Rıhtım Kamarası

Şöyle; Ben kullandığım uygulamada kitaplık kitaplık ekleme yapıp her birini excel çıktısında bunların görünmesini sağladım. Goodreadsa excel ile girdi yapabiliyorsun, ben oraya da bu kategorileri bookshelf yani kitaplık rafı olarak ekledim.

Sen excel listesini alınca bana ekran görüntüsü ya da excelin kendisini atabilirsen neler yapılabilir bakarım.

Burada eğer daha sonrasında kitap neredeydi bulmak için bu arşivi kullanacaksan kutuphanem uygulamasındaki excel isimize yaramayacak. Ayrı bir uygulamayla yapmamız gerekecek tek tek kitapları.

Güzel yanı şu mesela bir kitaba bakmak istedin, goodreads da arayacaksın kitabın senin hangi kitaplığında olduğunu bulup gidip evdeki o kitaplığa bakacaksın. Tabi bunu geliştirip raf raf da yapabilirsin ama o daha büyük emek ister.

Benim amacım bu şekilde ileriye yatırım yapmaktı. Simdi ekledigim kitapları direkt goodreadsa ve bu kitapliklara ekliyorum. Sipariş gelince elime alıp pıt pıt ISBN okutup ekletiyorum. Biraz dükkan sahibi gibi hissediyorum ama olsun.

Benim kullandığım uygulama ücretsiz segil ama on lira mı ne alıyordu sınırsız kitap eklemek için. Çok da önemli değil çünkü cidden isimi gördü. Tüm kitapları okutup çıktı alıp onu da goodreads da kullandım.

En yakin zamanda başlığı açar detaylı da anlatırım.

1 Beğeni

Genel anlamda hangi kitap nerede iyi kötü biliyorum, buluyorum ama senin bu yaptığın çok daha işlevsel.
Excel şurada.

Excele baktım ama üzücü bir şekilde ISBN kodları yok çıktıda. Neden böyle yapmışlar bilmiyorum. Ben o zaman başlığı açar detaylıca nasıl yapılacağını anlatırım. zaten telefondan yapılan kısmı video olarak koyacağım. Excel ile yapilan kısmı ve goodreads a ekleme kısmını da resimler ve video ile anlatırım. Benim sanırım bu uygulamadan vazgeçme sebebim de buydu. ISBN kodu tüm platformlar için ortak nokta, amazon dahil her yerde kitabın ISBN koduyla arama ve sorgulama yapılabiliyor.

Kategorize etmek cok işe yarıyor. Benim senin kitaplarının yarısı kadar kitabım var ve bazen ince bir kitabın nerede olduğunu bulmak zulüm oluyor. En kötüsü de kitabı bulamayıp verdim zannedip yeniden alıyorsun. Benim 3 tane 1984 kitabım varmış mesela :sweat_smile:

Başlığı halledeyim sonra güzel bir yöntemle senin arşivi de bu hale getiririz.Ben ayrı bir goodreads hesabı açıp her şeyi deneye deneye öğrendim.

Burada habgi kitapları okuduğunu isaretleme kısmı haricinde her şeyi otomasyona baglayabiliyoruz. Benim o kısım pek umrumda değil açıkçası çünkü zaten okuyup okumadığımı net hatırlıyorum içeriği hatırlayamasam da.

Şurada mesela deneme hesabım var. Goodreads açılmıyor şu an ama açılınca incelenebilir.

1000kitap da excel çıktı alma ve excelden veri alma olsa goodreads a bakmazdım. Çünkü çok daha pratik 1000kitap. Ama hala toplu ekleme yok. Tek tek kitap eklemek icin uğraşmaya değmez.

1 Beğeni

Amazon Papara ön ödemeli kartıma para iademi yaptı çok şükür. Prime Day’e hazırız diyelim.

NadirKitap satıcısı: Kitap, fotoğrafta görüldüğü üzere çok iyi kondisyondadır.

Bahsi geçen fotoğraf:

imageonline-co-pixelated

18 Beğeni

Bunun farkındayım ama aradaki fark yine de çok geldi bana. Yeni kontrol ettim ingiliz amazonunda hala stokta görünüyor kitap.

Satıcı amazon olmadığından istediği fiyatı koymuş olabilir. Bir de uluslarası kargoyu fiyata yedirdiyse sıkıntı olmuştur. Böyle kitaplar için Pandora gibi yurtdışından etiket fiyatıyla kitap getiren firmalara fiyat sormak iyi olabilir.

Bu gerçek mi? Gerçekse eğer, güldürdü. :joy:

10 Beğeni

Bunun kadar ilginç olmasada Kayserideki Vestel mağazası. :grin:

2 Beğeni

Şu gönüllü kitap şubelerinden mi bu?

1 Beğeni

Kitapyurdu kargo teslim noktaları. Daha böyle gönderi çok görürüz. :joy:

3 Beğeni

Ucuzken al sonra bu fiyata bulamazsın psikolojisinden nasıl kurtulabilirim?

2 Beğeni

Sanırım rütbem yolcuya düşmüş ama mesaj atınca tayfa olarak görünüyor. Rozetlerde göremedim ve profilde yolcu yazıyor diye öyle düşündüm ama aslında düşmedi mi yoksa hata mı var acep?

Sistem sizin forumdaki aktifliğinize göre davranıyor. :slight_smile:

1 Beğeni

Tayfa olacak hangi kriterleri sağlamadım acaba o_O

Paranız yoksa kurtulursunuz, ben param olunca tamamen bu mentalite içinde oluyorum. Para bitince indirim takip etme isteği de bitiyor. Paranızı gerçekten bitirmenize gerek yok, şöyle masraf var, böyle ihtiyaç var diyip göz önünden alın bence paraları.

Ülke değiştirerek? (╥﹏╥)

Doğduğun ülke kaderindir T_T

1 Beğeni

Bence kurtulmayın, bana iyi bir şeymiş gibi geliyo. :joy:
Bende de biraz var öyle psikoloji. Ama hoşuma gidiyor. :sweat_smile:

2 Beğeni

Bu Haftanın Öyküsü

İstanbul’un Düştüğü Gün

Tayfun Pirselimoğlu

PDF- EPUB- MOBİ olarak indirilebilir.

https://dogankitap.com.tr/haftanin-oykusu/1570743328

1 Beğeni