etti.
Forumdaki üyelerin birbirilerini görmese bir şekilde tanıması yazılanların ne kadar dikkatle okunduğunu da ortaya koyuyor. Aynı şekilde ben de bir sürü üyenin fikirleri, zevkleri veya hayatı hakkında bir şeyler öğreniyorum, bu da çok güzel bir şey.
İki seneden fazladır üyeyim sanırım yeni sayılmam forumu ben de yakın bir zamanda bir ay kadar bırakmıştım. O yüzden bir şeyler yazayım dedim.
Forum bir iki ay öncesine göre gayet iyi durumda bence. Hâlâ sıkıntılı üyeler görsemde, ben gitmeden önce oldukları kadar yoğun değiller. Denetmenlerimiz iyi çalışıyorlar.
Arada girip saçmalayabildiğim, güzel incelemeler okuyabildiğim için bazen çok pis gıcık oluyorum ama hâlâ seviyorum.
Keşke ben de daha çok inceleme yazabilsem diyorum genelde. Çok güzel kitaplar okusam da hakkında bir şeyler yazacak kadar kafamı toplayamıyorum ya da üşeniyorum. Sanırım, insanlar benim yazdığımı neden önemsesin ki, diyorum.
Bu benim ikinci etiketim, sanırım ilkini Melisa etiketlemişti forumun enleri konusuna. O zaman da böyle yoğun makyajı akmasın diye uzun tırnaklı elleriyle kendini yelleyen Oscar adayı hanım efendiler gibi duygulanmıştım. Bu da iki oldu.
Bir kez daha senle aynı etikette yer almanın haklı gururunu yaşıyorum comrade
Ben foruma ilk kez askerdeyken katılmıştım. O zamanlar da kitap okumaya özellikle bilimkurgu okumaya yeni başlamıştım. Forumun bana ne vereceğini ve benim forumdan neler alabileceğimi ‘Hangi Kitabı Okuyorsunuz’ konusunu görünce anlamıştım. Madem bu forumdaki birileri kitap okuyup onun hakkında birkaç cümle de olsa yorum yapıyorsa ben de aynı şekilde davranmalıydım. Yani hep ben faydalanmamalıydım.
Her neyse, forumu zamanla tanıdım ve forumun sadece bir konu ile yürümediğini ve daha bir çok konu ile bilgi alışverişinde bulunabileceğini görmüş oldum. Bu süreçte birçok insanla tanıştım. Kayıp Rıhtım her ne kadar sosyal bir ortamda olsa da. Hepsi iyi insanlardı. Peki sevmediğim kişiler oldu mu? Kesinlikle hayır. Çünkü ben benim sevmediğim tarzda hareketlerde bulunan insanlara pek karışmam. Gelir gider umurumda olmaz. Bu benim hayat felsefemin içinde yer alan bir şey. Bunu konular için de söyleyebilirim. Eğer konu ilgimi çekmiyorsa hiç bakmam. Neden sevmediğim bir konuya bakıp kendime eziyet edeyim ki? Ama bunu yapmayanlar var. Sevse de sevmese de konuya girip bakarlar. Sonra da o konu gereksiz bu konu çok önemli etiketini yapıştırırlar. Birisi de karşı çıkınca ortalığı alevlendirirler hemen. Bu tür olaylar da oldu son zamanlarda. Ben o zamanlarda da orta yolu bulmaya, insanları uzlaştırmaya çalışan bir yaklaşımı tercih ettim. Eh, dikkate aldılar ya da almadılar bu benim sorunum değildi.
Sonuç olarak, gidenlerin yolu açık olsun. Belki daha iyi bir site bulurlar. Ben bu forumdan ilk geldiğim günden bu güne kadar memnunum. Çünkü hangi konudan hangi kişiden ne alacağımı bilen bir insanım. X kişisini sevmedim diye Y konusunu beğenmedim diye buradaki bir çok değerli insanı bırakmak tamamen zararına bir karardır. (Bazı üyeler bu durumdan muaf)
Son olarak yönetim ekibi hakkında bir şey söylemek istiyorum. Eğer denetmenlerden ya da yöneticilerden rahatsız oluyorsanız bunu ilgili kişilere iletebilirsiniz. Baktınız sizin gibi daha bir çok kişi var o zaman gereken yapılır. Kimse taşacak nehrin önüne geçip boğulmak istemez.
Bu forum hepimizin. İsim ya da etiketler önemli değildir. Kimse de acaba hata yapıyor muyum demesin. Yapıyorsanız zaten yaptığınızı hemen anlarsınız.
Ne demek Cadı’yı övemedim, ilk 10 kişiye girmedi. Ben de süpürgeme atlar giderim o vakit.
Artı forumda tanıdık kurbağa kalmamış. Yeni kurbağalar da notayı tutturamıyor diye çok dertliyim.
Son sözüm ise yeni denetmenlere… Forumu ne hale getirdiniz? Görevinizi yapamıyorsunuz.
Geriye bir tek @Ozgur kalmış. Öksürce’nin gitmesi mümkünatsız* derdim ama Türkçeye aykırı olurdu.
Dostlar, insanların kıymet anlayışı ve zevkleri değişebilir. Kimileri gider, kimileri kalır. Biz ne kazandığımıza bakalım. Forum da zaman gibidir. Zaman akıp geçer ve içinde iyisini, kötüsünü barındırır. Eğer siz nasıl değerlendireceğinizi bilirseniz zamanınızı faydalı kullanır, ondan maksimum verim alırsınız. Eğer nasıl değerlendireceğinizi bilmiyorsanız boşa geçmiş zaman, boşa geçirilen zamandır. Bir sepet elmada mutlaka çürükler olur. Eğer çürüklere kafayı takarsanız diğer elmaların çürüdüğünü fark etmezsiniz.
Sonuç olarak bir Cadı atasözü der ki;
Her kurbağa orkestrasında vıraklamayı bilmeyen bir @Ozgur vardır.