Bunu okuyup beğendiysen…
Bunları da beğeneceksin…
İthaki sosyal medya ekibinin yaptığı gibi kitap önereyim dedim.
Bunu okuyup beğendiysen…
Bunları da beğeneceksin…
İthaki sosyal medya ekibinin yaptığı gibi kitap önereyim dedim.
Dedikleri kadar var he,buranın borusunu sen öttürüyorsun abi
Acaba alımda ne gibi bir durum var.
@Arcade Başlığın tapusunu üzerime alacağım bu gidişle.
@Agape Bu aralar alım yapmayın, düşmesini bekleyin diyor uzmanlar.
Tam İthaki usuşü olmuş. Şvayk’ı okuyorum iki gündür azar azar ve çok beğendim. Diğerlerini de sıraya alacağım sanırım.
Ben de bugün bitirdim kitabı ve çok beğendim. Vatandaş Abuzer (bilmiyorum ama) sanki Aslan Asker Şvayk’tan esinlenerek yazılmış.
Tanımıyorum ki yorum yapayım xd Ama kitapta kimse okumanıza engel olmuyor cehennemde. Hatta teşvik var, sonunda ödüllendiriliyorsunuz. Sadece hayatınızın kitabını bulmanız lazım.
Hangi kitaptı bu hocam?
Kısa bir cehennem ziyareti - Steven L. Peck
Bugün hava durumu, tercümanlı. Bir sonraki felakete kadar çay ve dondurma yağışı beklenmiyor.
“Önce farklılığı kurmak – yabancılığı oturtmak – sonra da ateşli bir insani duygu kıvılcımının sıçrayıp bu farkı kapatmasını sağlamak: Hayal gücünün bu akrobasisi beni her şeyden çok büyüleyip tatmin ediyor.” – Ursula K. Le Guin
Yıl olmuş 2018. Biz çılgın Türkler neden hâlâ “ ciddi ciddi ” bilimkurgu filmi yapamıyoruz? Yeni bir soru değil bu; farkındayım. Benden önce defalarca sorulduğunu ve defalarca yanıtlanmaya çalışıldığını da biliyorum. “Çünkü” deniliyor; “ köklü bir bilimkurgu edebiyatı geleneğimiz yok; bilimkurgu sineması nasıl gelişsin? Nereden beslensin? Sonra, ülkemiz bilimsel ve teknolojik gelişmelere öncülük eden ülkeler arasında değil bir kere; yetmezmiş gibi, bizde bilimsel çalışmalara da değer verilmiyor! Efendime söyleyeyim, halkın çoğunluğu bilimkurgu türünü kendine yabancı bulduğu için ondan uzak duruyor; sinemada ya güleyim ya ağlayayım diyor, iki dakika durup düşünmek istemiyor. Hâliyle ülkede bilimkurgu sineması yapmaya cesareti olan yapımcı bulunmuyor. Ve en önemlisi de senaristler tabii! Cesareti olsa da donanımı olmayan cahil senaristler; senaristlerimiz…”
Bunlar söz konusu mühim soruya bugüne dek başkalarınca verilmiş olan yanıtlar. Esasında ben de bunlara yepyeni yanıtlar ekleyeceğimi, konuya bambaşka açılımlar getirip yeni suçlular bulacağımı iddia ediyor değilim. Niyetim, hayal gücü akrobasisi olan bilimkurguya gönül vermiş bir öykü yazarı ve sinema-televizyon sektörüne az da olsa bulaşmış bir senarist olarak biraz kendi tecrübelerimden bahsetmek, biraz da yukarıdaki şikâyetleri kendi bakış açımla yeniden değerlendirmek. Sonuçta bir senarist olarak bahsi geçen suçlulardan biri de benim, öyle değil mi? Öyleyse cevap hakkımı kullanmak ve “ her şeyin başı tanımlamak ” diyerek değerlendirmeme başlamak isterim.
O gün farkında değilmişiz. 30. kitabın gelmesi öncesinde forum yeni yazılıma geçti, tüm forum başlıkları yeniden oluşturuldu vs vs… İşte tüm bunların hepsi 30. kitapla ilgili işaretlermiş.
Atayizler değil ama Serhat @fortknoxt bunu da açıklasın.
Dünün Dünyası: Bir Avrupalının Anıları olması gerekmiyor mu?
Kitapların arka kapaklarını okurken bu cümle dikkatimi çekti. ‘‘Cumhuriyet tarihine damgasını vurmuş 75 kitaptan biri sayılan bu vazgeçilmez kaynak…’’ Araştırınca böyle bir listeye ulaştım.
https://thumbs.gfycat.com/CelebratedLongBlackwidowspider-max-1mb.gif
(223 sayfa boyunca benzer paragraflarla dolu kitap)
Hangi kitap olduğunu yazar mısın? Yanlışlıkla falan almak istemem.
Biri, hiçbiri, binlercesi - Luigi Pirandello.
Aslında çok güzel bir konu ve aklı çok güzel kaşıyan bir yanı var. Ama bünyede hasar bırakması da olası işte xd