İyi olur, kış geldiğinde donarak fosilleşme imkanı her kurbağaya nasip olmaz.
Neyse efendim, ben de iyi bir şeye vesile olmuş gibi sevineyim bari . Tekrar hoş geldiniz.
Son zamanlarda ben iyice tuhaflaştım. İnsan her yaşta farklı sorunlarla boğuşuyor kiminin üstünden atlıyor, kiminin etrafından dolaşıyor kimine de çakılıp kalıyor…
Benim şu anki durumum üstünden atlama kısmına dahil. Altta biriken bir yığın var ve hepsi birbirine girmiş vaziyette. Oturup o düğümleri teker teker çözmem lazım ama biliyorum ki ben o düğümleri çözmeye başladığımda harcayacağım zamanı telafi edemeyeceğim. Akıp gidecek ve bazı şeyleri kaçıracağım. Aslında hayat seçimlerden ibarettir biliyorum çok klişe ama bazen insan seçim yapamıyor. Seçimleri görmezden geliyor, yaşanacakları bir arının kanatlarına bırakıyor. Ya uzaklara uçup bal yapıyor ya da gelip sizi sokuyor… Haliyle siz burada kaynaşmaya devam edin ben şuradan atlayarak uzaklaşayım diyorum… Arının ne yapacağını bilmeden hiçbir şey düşünmeden ileriye bakıyorum.
Ancak şunu da biliyorum ki eninde sonunda acaba nerede patlak verecek diye düşünüyorum. Sorunlardan kaçarak çözüme ulaşamıyorsun ama çözmekte istemiyorsun ya o durumdayım. Nükleer koruyucu giysimi yanıma aldım. Patlama alanından uzaklaşıyorum, umarım patladığı zaman oluşacak mantarın çok çok uzağında olurum ve yumruğumu oluşan mantara hizalayıp baş parmağımı kaldırırım. Eğer oluşan mantar böylece elinizden küçükse sorun yok demektir. Eğer oluşan mantar elinizi geçiyorsa yapacak bir şeyiniz yok demektir. Artık kaçmanın anlamı yoktur dönüp o yığınla yüzleşmeniz gerekiyordur.
Sağlık sorunları bir yandan , psikoloji bir yandan zamanın kendisi bir yandan mengene gibi sıkıştırıyor. Kitap okumak istiyorum ama bir şey yapasın gelmiyor. Çoğu kişinin imrenerek bakacağı sayıda kitabım var ama kapaklarını dahi açmıyorum. Aksine sürekli yeni kitaplar alıyorum. Bu sefer son dediğim kaç oldu hatırlamıyorum. Sevdiğim insanların yorumlarını görüp anında satın alıyorum. Kitap fiyatlarından şikayet etmiyorum, hiçbir zaman da edeceğimi düşünmüyorum çünkü kitaplar hiçbir zaman bana pahalı gelmedi. Ekonomik durumum müsait olduğu için beni hiç etkilemiyor. Almak için alıyorum resmen. Bu yaptığımı hoş karşılamayan insanların radarına giriyorum. Diyorlar ki senin gibiler yüzünden bilmem neyin fiyatı bilmem ne. Buna eskiden takardım acaba yanlış mı yapıyorum diye. Artık hiç umurumda dahi olmuyor. Sorunlarla cebelleşmeyen yok bende de sorunlar var ve dediğim gibi nükleer bomba gibi. Hayatı yaşayıp kendimizin başına gelecekleri yine kendimiz çözeceğiz. Bunun bir yolunu bulmak zorundayız ki buluyoruz da.
O yüzden aşağıya bakmıyorum hep yukarı daima ileriye gitmeye çalışıyorum ömrümün sonuna kadar da böyle yapacağım. Aşağısı yeterince karışık bizim temiz hava almamız için o anlatılan güzel manzarayı görebilmemiz için yükselmemiz şart. Bırakın dipte yaşayanlar dipte kalsın sizinle beraber yükselmek isteyenin de elinden tutun. Ölümüne karamsar olan, negatif olan insanlardan uzaklaşın.
Gördüğünüz gibi benim de dertlerim var ama kendimce bir çözüm bulmuşum patlamadan uzakta kalmayı çalışıyorum ve başarıyorum. Sorunu çözemeyeceğimi düşünürsem gelin bir el atın diyorum. Patlamadan sağ kurtulamayacağını düşünenler olabilir. Yalnız değilsiniz ve en önemlisi de çaresiz değilsiniz. Yardım alın!
Bu da böyle kamu spotu tadında karma karışık bir yazı olsun.
Aslında tüm olayı özetlemişsiniz. Umuyorum ki sıkıntılarınızı en kısa sürede atlatırsınız. Arada her insanın oluyor böyle dönemleri. Çokça sevgiler.
Evet kendisi forumda yok şu sıralar. Babasının vefat ettiğini öğrendim. Ne yazık ki ölüme çare yok ve her bireyi derinden etkiliyor. Toparlandıktan sonra gelecektir.
Hadi ya. Başı sağolsun…
Üzüldüm. Umarım toparlayabilir. İnsan kendi hayatındaki mihenk taşlarını kaybettiğinde bir daha eskisi gibi olamıyor. Hayata bakış açısının önüne bir perde iniyor. Başı sağ olsun.
@Artorias yardımlar işe yarıyorsa ne mutlu. Benim gibi insanlardan uzak durun arkadaşlar ama aşağıya da düşmeyin sakın. Düşerseniz aşağıda benim gibiler var. Ölümüne karamsar olanlar olarak özellikle @Artorias’ı aşağı iteleyecek birisi çıkarsa ona negatif ayrımcılık (pozitif olamadığımızdan) yapacağımızdan emin olabilirsiniz.
Yardım işe yarıyor mu? Hiç yoktan iyidir. İnsanın derdini, sorunlarını birilerine anlatması dahi bazen yeterli oluyor. Farklı pencereden bakan birilerine her zaman ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca ben sana nispet olsun diye yazmadım. Niye beni alıntıladın şimdi okların hedefinde ben olacağım…
Beni aşağı itecek birisinin çıkacağını sanmıyorum. Çıkarsa yakarım hepsini.
Yukarıda adamlarım var. O kadar çok güvenme.
Şu yazıyı sanki ben yazmış gibiyim (kitap fiyatları bölümü hariç). Sorunlar, sıkıntılar çok benzer.
@isos81’in başı sağ olsun. İnsanın babasını kaybetmesi çok acıdır. Hayatta hep bir şeyler eksik gibi olur. O boşluğun tarifi yoktur. Allah sabır versin.
Yüzde 40 mı? Böyle bir artışla net kitap almayı bırakırım. Korsanla da baş edemezler yine. Son zamanlarda yine artış başladı. Bir an 20 sene öncesinde sandım kendimi.
Yayıncılar Birliği Başkanı konuşmuş. Buyurun;
Of of of! Halihazırda zaten aşşşırı pahalı olan kitaplara yüzde 40 zam demek kitap satışlarının yarı yarıya düşüşü demektir bana göre. Zar zor indirimlerle kitap alıyorduk, onu da alamayacağız demek.
Yeni nesil haber başlıkları ve açıklamalarına hayranım. Niye bekliyorsun kardeş? Çok mu sevindirici haber? Ne yazık ki %40 gibi bir zamla karşı karşıya gelebiliriz desene. Niye diyesin ki? Zaten zam iyi bir şey. Ver mehteri…
Ben kitap fiyatlarından şikayet etmiyorum diye mesaj yazdım hemen akabinde %40 haberi geldi.
Artık ben ve durumu benim gibi olanlar orijinal kitap aldık diye konuşuruz. Eskiden her yerde korsan kitaplar satılırdı. Satıcı bağırırdı orijinalinin 4t’e 1 fiyatına diye. O günlere döneceğiz gibi. Çünkü şu anda bile millet %50 indirim ve kupon peşinde koşturuyor. Forumun en çok girdi alan konuları indirim konuları. Gerçeklikten kopup kendi isteklerine göre davranmaları kendi sonları olacak.
Kızılay da her yerde kitaplar olurdu. Yakalanacaklarını düşündükleri zaman da kitapları bırakır kaçarlardı. Çok şükür ki daha önce hiç korsan kitap almadım. Fark etmeden aldıklarım olabilir ona bir şey söylemem. Eskiden bu korsan işleri çok enteresan durumdaydı. Oyun alırdınız içinden kılavuzuna kadar çıkardı disklerin üzeri resim basılı vs olurdu. Orjinaliyle ayırt edemezdiniz. Umarım ülkemiz tekrar o günleri görmez.
Ben bu zamı takdir ediyorum. Okuyana İngilizce öğretmenin farklı bir yolu bulunmuş oldu. Sık dişini, öğren İngilizceyi oku pdfyi.
Ben yüzde 60 oranında aldıklarımı düşürmüştüm. Eleyerek alıyordum. Şimdi zam gelmeden ne alabilirim diye bakıyorum ama yine de elim gitmiyor. Bazı dizilerden vaz geçeceğim gibi duruyor. Eleye eleye zaten pek bir şey kalmamıştı, tamamen sık eleyeceğim demek ki. Bunu diyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama stokçuluğun bu kadar fayda sağlayacağı hiç aklıma gelmemişti. Bir süre beni idare edecek kitabım var.