3 kitabını okudum henüz, fena değildi kitaplar. İngiliz mizahı herkese göre değil ama frekans tutarsa çok keyifli zaman geçirtir. 3’ten sonraki kitapları çok daha iyiymiş hatta az önce “Hangi Kitabı Okuyorsunuz” konusunda muhabbeti geçmişti.
Yerdeniz serisini kesinlikle öneririm. Kralkatili Güncesi çok güzel ama yarım kalmış ve muhtemelen kalacak bir seri. Benim gibi “Önemli olan vardığım yer değil yolculuk” şeklinde düşünüyorsanız okuyabilirsiniz. Ben yarım kalmasına rağmen seriden memnunum. Ama serinin bir finali olmalı diyorsanız sakın bulaşmayın. Aynısı Asoiaf için de geçerli.
Harry Potter serisi gibi olsun istersen Bayan Peregrine’nin Tuhaf Çocukları serisi, Karanlık Cevher serisini öneririm. Ayrıca YERDENİZ serisi de çok iyidir. Harry Potter’ın esinlendiği serilerden birisi diye biliyorum.
Epik Fantezi türünde favorim Kral Katili Güncesi serisi ama henüz ana 3. kitap çıkmadı ve yakın zamanda da çıkacak gibi durmuyor. Fakat kitapları benim şimdiye kadar okuduğum en akıcı seri. Tam bir teori hazinesi.
Henüz okumakta olduğum Zaman Çarkı serisini de öneririm ama seri 15 kitap ve 10.000 sayfadan oluşan devasa bir külliyat.
Büyü çok fazla olmasın diyorsan da Centilmen Piç serisini öneririm. Kitaplar hakkında bilerek bilgi vermiyorum. Çünkü değişik bir spoiler anlayışına sahibim. Kitapların arka kapak yazılarını dahi okumam. O yüzden araştırma yapacaksan bunu sana bırakıyorum.
Genç Yetişkin türünde kaliteli bir seri okumak istersen Sissoylu serisini öneririm. Daha sonra yazarın kalemini beğenirsen ve yine yardıma ihtiyacın olursa gerekli bilgilendirmeyi yaparım.
Upuzun serilerden hoşlanıyorsan. Mizah dolu Diskdünya serisini öneririm.
Aslında önerebileceğimiz çok fazla eser var fakat senin tam olarak neyi sevip neyi sevmediğini bilmiyorum. Kıstasını belirlersen daha isabetli önerilerden bulunabiliriz.
@Akahige @isos81 @MelihAntepli Çok teşekkürler zaman ayırıp yazdığınız için. Hepsini inceleyeceğim. Daha çok yetişkinlere yönelik olması benim açımdan iyi olur ve ben fantastik kurgunun da dalları olduğunu bilmiyordum biraz bakınca dikkatimi grimdark ve urban fantasy çekti.
Grimdark fantezi için Kadin Kanunlar serisi ve Dikenlikler Kralı sersisini öneririm. Özellikle Dikenlikler Kralı diğer serilere göre daha farklıdır. Asoiaf yani Taht Oyunlarını da öneririm ama seri henüz tamamlanmadı ve tamamlanacakmış gibi de durmuyor.
Ayrıca Malazan içinde grimdark deniliyor fakat henüz çıkış yapmadı.
Yakın zamanda tekrar basımı yapılan Farseer üçlemesini öneririm.
Witcher serisi belki olabilir. (Bence şahane bir seri.)
Urban fantezi olarak da Neil Gaiman üstaddan Amerikan Tanrılarını öneririm. Londra Nehirleri de güzeldir, istersen buna da bakabilirsin ama sadece 1. kitabı çıktı diye hatırlıyorum. Aslında urban fantezi olarak daha çok eser biliyorum fakat çoğu ya klasmanında.
Fantastik edebiyat okuyan veya ileride okumayı düşünen arkadaşlar lütfen ankete oy kullansın. Başlığı görmemiş olan olabilir diye buraya da yazayım dedim.
18 günü 100 m2 ev yerine köyde geçirmeye karar verdiğimiz için apar topar yola çıktık. Çok doğru bir karar vermişiz.
Burası köy mü? Burası köyse bizimki ne?
Bizim köy,
@isos81 hocam palmiyeli köy mü olur sen Dallas’ın neresindensin
Böyle köyüm olsa ben de giderim. Gerçi bize kısıtlama yok çalışacağız ama bayramda giderdim.
Hiç kıskanmadım.
Köy değil de çiftlik diyelim (aslında köy de nasıl açıklayacağımı bilemedim). Benim hem anne hem de baba tarafım komple çiftçilik ile uğraşır. Burada böyle çok çiftlik var, hatta burası diğerlerine göre sönük bile kalır (yüzme havuzu olanlar var). O gönderdiğin fotodaki gibi köyler de var bu arada.
Buranın en az 60 70 sene geçmişi var. Rahmetli dedemden kalma (kendisi toprak ağası idi, köydeki 40-50 hanenin evini o hibe etmiş). Benim çocukluğum da burada geçti, her yaz 3 4 ay burada kalırdım. Palmiyeleri ise amcam dikmişti, başta yadırgadım ama sonradan güzel göründü gözüme.
@Erdal_01 KR Akdeniz Bölgesi buluşması olursa burada yaparız. Bayramda da beklerim, gündüzü ayrı akşamı ayrı güzel.
Tam kapandık maalesef. Sokaklar falan bomboş gelemeyiz.
Sokağa çıkma yasağı var da foruma girme yasağı da mı var Bugün burası pek tenha gözüktü gözüme
Orada bir köy var uzaktaaaa…
Daha yeni Mayıs’a girdik, bu sıcak ne İstanbul!
Siyaset içermiyor ve konu kitaplar hakkında keyifli bir sohbet olduğu için paylaşıyorum ama yine de yasaksa ban yiyeceğiz demektir
Hak ediyorsunuz sonuna kadar… Ben de…