Rıhtım Kamarası

1. oyun sinirimi bozdu. :joy:
1 Beğeni

Görmezden gelelim, 12 yaşındaydım :smiley: Bir daha bakıyorum da ben o kodları nasıl yazmışım ya :))
@Expelliarmus basit göründüğüne bakmayın bayağı uğraşmıştım onun için :smiley: Bir de Harry Potter bina testi yapacağım zaman olunca;)

2 Beğeni

Okulda mı öğretiyorlar. 12 yaşında Genel Ortaöğretim mi oluyordu.

7.sınıfta matematik mantık sınavı yapılmıştı, en iyi sonuç gösteren 20 öğrenciyi seçmiştiler. 3 günlük kodlama eğitimi vermişlerdi, o zaman öğrenmiştim.
Okuldan bağımsızdı yani.

2 Beğeni

Anladım. Bir an Azerbaycan kodlama, bilgisayar dilleri eğitimini ortaöğretim de veriyor diye sevinmiştim. Bu işi galiba en başarılı yapan ülke Hindistan ve belki biraz da Çin oldu.

1 Beğeni

Aslında veriyor ama çok gerilerdeyiz. Python öğretiyorlar azıcık ama çok karmaşık bir şey anlamıyoruz. 10’a kadar sayıları toplaması için bir şeyler yazmıştım, bilmem kaçıncı denememden sonra oldu :sweat_smile: İT dersi oluyor haftada bir, sayı sistemlerini, bir sistemden diğerine geçit de orda öğretiliyor. Genel olarak sayısal olanlar seviyor o dersi.

3 Beğeni

C olur diye beklemiştim ama Python daha popüler bir dil oldu galiba son yıllarda.

Bizde durum nasıl bilmiyorum ama zannetmiyorum herhangi bir programlama dili öğrettiklerini.

2 Beğeni

C++ diye biri var galiba, emin değilim ama sanırım 10-11’de öğretiliyor. Python bir de AlpLogo diye bir şey vardı o daha küçük sınıflarda öğretiliyor. Ama bence Scratch öğretseler çok daha güzel olurdu.
Ben Türkiye’de kesin vardır diyordum şaşırmadım değil.

2 Beğeni

Üniversiteler için ve uygulama konusunda yorum yapmayayım ama sizde devlet okulları, Ortaöğretim daha iyi gibi geliyor bana. Belki davulun sesi uzaktan iyi geliyor olabilir. :slight_smile:

Azerbaycan bağımsızlığından sonra 90’ların sonu ve 2000’lerin ilk başlarında bir dönem gelen öğrencilerde bunu gözlemlemiştim. Belki seçme geldikleri için de olabilir.

2 Beğeni

Elinize sağlık. Ben de 5., 6. ve 7. sınıf öğrencilerime öğretiyordum derslerimde. Dersi halen görüyorsanız veya başka bir bilgisayar sorununuzda mesaj atabilirsiniz.

1 Beğeni

Ben pek iyi olduğunu sanmıyorum :sweat_smile:
Yani kültürü olan araştıran, okuyan izleyen öğrenciler de var ama çoğunluk gece saat 2’de Pubg oynayan var mı diyenlerden oluşuyor. Uzaktan eğitimse tamamen berbattı, bir kere herkeste mikrofon kamera kapalı, öğretmenlerde bile.
Bir de yapabileceğimizden fazlasını istiyor eğitim sistemimiz, her ders kendince proje istiyor ve hepsine yetişmek imkansız bir hal alıyor maalesef. Mesela sizdeki lise bizde yok, keşke olsa dediğim bir şey bu. Yeni arkadaş çevresi açısından güzel olurdu. :))

@fatihcetin çok teşekkür ederim :slight_smile: Ders biteli 2 yıl oluyor ama genel olarak sorun yaşadığım oluyor, size soracağım artık :smiley:

1 Beğeni

Bizdeki lise dünyanın hiç bir yerinde yok. :slight_smile: Belki de üniversitelerimiz, yüksek okullarımız lise oldu denilebilir.

1 Beğeni

İki kitaba yüzlük olduk iyi mi ://

3 Beğeni

Sctrach programını beğeniyorum, çocuklara kodlama öğretmek ve sevdirmek için birebir.

2 Beğeni

6.sınıfta bilgisayar dersi vardı, scratch öğretmeye yeltenmişlerdi ama olmadı maalesef. Sonra da o ders kalktı zaten, en azından ben bir daha görmedim. Özel okul olmasına rağmen şu an gittiğim okulun bilgisayar laboratuvarunda bilgisayar yok, çok sınav odaklılar hocalar üniversitede öğrenirsiniz ne gerek var diyorlar :joy:

Şöyle bir durum da var kardeşim kodlama dersi alacaktı okulda araya pandemi girmeseydi. Yavaş yavaş başlıyoruz gibi.

1 Beğeni

Bizde bilgisayar odasında 10’a yakın bilgisayar var hiçbiri çalışmıyor :smiley:

Hadi inşAllah:))
Bizde TV’de online derslere katılamayanlar için dersler oluyor, uzaktan bir baktım scratch öğretiyorlar, ama anlamı yok bence. Çünkü kimse onun ne olduğunu bilmiyor ve ilgilenmiyor da, genel olarak 5-6. sınıflara öğretmeye çalışıyorlar, onlar da bsni ilgilendirmez diyorlar. Hem kendileri denemedikleri sürece bir anlamı olmuyor ki. Ben mesela 3 günde öğrenmiştim ama onunla bitmiyor tabii, basit de olsa azıcıktan mantık gerektiriyor, üzerinde çalışmak gerekiyor.
Kodlama ile ilgili önemli kurallardan biri: “Kodlar ne kadar kısaysa o kadar iyidir.” :smiley:

1 Beğeni

Bizim okulda bilgisiyar odası yok. :smiley:

Ben uzaktan eğitimi hiç beğenmiyorum. Hiçbir şey öğrenemiyorum. Öğreniyorum ama yarın unutuyorum. Sanki hiçbir şey öğrenmemişim. Ama bazı dersleri unutmuyorum.

Eski anılarım canlandı. Satranç kulübünde olduğum halde bilgisayar odasının başkan yardımcısı olmuştum. :joy: Tabii ki başkan da benim arkadaşımdı. Bilgisayar odasına en çok gelen iki kişi olduğumuz için sorumlu öğretmen bizi başkan ve başkan yardımcısı yapmıştı. Biz de bu güveni iyi niyetle kullanarak (!) tüm masalara oyun yüklemiştik. :joy: Ne günlerdi ya. Bi ara counter yükleyen olmuş. Baktı ipin ucu kaçıyor, sorumlu öğretmen savaş oyunları yasak dedi. Biz de iki görevli olarak oyunları sildik. Warcraft yükledik. Görünürde hocaya göre savaş oyunu gibi gözükmüyor ama Warcraft kelime anlamı savaş sanatı zaten. :joy:

3 Beğeni

İkisinin de ay programları var :smiley: Ne kadar garip değil mi?

Hintlilerden beziyorum bazen. :slight_smile: Neyse… Galiba Hintli yazılımcılar global dünyaya en iyi uyum sağlayanlar oldu.

1 Beğeni