Rıhtım Kamarası

3 Beğeni

Bedenin Tarihi" ciltlerin sırtları böyleymiş.

11 Beğeni

Bazen konulara uzun uzun yazıyorum yazıyorum sonra içimden “Boş ver Boneca, şimdi çıkıp biri konuyu şuraya çeker tadını kaçırır.” deyip siliyorum.

Normal hayatta çekingen değilim ama sanal çekingenlik var sanırım bende. Böyle hisseden/düşünen ya da bir şey yazarken “aman uğraşamam şimdi kimseyle” deyip vazgeçen var mı?

18 Beğeni

Bazen bana da oluyor. Sanalda diyaloga girmenin böyle bir tarafı var bence de. Çoğunlukla engelliyorum rahatsız olduğum kişileri onun için azalıyor gitgide.

2 Beğeni

Bende çok oluyor, aslında konuşmayı, kendi fikrimi bildirmeyi seven biriyim / sanalda biriydim. Ama sizin de belirttiğiniz gibi tartışmalardan, inatla “anlaşılmamaktan” yoruldum, bıktım. Bu konuda yaşlanmış, kendi kabuğuma çekilmiş gibi hissediyorum. Hayatta da çok yakın olmadığım insanlarla hiç bir tartışmaya girmiyorum. İyi yanı huzur, kötü yanı bir süre sonra hiç kimseyle arkadaşlık, konuşmak istemiyor insan.

2 Beğeni

Birileriyle bir şey tartışacak olsam işin şu noktaya varacağını bildiğim için sanal ortamı sadece eğlence amaçlı kullanıyorum.

Şu nokta denilen o nokta

7 Beğeni

Benim sildiğim şeylerden Kaf Dağı’na yol olurdu. :slightly_smiling_face:Kendimi izah etmeye çalışmaktan nefret eden birisiyim. Birisi beni ısrarla anlamazsa hiç uğraşamam çünkü bu bana hemen karşımdaki kişinin bana bakış açısını gösterir. Kendimi yormam. İnsan kendisini gerçekten anlamaya çalısan ve zaman ayıran kişilerle tartışmalıdır bana göre fakat sosyal medya böyle değil. Dakikalar içinde bir kesim ne olup bittiğini anlamadan linç etmeye başlayabiliyor. Bu bana hep komik gelmiştir. Kimse kimsenin ne demek istediğiyle ilgilenmiyor. Saldırgan ve hemen içinde yükselen negatif enerjiyle hareket ediyor. Okur birisi olması veya olmaması da çoğunca bir şey ifade etmiyor. Okurlar da bilgileri kapsamında ezici üstünlük peşinde genelde. Şimdi yine genelledin diyerek olayı kişisel algılamayın. Coğunluğun eğilimi bu, siz onlardan biri olmayabilirsiniz. Sosyal hayatta bağırarak, vurarak, kırarak, saldırarak tartışma eğilimi yaşam biçimine dönüştüğü için her alanda bu tarz davranış sergileniyor.

8 Beğeni

Adsız

Tüm sosyal medya ve hatta dünya bu şekilde sanki.

14 Beğeni

Bir çizer veya ressam olsanız, birisine bir şey anlatırken böyle mi anlatırdınız.

….kasaturayı savururken geri çekildi, keskin çelik bir parıltı bırakarak boşlukta savruldu. Ama bıçaklı Nazi deneyimliydi,

“… keskin çelik bir parıltı bırakarak boşlukta savruldu”

dermisiniz.

2 Beğeni

Hocam bu ps2 erasında fazla kılıçlı mızraklı oyun oynayan birinin söyleyebileceği bir şey gibi geldi bana daha çok😅

3 Beğeni

Fazla çizgi roman okumaktan, anime izlemekten olmuştur belki de.

2 Beğeni

Tabii evde hep böyle konuşuyorum ben. Keskin çelik ardında bir parıltı bırakarak boşlukta savruldu ama fasülyeler deneyimliydi. :slight_smile:

Not: Araya “ardında” kelimesini ekledim çünkü böyle daha akıcı virgülle de bu anlam sağlanabilirdi.

4 Beğeni

İlahi Komedya’yı öneriyor musunuz?

Olursa da nisanda olacak. En erken Ekim gibi öğreniriz olup olamayacağını galiba. Ama Enternasyonal Fuar Alanında bir daha Tüyap görmek hayal oldu bence. Ancak büyük çadır alanlarıyla olabilir. Eskiden Enternasyonal Fuar zamanında kitap çadırı olurdu Basmane Montrö arası, ne güzel günlerdi…

1 Beğeni

Everest, Vüs’at O. Bener’ın kitaplarını bastığı zaman YKY kendi kitaplarını piyasadan çeker mi yoksa tükenene kadar kalır mı?

Tükenene kadar sitelerde kitapevlerinde satışa devam ediyorlar.

2 Beğeni

@murgul ben de engelliyorum çoğu zaman. Azalıyorlar ama asla bitmiyorlar. :grin:

@Lalo bazen aynı fikri savunduğu halde birbirini anlamadığı için tartışan kişilere denk geliyorum. Keşke yakın çevremizle yapabildiğimiz gibi diğer insanlarla da sağlıklı iletişim kurabilseydik.

@Howl bunu görmemiştim efsaneymiş. Sana laflar hazırladım’ı arada bir kullanacağım. :laughing:

Ne yazık ki çok haklısın @Agape tartışmayı geçtim artık herhangi bir işi bile rica edip, kurala uyup ya da düzgünce sıra bekleyip yaptırmak neredeyse imkansız. İlla ki bağıracaksın, dişini tırnağını göstereceksin yoksa en basitinden bir market sırasında bile düzgünce durup işlem beklesen görmezden gelinebiliyorsun. Nezaketin “moda” olacağı günleri dört gözle bekliyorum.

6 Beğeni

Öncelikle yanlış anlaşılmayayım. Bunları nasıl yazarlar, nasıl böyle bir şeyi kitabına alır demiyorum, demem de. Bahse konu olaya nasıl baktığım da önemli değil. Yazdıkları, düşünceleri, olaylara ve dünyaya bakış açılarıyla Orhan Pamuk ya da Ahmet Ümit de değil derdim. Bir şeye dikkat çekmek istiyorum.

Örneğin ODATV (ki benim de okur olarak beğenerek takip ettiğim bir sitedir) Orhan Pamuk’a yaptığı eleştirileri Ahmet Ümit’e yapabilecek mi?

3 Beğeni

İtirazları ortadan kaldırdığına göre Maltepe olsa gerek. :slight_smile: :slight_smile:

Tam anlayamadım, Kant’a mı bir gönderme yapıyor burada.

3 Beğeni