Avukatlar değil de Sezen Aksu özelinde olan bu durum yapım / ajans gibi kurumlardan kaynaklanıyor.
DonanımHaberde yine net ortamında dava açmayı hobi ve iş edinen birinin başlığı vardı. İnternet ortamında hemen her şeye dava açılabiliyor. Uzlaşmaya zorlanıyorsun, buna yanaşmazsan davalarla uğraşıyorsun. Genellikle berat ediyorsun ama zaman ve sabır israfıyla kalıyorsun.
Direkt dava açmak yerine adamlara ulaşıp en azından uyarı yapabilirlermiş. Haber vermeden, uyarı yapmadan doğrudan dava açmak art niyet gibi geldi. Tabi ben bu hukuksal süreçleri bilmiyorum, böyle düşünüyorum sadece. Arayıp uzlaşma için direkt para istemeleri de (ara buluculuğun standart prosedür olduğunu biliyorum) bu düşüncemi destekler nitelikte.
Fuarların yaz aylarında açık alanda yapılmasını bekliyordum süpriz olmadı. Ne kadar tedbir alırlarsa alsınlar, fuar alanına insanlarını gruplar halinde alıp içerideki kişi sayısını sınırlı tutsalar dahi giriş-çıkış alanlarındaki birikmeyi engelleyemeceklerdir.
KPSS, ALES gibi sınavlarda dahi bunu görüyoruz, bir sınır çekip sınırdan ileriye kontrollü şekilde geçiş saglansa bile o sınır kısmında birikme oluyor ve sosyal mesafe ortadan kalkıyor. Fuar alanının içerisinde birikme olmasa dahi giriş-çıkış kısımlarındaki yoğunlaşmayı nasıl engelleyecekler merak ediyorum.
Bakalım hiç sanmıyorum ama belki düşünmüşlerdir bir çözüm. Tabii bunlar bile sadece fuar alanı ve çevresiyle ilgili yapılabilecekler, böyle organizasyonlara giderken toplu taşımada sosyal mesafenin ortadan kalkmasını ise daha yapısal bir konu.
Covid19 bunu beğendi
Her ne kadar açık alan bile olsa standların önündeki kalabalığı, giriş - çıkıştaki yoğunlukların önüne geçebilecekler mi? Ertelenedebilir bu ara ne, ne olacak belirsiz.
Gerçi bizim virüs akıllı belki fuar alanına gitmiyordur ama dayanamayıp 1-2 kitapta ben bakayım derse yandık 
@murgul belki ateş ölçerle ateş ölçüp alırlar. Bence önlem bu olacak 
Ateş her zaman olmuyor zaten. Bende 37 olmadı hiç Corona zamanı. 
Sayın forum üyeleri, aranızda Socrates Dergiyi okuyan, seven, takip eden var mı? Eğer varsa ve sayı çoksa bununla ilgili bir başlık açıp her ay çıkan sayıları o başlıkta değerlendirmeye ne dersiniz (iyice ucuz pazarlama metni oldu yazım)? Eğer sayı yüksek çıkarsa bence böyle bir şeye girişebiliriz ama 10-15 kişi olursak çok eğlenceli olur mu bilemiyorum. Hep aynı adamlar aramızda konuşuruz sonra da sıkılırız büyük ihtimalle.
Olmuyor ama işte bazı mekanlara girerken ateş ölçüyorlar ondan yazdım onu. Yani pek önlem olmaz gibisinden 
Malazan gelsin de önemli olan o, biz zaten korkumuzdan gitmeyiz fuara. 
Türkiye yayıncılar birliğinin hazırladığı:
MEB’in baskıları dışında 200 milyonun üstünde Eğitim Yayınının basıldığı bir ortamda, MEB’in basıp öğrencilere dağıttığı 17.5 milyon yardımcı kitabı kaygı verici bulmaları bana ilginç geldi. Özellikle ilkokul çağındaki çocuklar için azda olsa gayet güzel yardımcı kaynak kitap dağıtıldı, ulaşamayan öğrencilerin faydalanması sağlandı. Pastaları küçüldüğü için üzüldüler sanırım.
Sarıyla işaretli isim kitabın değil, seslendirenin ismi. Uzun zamandır bu kadar ilginç bir isim görmemiştim. 
![]()
Bugün Dünya matematik günü. Söylemek istediğim çok şey var ama kısa kesmek zorundayım. Özür diliyorum.
Ama beni anlayacağınıza eminim.
Matematik hepimize yanlış öğretildi. Hatta öğretilmedi. Şu an dünyada hiçbir eğitim sistemi öğretmiyor. Bazıları sadece ezberletiyor ama ezberlemek öğrenmek demek değildir.
Ve, eğer bize şekillerin güzel ve dokunaklı hikâyelerini öğretselerdi, hangimiz matematiği sevmezdik? Şu an hangisi olduğunu hatırlamıyorum ama çok güzel hikayeleri vardı matematik ile ilgili bazı şeylerin.
Ve, bazı yerlerde ve zamanlarda, düzgün eğitimi sadece çok parası olanlar elde edebiliyor. Oysa gerçek ve öğreten eğitim herkesin hakkı. Ve maalesef artık eğitim, ne eğitiyor ne öğretiyor bence.
Matematiği sevdiğini (ve bazı türlerinde iyi olduğunu) 20 yaşında falan keşfeden biri olarak buna kesinlikle katılıyorum. Hani bir de fen lisesinde falan okudum, ona rağmen 14 yıl boyunca en sevmedigim ders oldu, ama şimdi hobi olarak ispat neyim okuyup huşu ediyorum.
Dünyanın geri kalanını bilmem ama bizdeki matematik eğitimi çok sıkıntılı orası kesin.
Yalnız bence gerçekten çok hoş. Uzun zamandır gördüğüm en iyi kutuydu. Pişman olursun. Bir de ego durumu var. Ne demek herkes almış da Münzevisultan almamış? O nasıl şey?