Rıhtım Kamarası

Ben de 3-4 sene önce kitabı Alfa çeviriden çok sıkılarak ve neredeyse kitapta anlatılanlara dahil olamayarak okumuştum.

Gerçi yazarın yaklaşık 15 yılda bu romanı yazdığını düşününce, okuyan cümlelerle uğraşsın hemen de her şeyi anlamasın der gibi bir hali var. :slight_smile:

2 Beğeni

Kırmızı Kedi’den okudum ben. Çeviri de sıkıntı yok sadece şunu söylemek istiyorum iyi ki virgül denen bir şey var xd

Çoğu yerde çağrışım şeklinde ilerledim, baya kotpum bazı yerlerde. Yazar o kadar sene uğraştıktan sonra bile ancak bu kadar anlaşılabilir kılmış ama bence işlenen konu zor. Seyit ne yapsın? xd

2 Beğeni

:joy: :joy: :joy: Keşke o 30. kitap hiç gelmeseymiş.

2 Beğeni
3 Beğeni

Dostlar,Expanse(Enginlik) serisini keşfettim de uzayda geçen ASOIAF yorumları vb. gördüm ama stokta falan yok ve yarıda kalmış basımı.Baya övülmüş ve gördüğüm kadarıyla diziye uyarlanmış.İthaki basacak mı serideki kalan kitapları ? Bir bilgisi olan var mı ?

İlk kitap olan Leviathan Uyanıyor’un uzun süredir baskısı yok diye biliyorum, en az 1-2 sene. Türkçeye kazandırılan 3. ve son kitap da 2016 da basılmış. Devamını merak edecek bir yapıda iseniz bu maceraya başlamanızı tavsiye etmem, bence ümit yok gibi.

Ki bu evrede dizisi çıktı, sezonlarca onay aldı. Arada Sy-Fy dan iptal olup amazondan devam alıp dizi kurtuldu filan ama Türkçede devam baskıları gelmedi :grinning_face_with_smiling_eyes: Bu serinin devamı için daha ne lazımdı bilemiyorum açıkçası.

Edit: Diziyi tavsiye ederim, keyifle güncel olarak izliyorum ben.

1 Beğeni

Teşekkürler. Ozaman diziye başlayayım.Zaten prime da görüyordum.Hatta başlayacaktım ama ithakiden basılmış bir bilim-kurgunun uyarlamasını olduğunu görünce kitaplara yöneldim ki onların da ne olacağı belli değil gibi.

Fol yine çevirmenler arıyor.

Size bir şey soracağım.Çocukken okuduğum bir seri vardı ve sonradan öğrendim ki aslında benim kaldığım yer kitapta yani bittiğini sandığım yer serinin yalnızca 3’te 1.Gerisi çevrilmemiş.Aylardır devam kitaplarında neler olduğunu bulmak için her yolu denedim orijinal dilini bilmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım.İngilizce zaten hiç çevrilmemiş seri.Artık demin kadına yani yazara bayağı güzel bir üslupla derdimi anlatıp,sonunda ne oluyor diye sordum her yolu deneyip sonuç alamadığımı belirterekten?Sizce yaptığım ayıp mı,yazar hanımefendi kızar mı bana?Dediğim gibi başka çarem kalmamıştı.

Yazarın yerinde olsaydım, her yolu deneyip sonunu bulamayan bir okurumun bu isteğine kızmaz aksine merak edip peşine düştüğü için bu durumdan sevinç duyardım. Tanık olduğum kadarıyla çoğu yazar okuru ile iletişim kurmaktan büyük bir keyif alıyor, bence sizin sorunuza da muhakkak cevap gelecektir.

2 Beğeni

Bende zamanında almıştım kitapları, devamı gelmeyecek gibi hissedince seriyi okumaya başlamamıştım. 5 sene oldu gelmedi, devam etmeye niyetleri yok gibi.

Sizle konuşurken seri tekrar aklıma gelince açıp bir bakayım dedim; Kasım 2021 de 9. kitabı, 2022 de de 10. kitabı çıkacakmış serinin :grinning_face_with_smiling_eyes: Belli ki bizimki boşa umut, bir ihtimal belki ileride başka yayın evine geçer de komple basmayı denerler.

1 Beğeni

IOS tablet için iyi bir adblock bilen var mı acaba? Dünden beri kullandığım hiçbir reklam engelleyici artık çalışmıyor. Bu işlerden anlamadığım için app store dışından bir uygulama zaten yükleyemiyorum. O kadar çok reklama boğuldum ki sinir hastası olmama ramak kaldı. :confused:

İnternet tarayıcısı için mi gerekiyor, eğer öyleyse ben İpad de Opera kullanıyorum. Opera web tarayıcının reklam engelleme özelliği var.

Safari için arıyordum. Ama operayı da denerim teşekkürler. :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Beğeni

:slight_smile:

Serengeti yolu yokuştur kafaları tokuştur.

2 Beğeni
  • Owner, what is my purpose?
  • You bend beans.
3 Beğeni

Colonel Cathcart, Catch-22, Joseph Heller
tumblr_mpd9kwyLyU1r3ke0zo1_500

The Monster, Frankenstein , Mary Wollstonecraft Shelley

Jack Torrance, The Shining , Stephen King
tumblr_mkcl7phyV81r3ke0zo1_500

4 Beğeni

Hayat beni şaşırtmaya devam ediyor. :slight_smile:

3 Beğeni

İş arayan, penguen kitabevinde çalışmak isteyen arkadaşlar mail ile başvurabilirler.

https://www.instagram.com/p/CS2FZ7yg_Ud/

https://www.instagram.com/p/CS2AeKToAgD/

@Agape 'nin kurbağaya çevirdiği bir forumdaşı buldum :joy:

10 Beğeni