Rıhtım Kamarası

Ben kabul etmemiştim. Gündem olunca da merak ettim. Bir bakıma iyi oldu, sosyal medyayı kullanmamayı düşünüyordum. :unamused:

1 Beğeni

Şöyle bir haber paylaşmıştım.

Evrim ağacı bu haberlerin konu edindikleriyle ilgili bilgilendirici bir video içeriği hazırlamış.

5 Beğeni

Ya alakasız ama muhtelif platformlarda bu yorumları “like”lama hadisesi çıktı ya. :heart: Birisi en son bir şey yazdığında misal “teşekkürler” ya da “tamam” çok belli ki konu kapanmış değil mi. Olumsuz bir şey olsa like’lama tamam ama böyle şeyleri de tepkisiz geçersek kabalık algılayan bir kitle var. Vallahi içim daraldı. Şimdi biz bu yorumu beğenmek kalplemek like’lamak zorunda mıyız ya?
Edit:Forumları ayrı tutuyorum, çünkü burada konu zaten konuşmak tartışmak artmak vb.

Canın ne istiyorsa onu yap, niye darlanasın ki?

Kurumsal hesapta işletmeye çalışıyorum bir yandan. Kendi hesabımdan tınnnn’da. Buna ciddi ciddi takılanlar varmış yahu. Çok saçma değil mi ben mi abartıyorum?!. Resmen yaşlanmışım :laughing:

Arkadaşlar kesinlikle karikatür paylaşmayın artık. Sansürcü bazı şeref yoksunu karikatüristler millete 30.000 TL’lik telif davası açıyor. Bu arada korsana tabiki de karşıyım ama o olayda adamlar gelir elde etmemiş kişilere dahi bu telif davasını açıyorlardı haberiniz olsun sonra beni yanlış anlamayın. :rofl:

Forumda karikatür paylaşmak yasak mı artık? Karikatür konusu falan vardı diye hatırlıyorum ama bilemedim.

Bahsettiğiniz telif davalarından sonra ilgili başlıkları kaldırdılar.

1 Beğeni

Ben de paylaştıklarımı silecektim. İyi olmuş.

1 Beğeni

Evet yasak artık. 20

2 Beğeni

Ben geçen gün paylaştım şimdi ölecek miyim :((

1 Beğeni

Silersek ölmezsin. :smiley:

@Kenan bize de yasak var. :joy:

2 Beğeni

Siz yönetici değil misiniz? Size de mi 20 karakter sınırı var? :rofl:

Ben insanlara konuşurken aklıma 20 tane karikatür geliyor. Bu resmen harfleri yasaklamak gibi bir şey. Canımızı alacaklar en son canımızı xd

Arada bir kurbaga olduğu için, perdeli elleriyle yazarken zorlansın diye @Agape 20 karakter cezası vermiş @SJack’e

5 Beğeni

Gitti bizim Asimov karizması. :joy: @Howl sildim bile.

1 Beğeni

Benim de beynimin bir yerinde neredeyse her duruma uygun bir karikatür canlanıyor. Bu özelliğe sahip olup hayatı ciddiye alabilmek imkansız. :grinning: Sence de öyle mi?

4 Beğeni

Hayatı ciddiye alamıyorum, çok pahalı xd

1 Beğeni

Tam olarak şunları:

https://www.instagram.com/p/CJtHNP5Floa/?igshid=qfzffvyvlygv

Benim buradan anladığım Wechat gibi bir platform kurmak. Çin’de zaten sürekli kullanılıyor. Telefondan ödeme yapabiliyor, tedarikçilere vb. ulaşabiliyorsunuz hatta ben henüz kurcalamaya vakit bulamasam da bir de instagram gibi bir akışı da varmış. Ayrıca ödeme sistemi de var. Taksiden yemeğe her şeyi buradan ödeyebiliyorsunuz. Okut öde tarzı bir sistem var. Yani aslında çok da yabancı bir durum değil. Şimdi videoyu izleyince Trump’un gider ayak Wechat’i ve ödeme sistemini yasakladığını anımsadım. Hatta birkaç tane Çin uygulaması da vardı yasaklananlar arasında. Düşündürücü…

Benim anlatamadığımı daha güzel anlatmış. Açıkçası ben kullanmaya devam edeceğim. Kaçış yok, bir gün mecbur kalacağız. Zaten Wechat kullanıyorum. Bir sorun yaşamadım bugüne dek. Daha şimdi bile ağzımdan ne çıksa reklam olarak önüme geliyor.

Diğer açıdan alışılmış bir durum var. Ailemizden iş görüşmelerine dek her şey whatsapp üzerinden yapılıyor. Bunca kullanıcının bir anda hoppala diyerek tek bir uygulamada bu şekilde yığılması zor. Hangisine geçecek millet? Tekil olarak siz ve aileniz geçti diyelim de annenizin teyzesinin çocuğu whatsapp zor kullanıyor bir de X programı mı kullanacak? Bu programı ona kim yüklesin? Herkes bambaşka şeyler yükler… Ahmetle konuşmak için X, Mehmetle konuşmak için Y, Aysel için C…

Facebook’tan nefret etmem dışında bir sorun görmüyorum. Kredi kartı kullanıyoruz, arama yapıyoruz, resim-fotoğraf paylaşıyoruz, anlık paylaşım var, yorum yapabiliyorsun, amazon vb. siteler gibi yerlerde banka bilgilerini de kaydediyorsun, alışveriş de yapıyorsun… Hepsi bir arada işte. Dünya buraya evriliyor… Teknoloji bu yönde gidiyor. Nokia’dan akıllı telefona geçerken de bir noktada aynı şeyi yaptık zaten.

2 Beğeni

Benim çekindiğim şey; böyle platformların sözleşmeleri istedikleri gibi değiştirme hakkını saklı tutmaları. Tüm bilgilerimiz ellerinde olduktan sonra sözleşmede istedikleri gibi değişiklik yapabilirler. Ayrıca, bilgilerimizin kötü amaçlı insanların eline geçmesi de bu zamanda imkansız değil. Ben şimdilik Whatsapp kullanmamayı düşünüyorum. Birkaç tane işinde iyi olduğunu düşündüğüm siber güvenlik uzmanı var, onlar da konuştuktan sonra son kararımı vereceğim.