Rıhtım Kamarası

Hayırdır ne oldu? Korona mı?

Yok ya Samsun’da herifin teki 5 yaşındaki kızın önünde kadını bir dövüyor bir dövüyor. Kadın ağır yaralıymış kimse de yardım etmiyor. Dellendim gece gece videoyu izleyince.

2 Beğeni

Videoya çekilenler hariç bu tür vakalar ülkemizde çok fazla ne yazık ki. İnsanlar olaya el atmak için bile ikinkez düşünüyorlar artık. Malum adalet olmadığı için…

7 Beğeni

Titreme geldi sinirden. Umarım en ağır cezayı alır.

2 Beğeni

Elim ayağım titredi. Hiç mi vicdanın sızlamaz. Kadın yaşıyordur umarım. Çocuğa da çok yazık, anne, diye ağlıyordu.

Suçlu yakalandıktan iki gün sonra “serbest bırakıldı” haberini almayız umarım.

4 Beğeni

Hayati tehlikesi varmış. İnşallah hayati tehlikeyi atlatır bu herifte en ağır cezayı alır belki sosyal medyanın da etkisiyle en ağır cezayı alır. Alsın da zaten vicdansız.

6 Beğeni

İnşallah atlatır.

Acı bir cümle.

5 Beğeni

İnsanlar sosyal medyaya göre yargılanıyor, 2021’de insan hakları beyannamesi açıklıyoruz, şiddet mağduru kadınlara koruma getirecek sözleşmeyi aile yapısını bozacak diye kabul etmiyoruz. Umarım bir deneyin vs içinde yaşıyoruzdur ve bunlar gerçekten olmuyordur.

2 Beğeni

Görüntüleri gördüm ve hala toparlanabilmiş değilim. İzleyen oldukça fazla kişi var o anı anladığım kadarıyla, 2-3 kişi karşısına geçse bir nebze engel olunabilir/hafifletilebilirdi diye düşünüyorum, kitlesel olarak tepki göstermemiz gereken bir durum ve maalesef olay yaşandıktan sonra ise yetişemiyoruz. Bunlar gördüklerimiz, daha fazlası da göremediklerimiz var. Sosyal medya gücü ile tutuklanmasını istiyoruz ancak umarım hak ettiği cezayı alır. Çok çok üzgünüm toplumca geldiğimiz bu noktadan.

4 Beğeni

Gerçekten elim ayağım titredi benim de. O küçücük çocuk kim bilir ömür boyu nasıl travmalar yaşayacak?
Açıkçası “Neden kimse engel olmaya çalışmadı?” için çok geçerli bir cevap var. İnsanlar böyle bir olayla karşılaşınca “Adam 2 gün sonra salınır ben başıma iş alırım.” korkusuyla müdahale etmeye çekinir oldu malum sebeplerden. Bu hale gelmiş olmamız çok çok acı.

4 Beğeni

Haber doğruysa hayati tehlikeyi çok şükür atlatmış. Umarım cani hem küçük kıza böyle travma yaşattığı için hem de kadını öldürmeye çalışmaktan en ağır cezayı alır.

5 Beğeni

Arkadaşlar trendyoldaki ithaki yayın grubu’ndan daha önce alışveriş yapan var mı?

Evet, şükürler olsun doğru. Sağlık durumu iyi şu an için. :heart::pray:

Türkiye’de böyle olaylar neredeyse her an yaşanıyor maalesef. Bu tür ahlaki ve insani durumlar hakkında eğitim vermeyipte gereksiz şeyler öğretiliyoruz bence. Bu durum sürdüğü sürece, bu insanlığı aşan durumlar devam edecek bence.

Eğer, çocuklarımıza, özellikle erkek çocuklarımıza, iyiliği ve insanlığı öğretmezsek, bu durum hep devam edecek. Bu olayların yaşanmasında hepimizin payı var.

Eğitimin bu kadar kötü hale gelmesine izin veren biziz. Çocuklarımıza insanlığı öğretmeyende biziz.

Kabul edelim. Hepimiz suçluyuz.

İnsanlığın bu kadar kötü hale gelmesinde hepimiz suçluyuz.

Peki ne yapabiliriz?

Çocuklarımıza iyi davranmak ve onlara insanlığı öğretmek ile başlayabiliriz. Oysa biz şiddeti öğretiyoruz. Onlara insanlığı öğretmezsek kötü nesiller yetiştirmiş olacağız.

Fakat, tüm çocuklara ulaşabilmemiz mümkün değil.

O yüzden, dünyada böyle korkunç olaylar yaşanıyorken önce, dünyayı düzeltmeliyiz. Ve bunun için hepimizin emeği gerek.

İnsanların sadece yasalar önünde eşit olmalarını bekleyemezsiniz.
İyiliği öğretmeliyiz insanlara.

Ayıcsy bu olayın 8 Mart’a yakın olması da dikkat çekici.

Ve bu tür erkeklerden tiksiniyorum, bir erkek olarak.

Bu insan sayılamayacak insanlar, harekete geçmediğimiz sürece hep var olacaklar.

O zaman harekete geçmeliyiz.

İnşallah bu canavarların kökü kurur.

Ve ancak aptallar şiddete başvurur. Ve aptalları, biz üretiyoruz.

Nutuk gibi oldu biraz. İçimi boşaltmam gerekiyordu. Her şeyi tek cümlede açıklamaya çalışınca pek olmadı, kusuruma bakmayın.
Saçma cümlelerim ile yer kapladığıö için özür diliyorum.

Ayrıca hiçbir art niyetim, saldırgan tavrım yok şu an. Rica ediyorum, yanlış anlamayın. :slightly_smiling_face::heart:

Herkese saygılar ve sevgiler. :heart:

14 Beğeni

Ülkece senede bir gün o da bugün dediğimiz güne geldik işte. Kadın erkek farketmeksizin sağlıklı,huzurlu bir topulma dönüşebildiğimiz, yaşama kaygısı olmadan yaşayabildiğimiz, eğitimli bir topluma dönüşebilmek dileğiyle. Çünkü ancak o zaman bir kadın günü kutlayabiliriz.

1 yıllık olayların-ölümlerin özetini çıkardığımız, düzenli olarak Safiye Ali ve Sabiha Gökçeni andığımız, birazdan kalkıp işe gidecek olan ve günü sadece hem cinslerinden zengin , artist, ünlü olanların kutlayacağı bir 8 Mart’dan öteye geçilmesi dileğiyle…

Kutlu olsun arkadaşlar…

11 Beğeni

Hakan Günday’a başlamak isteyenler için okuma rehberi.

Edit: İzlemek istemeyenler için özet:

“Aşırı tutkulu bir Hakan Günday hayranı olmak istiyorum ve bütün kitaplarını okumak istiyorum” okuma sırası bence şöyle olmalı:

• Kinyas ve Kayra
  • Zargana
  • Piç
  • Azil
  • Ziyan
  • Az
  • Daha
  • Malafa
  • Kana Diz Kana
3 Beğeni

Başta sevgili annem olmak üzere, dünya üzerindeki tüm kadınların, 8 Mart Dünya kadınlar günü kutlu olsun. :heart:

Bugün çok özel bir gün. Neden mi? Çünkü kadınların günü bugün. Yazıyı sonuna kadar okumanızı rica ediyorum.

Önce birkaç alıntı ile başlayacağım.

Edmondo de Amicis’in Çocuk Kalbi isimli eserinden çok güzel bir alıntı:

“Annesine saygı duyuyorsa, bir katilin bile yüreğinde insanca bir şeyler kalmış demektir. Annesini üzüp inciten insan, insanların en yücesi bile olsa aşağılık bir yaratıktır.” Çocuk Kalbi - Edmondo De Amicis

Aşağı yukarı bunun gibiydi. Çok doğru bir alıntı.

Başta, sevgili annem olmak üzere, dünyada ki tüm kadınların, dünya kadınlar gününü kutluyorum. :heart:

Fakat dikkat çekmek istediğim başka bie nokta var.

Ondan önce benim görüşümü, Jack London’ın şu söz ile özetlemek istiyorum: “Kadınlar insanlığın gerçek koruyucularıdır.”

Ve görüşümü özetleyen birkaç güzel alıntı daha paylaşmak istiyorum.

"Her kadının günlük davranışlarının arkasında bir roman yatar. " - Jack London

Yoksul kadın, hiçbir şeyi olmayan kadın olarak anlaşılır. Oysa ki, kadın denilen varlığın kendisi zaten yüksek bir varlıktır. Onun yoksulluğu olamaz. - Mustafa Kemal Atatürk

Hayatım boyunca hep sizlere yakın hissettim kendimi. Hepinize, diğer birçok kişiden daha fazla saygı ve sevgi duyuyorum. Niye mi? Her kadının yüreği, çoğu erkeğin sahip bile olamayacağı yüce erdemleri taşır, doğduğu andan itibaren. Bu yürekler, bencillikten ve diğer tüm kötülüklerden sonsuzluk kadar uzaktır. Üstelik, iyiliklerini herkese aktaracak kadar iyiliği ve yardımseverliğı taşır ruhları. Bir kadının ruhu, diğer tüm ruhlardan üstündür bence. Gözleri, (ki bazı insancıklar bu tür konularda dış görünüşe takılır.), Athene’nin bilgeiliğini taşır. Yürekleri, Hestia’nin erdemlerini taşır. Artemis’n gücü içlerindedir onların.

Kadınların büyük çoğunluğu, doğuştan bir annenin iyiliğine sahiptir. Onlar anne olmadan önce bile bir annenin iyiliğine sahiptir.

Kadınları sevelim. Onlar olmasaydı hiçbirimiz olmayacaktık. Size can vereni sevin. Ama maleesef bazı canavarlar onlara can veren varlığın canını alıyorlar.

Bir gün, bir eşim olduğunda, onu asla mutsuz etmemeye ve hep mutlu kılmaya dair yeminim var, dünyada iyi olan her şey üstüne. Ve sizi de buna davet ediyorum. (Birçok insan evlilikten korkar fakat ben, sevdiğim ve iyi bir eşim olmasını, onu mutlu etmeyi o kadar istiyorum ki nedense. Gerçekten, insan ruhunun derinliklerinden gelen bir sevgi olmalı bu. İnşallah, bir gün, hayatımı mutluluk ile paylaşabileceğim bir kadın ile tanışırım ve onunla hemen başlayacak sonsuzluktan bile fazla sürecek sonsuz bir mutluğu paylaşabilirim. Onunla, günümüzde olduğu gibi saçma, sosyal medya şovu, aşkım, sevgilim gibi şeylerden ibaret modern bir aşk değil, eskiden olduğu olduğu gibi, tutkulu, iyi ve eğlenceli bir sevgi yaşayabilirim. Çağdaş zamanda kullanılan aşk sözcüğünden tiksiniyorum. Ben, yapmacıklıktan uzak ve gerçek bir sevgiyi paylaşmak istiyorum. Sevgi, dış görünüş değildir. “Güzel olan sevgili değildir, sevgili olan güzeldir.” Demiş Tolstoy.
Belki yakındır, belki uzak. Gözler görmez yakında olanı. Ararken yüreğiyle bakmalı insan demiş Antoine de Saint-Exupery. Ve, doğru insan olmak için çalışacağım.)

Şimdi, dikkat çekmek istediğim bir diğer nokta ise, başta dünyada olmak üzere, Türkiye’de her gün yaşanan kadına şiddet eylemi.

Bunu kesinlikle kınıyor, ve bir erkek olarak, bu erkeklerden tiksiniyorum. Umarım, el ele verip, kutsal güneşin aydınlığı altında birleştiğimiz Rıhtım’dan, dünyanın dört bir tarafında, verdiğimiz emekler ile kadınlara saygı ve sevgi duyan, iyi nesillerin önünü açarız. Hedefimiz bu olmalıdır iyi insanlar olarak.

Forum birçok yaş ve benim gibi farklı uluslardan insanlara ev sahipliği yapıyor. Kimimiz genç insanlarız, kimimiz daha fazla yada daha az yıl yaşadık şu ana kadar. Ama hepimiz, yada en azından çoğumuz insanız. İnsanlığı unutmadık.

İyilik hala yüreğimizin bir köşesinde, fakat sistem ve para toplumu bu özelliğimizi gizliyor. Neden mi? Çünkü eğer biz, tüm insanlar, özellikle eğitim alanlar, her şeyin farkına varırsa, tüm kötülüklerinin cezalandırılacağının farkındalar. Kim olduklarını burada söylemek uygunsuz olur. Ve merak edileceğini de sanmıyorum.

Fakat, artık hepimiz bilinçliyiz. Kısa bir süre öncesine kadar olduğu gibi tüket, satın al, işe git, öl tipi robotlar değiliz.

Gelmek istediğim nokta, kadına şiddetin sebepleri.

Maalesef, eğitimsizlik, yanlış eğitim ve dolaylı yoldan iktidar yüzünden, hepimiz aynı şartlarda büyümedik.

Bazılarımız çocuk yaşta şiddet başta olmak üzere birçok kötülüğe şahit oldu çocukluğunda.

Okullarda bize, ahlak ve insanlık yerine, “Şanlı” tarih öğretildi. Tabii ben bu ülkede olmadığım için daha farklı şeyler gördüm ben, ama size sizden örnek vermek istedim.

Eğitimin ve ülkenin bu kadar kötüleşmesinde hepimiz suçluyuz. Kabul edelim.

Dünyada, birçok insan, eğitime ulaşamıyorken, açlıktan ölüyorken, sizin beslediğimiz para babaları Mars’a gidiyor. Projeleri destekliyorum ama önce dünyada ki sorunları çözmeliler. Ve bu çok basit.

Artık uyanalım ve mücadele edelim.

Haydi, hep birlikte el ele verip, günışığının suladığı topraklarda, iyilik için mücadele edelim. Sloganlar ve şovdan, tüketimden uzak, aydınlığa yakın olalım.

Başta sevgili annem olmak üzere, forum dostum @Rena ve dünya üzerindeki tüm kadınların, 8 Mart Dünya kadınlar günü kutlu olsun. :heart:

Gelecek kadınların elindedir. Ve kadınları sevelim. Hiçbir kadını üzmeyelim ve hep beraber, el ele mutlu olalım.

Artık kadınların vakti bence. Erkeklerin egemenliğinde dünyanın ne hale geldiğini gördük. Birçok şey kanıtlıyor ki, kadınların yönetimi erkeklerinkinden iyi olacaktır. Sesinizi duyurun. Mücadele etmekten asla vazgeçmeyelim. Mücadele, hiçbir kan dökülmeden bitecek ve kazanan insanlık olacaktır.

Ve, kadın yada erkek, çocuk yada yaşlı, insan veya hayvanlara, hiçbir canlıya, hiçbir sebeple, psikolojik, sözlü, fiziksel yada imalı şiddete, kesinlikle ve kesinlikle, nihai olarak hayır!

9 Beğeni

Nasıl söylenir bilemem ama çook teşekkür ederim, çok mutlu ettiniz :sunflower: :smiling_face_with_three_hearts: Sizin de dileklerinizi sizin için diliyorum :tulip:
Ben de kutlamış olayım, tüm kadınların, büyük ve küçüklerimizin Kadınlar Günü kutlu olsun :sparkling_heart:

4 Beğeni

Hem Storytel’i hem de Dinlebi’yi deneme süreleri boyunca kullandım. Storytel daha kullanıcı dostu bir ara yüze sahip, Dinlebi biraz zorladı. Özellikle kulaklıktan “Geri sar” emri gönderememe işi problem oldu (Storytel destekliyor). Tabi ben de yapamamış olabilirim.

Aralarındaki 10 TL fiyat farkı problem değilse Storytel öneririm. Her ne kadar bazı kitaplar sadece Dinlebi’de olsa da, Storytel genel olarak daha fazla içeriğe sahip.

Not: Enpara ile Storytel’i 3 ay boyunca yarı fiyatına kullanabilirsiniz (15 TL iade).

2 Beğeni

Kısıtlamaların esnetilmesiyle zamlar hızlanacak. Marttaki fiyat artışı en az yüzde 1 beklenmeli. Bu düzeyde bir artışla ilk çeyrek yüzde 3.6’ya ulaşacak, yıllık oran da yüzde 16’yı aşacak.

Şubat sonu itibarıyla tüketici fiyatlarındaki (TÜFE) yıllık artış yüzde 15.61, yurtiçi üretici fiyatlarındaki (Yİ-ÜFE) yıllık artış ise yüzde 27.09 düzeyinde.

Son bir yıldaki artış oranları açısından bakıldığında 11.48 puanlık bir fark var. Bu çok büyük bir fark.

Bir de iki endeksin, artış oranlarının değil endekslerin farkı var. Şubattaki endekslerin farkı yüzde 14.01’i buldu. İki endeks arasında şimdiye kadar böylesine bir fark oluşmamıştı.

Şimdi kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte uzunca bir süre hiç gündeme bile getirilemeyen bir dizi zam uygulamaya konulacak. Kapalı olan bir işyeri, sıfır satışını zamlı yapacak değildi ya! Ama maliyetler bu dönemde artmaya devam etti. İşte şimdi o zamlar yapılacak.

vs.vs.vs…

1 Beğeni

Şaka gibi. Demek ki yapılan zamlar yeterli değil.
Forumda arada paylaşılan bir görsel vardı şimdi bulamadım: “çok şükür kötü günleri geride bıraktık. Şimdi daha kötü günler bizi bekliyor” biçiminde bir şeydi. O aklıma geldi :slight_smile:

Merak ediyorum bu açgözlülük ne zaman bitecek. 300 sayfalık bir kitap 100 tl, kargo ücretleri 50 tl, bir porsiyon lahmacun 100 tl olunca mı?

2 Beğeni