Rıhtım Kamarası

Olur hocam sen yeter ki gelirim de. :slight_smile:

Açık pozisyon varsa başvuru yapalım. :slight_smile:

1 Beğeni

Maalesef, 13 aydır kapalı.

Gülü seven dikenine katlanır.

5 Beğeni

:slight_smile: Bu görüşü savunan çok sayıda insan var başlık altında.

1 Beğeni

Bir şeyler öğrenmek, kendini geliştirmek konusunda haklı olabilirler fakat okuma eylemi sadece bunlardan oluşmuyor. Okumanın haz veren bir tarafı da var.

10 Beğeni

Verdiği örnekle kitap okumanın genel olarak gereksiz bulunması çok alakasız olmuş.

Şöyle bir tespitleri de olmuş - ama hala nasıl o kanıya vardılar anlayamadım - kitap okuyan insanların korkak , pısırık olması… Başlığı okudukça şaşırıyorum. :no_mouth:

Fark ettim ki bizim gibi devamlı kitap okuyan insanların okumayanlara karşı hiçbir önyargısı yok ama aksine biz onların gözünde “boş iş” yapan insanlarız. Ben başlıkta bu görüşte bir sürü insanın olacağını da düşünmemiştim.

6 Beğeni

:slight_smile:

Genelleme yapmayı seviyoruz, kişisel 1-2 gözlemimizi tüm toplam bu deyip, sıyrılabiliyoruz.

5 Beğeni

Kitap okumuyorum eksikliğini hissetmiyorum diye de başlık vardı orada :joy:

Çok insan var böyle, babam da kızardı matematik öğretmeyen kitaplar gereksizdi ona göre :slight_smile:

2 Beğeni

Şu muhabbetin hala sürüyor olmasına o kadar şaşırıyorum ki. Genellikle bu laf romanlar için söyleniyor; bir roman neden dizi veya film olarak görülemiyor? Dizi de film de aslında genel olarak kendimizi tatmin etmek için değil mi? Madem durum böyleyse ne film ne dizi izlenmeli. Okuduğumuz veya izlediğimiz bir şey illa bize bir bilgi katmak zorunda mı? Hobimiz veya zevklerimiz olamaz mı? Ben romanların çok bir şey kattığını zaten hiçbir zaman iddia etmedim fakat zaman kaybı olduğunu söyleyen insanların popüler kültürdeki hiçbir şeyi beğenmeme modalarına gülüp geçiyorum.

5 Beğeni

Tamamen katılıyorum size. Ben çok roman okumam ama roman okurken o karakterleri kendim canlandırmanın hazzı çok başka bana bu hazzı film veremiyor mesela.

Hiç sahip olamamış ki o duyguya hissetsin… :no_mouth:

1 Beğeni

Bir sinemacı olarak öğrenmek için de kitabın ya da yazının yerinin ayrı olduğunu düşünüyorum. Sadece belgesel izleyerek, görsellere bakarak falan olmaz o iş.

2 Beğeni

Hocamz stajyer mimar lazımsa yaz için başvurayım. :smirk:

1 Beğeni

Hayırlı ramazanlar herkese. :grinning: Hiç kimse ramazan hakkında konuşmuyor. Nerede o eski ramazanlar…

10 Beğeni

Hayırlı ramazanlar hepimize. Bir ramazan klasiği bırakıyorum. Sevdiklerinizle tekrar buluşup aynı sofraya oturabilmeniz dileğiyle :wink:

5 Beğeni

Ben de bunu hatırlatmak istiyorum onlara…

3 Beğeni