Anladım, teşekkür ederim.
George Orwell kitaplarını hep Can Yayınlarından topladım, o yüzden çok alasım var ama yayınevi farklı olmasın diye bekliyorum. Bundan evvel telifi farklı yayınevinde diye alamıyordum şimdi Can basmadığı için alamıyorum kısacası. En olmadı ‘‘Rıhtıma Sesleniş’’ yapıp Can Yayınlarına toplu olarak yazı yazacağız başka yolu yok
Bende sanırım hepsinden biraz var. Bazen sırf karşılaştırmak için bile aldığım oluyor. Genel olarak hızlı ilerleyenleri tercih ediyorum denilebilir ama. Biraz bekledim ve en hızlı İthaki ilerledi. Muhtemelen hazırlamışlardı. Can yayınları senelerce elinde telifi tutmasına rağmen basamaması benim gözümde eksi bir tercih. Sen bunca sene mahrum bırak, telif düşünce de yavaş bas. Telifi elindeyken hazırlık yapmamışsın. Daha ne olsun? Bunca sene Orwell kitaplığı kurabilirdi. Her sevdiğimiz yazarın telifi düştüğünde tüm eserlerine ulaşacaksak mezarda kemiklerimiz bile kalmaz.
George Orwell’ın telifi biraz ilginç. Mesela romanlar Can Yayınlarındaydı ama Savaş Günlükleri, Kitaplar Ve Sigaralar falan Sel Yayınlarındaydı. Geçenlerde Can’a sordum bu kitapları, basmayacağız demediler ama şimdilik planımızda yok dediler.
Bu bence kabul edilebilir değil. Mahmut Amca adlı yazardan bahsetmiyoruz. Yayınevi kendi yazarına başta sahip çıkıp fiyakalı bir kitaplık yapmadıysa bu benim problemim değil.
Kitap da ayrıca çok güzel. Üstüne ciddi anlamda uzun sohbetler dönebilir. Bazı söylemleri sansasyon yaratabilecek şekilde. Tavsiye ederim.
Hatta etkinlik düzenleyen arkadaşlara öneririm. Bence her açıdan güzel düşüncelerin paylaşılabileceği bir kitap.
George Orwell’ın kötü bir kitabı yoktur zaten. Şu ana kadar okuduğum her kitabı güzeldi. 2022’ye kadar beklerim ve o ara 2-3 kere daha yazarım Daha da basmazlarsa başka yayınevinden alacağım artık
Bir de bu telif olayı nasıl 2 farklı yayınevinde olabiliyor? O kısmı anlayamadım ilginç bir şey
Tim Powers’ın Son Çağrı adlı kitabı çeviri/editörlük nedeniyle eleştirilmişti. Hatta ben de bu nedenden hâlâ almış değilim.
2022 deyince hangi yılda olduğumuzu düşündüm bir an.
idefix’te hasarlı ürünün değişimi nasıl yapılıyor bilen var mı?
Yazıda belirtildiği üzere yazarın ölümünden 70 yıl sonra telif hakları geçerliliğini yitiriyor ve isteyen o yazarın eserlerini basabiliyor.
Bu telifin bitmesi. Benim kastettiğim şeyse daha telifler düşmeden önce Hayvan Çiftliği, 1984 gibi romanlar Can Yayınlarındaydı ama Kitaplar Ve Sigaralar, Savaş Günlükleri vs kitaplarıysa Sel Yayınlarındaydı. Yani yazarın telifi birden fazla yayınevindeydi.
Eğer ürünü teslim aldıktan sonra 14 günlük süre geçmemişse İdefix’i arayın, ürünü değiştirmek istediğinizi belirtin. Yetkili, kayıt oluşturup iade kodu verecek size. Ürünü, bu kodu belirterek kargo firmasına teslim ettikten sonra kargonun size verdiği gönderi kodunu tekrar İdefix’e bildirin.
Çok teşekkür ederim yardımınız için
Eurobond konusunda bilgili, tecrübeli kimse var mı?
Bu konuyu vaktiyle biraz araştırmıştım ben hocam. Sonunda verdiği esneklikten ötürü (istediğiniz zaman satabiliyorsunuz, vs.) Eurobond almak yerine Eurobond fonuna (örnek olarak bu bankayı verdim şeyolmasın ) para yatırma yoluna gitmiştim. Orta vadeli yatırım (ya da tr şartlarında değer koruma) için mantıklı buluyorum şahsen.
Ek: Vergi mevzusunu unutmuşum pardon. Eurobond Fonunun TL getirisi Euro’nun TL getirisinden biraz daha yüksek oluyor. Ama fona yatırırsanız kazanç üzerinden kambiyo vergisi ödüyorsunuz. Bu da Euro cinsinden elde ettiğiniz kârın çoğunu (bazen hepsini) götürüyor maalesef (Euro alırken ödediğiniz kambiyo vergisine rağmen). Direkt Eurobond alırsanız da sattığınızda elde ettiğiniz kâr üzerinden arcane bir takım vergilendirme process’leri oluyor (açıkçası tam anlamadım valla. Fazla da uğraşmadım, allah hepimizi vergi mevzuatlarından korusun). Günün sonunda direkt Euro tutmaya dönmüştüm ben özetle.
Bu arada not düşeyim, muhasebeci, yatırım danışmanı, ya da bu konularda herhangi bir kalifikasyon sahibi birisi değilim.
İnternetten alışveriş yapmıştım. Kargomu bana epey uzak olan bir şubeye bırakmışlar. Bu kargoyu en azından mahallemdeki kargo şubesine getirtme şansım olur mu? Yoksa mecburen gidip almalı mıyım?
Buna benzer bir durum yaşayan oldu mu?
Bir de özel şirket eurobond ları var, asıl onlara hiç kafam basmamıştı benim
@BilgeOzan Geçen sene bir ara bende detaylı araştırmıştım ama tam anlayamayınca girmemiştim maalesef, sonra o dönemki eurobond fırsatı kaçınca unuttum gitti. Ama böyle değişik yerlerden çıkan çok finansal araç var, iz gene gidip doge/musk ekseninde dönüyoruz o yüzden hiç kafa yormuyorum artık
@Clown Hangi kargo şirketi acaba? Mantıken olmalı ama şubeden şubeye direk transfer yapmazlar, dağıtım merkezine geri dönüp oradan senin istediğin şubeye gider o da uzun sürebilir muhtemelen.
PTT. Yakın zamanda da kargomu adrese teslim etmedikleri olmuştu. Ama o zaman mahallemdeki şubeye bırakmışlardı. Şimdi nedense epey uzak bir şubeye bırakmışlar.
PTT iki sistemli çalışıyor gibi biraz hocam. Kargonuzun boyutu ve çıktığı yere göre dağıtım merkezinden mahallenizdeki şubeye gelip, oradan da evinize on foot olarak postacı arkadaşlarla gelebilir.
Bir de dağıtım merkezlerinden direk PTT araçları ile size gelebilir. Tahminimce bu şekil olmuş ve teslim edememiş ise o aracın bağlı olduğu yere bırakılmıştır. Konu PTT olduğu için sizi çok umutlandırmayayım, en iyisi bir görüşün derim PTT ile .
Teşekkür ederim. Ben pek yardımcı olacaklarını zannetmiyorum. Mecbur uzak falan demeden yarın gidip alayım bari. İade falan olur sonra uğraş dur.