Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermeyeceksem eğer, kolaylık olması için bir ipucu vermek isterim bu konuda: Kullandığınız cümlede “de/da”yı çıkardığınızda ortada cümle diye bir şey kalmıyorsa, anlamsızlaşıyorsa bu ek olan de/da’dır ve bitişik yazılır. (Örn; Geçenlerde sinemaya gittik)
Eğer anlam bozulmuyor ise bu bağlaç olan de/da’dır ve ayrı yazılır. (Örn; Benim de telefonum var)
‘‘Karanlık Orman’’ kitabını bitirdim. Çevirisini inanilmaz kötüydü ve en sonda iyice saçmalıyordu. Hiçbir zevk alamadım okurken kitabı. Bana mı bu kadar kötü geldi, yoksa cidden kötü mü ? Üçüncü kitabın çevirisi nasıl okuyan varsa yorumda bulunabilir mi?
– Şu anda üçüncü kitabı elime aldım, çeviren kişi Burak Eren olarak gözüküyor iç kapakta ama arkadaki dış kapakta çeviren kişinin adı olarak Burak Kara olarak yazılmış. Tek kelimeyle inanılmaz.
Destek olmak isteyenler için Nadir Kitap üzerinden 5 TL’lik sembolik bir ilan ekleyerek satışa açılmış. Nadir kitap hiçbir kesinti yapmıyor ve Ex Libris’in kendi Nadir hesabı üzerinden satış yapılıyor…
Şu an üzüldüm gerçekten. Kala kala iki kitap kalmış, neyine basmayacaklarmış anlamadım. Hayır madem basmayacaklar üç kitabı neden hızlı hızlı çıkarmışlar ki o zaman?
Eh yapı kredi, ejderha ateşiyle kavrul, ne diyeyim.