Ne yalan söyleyeyim bazı davranışları Tr şartlarında imkansız gibi gelen şeylerdi ama bu tip insanları dolandıracağını düşünmezdim daha çok garip gelirdi.Mesela Alfa’nın Yazarlar kitabı bana hediye dostumdan diyince aşırı bir garibime gitmişti çünkü bayağı "nöbet " çıkışı güzel bir hediye olarak tanımlamıştı.O kitabı kimse öylesine özel bir gün olmadıkça alacağını hiç düşünmüyorum.
Dolap sağolsun zaten kanıt olmadığı müddetçe bu gibi düzenbazlara prim vermiyor. Belki nakit ihtiyacından sevdiğim bir eşyamı satacağım,paketleyeceğim,kargo şubelerinde sürüneceğim,insan müsvettesinin teki paramın üstüne yatacak.Kitap okuru değildir bu adından belli depolayıp satıyordur.
Form, bu vatandaş ve onun bitmek bilmeyen kitap dostu arkadaşlarının tekelinde sanıyordum artık uğrarız buralara…
Onu demese unutmuştum kapanmıştı konu onun üzerine korktum açıkçası ben de memurum aslında aynı mesleği de yapıyor olabiliriz
Aslında kitabın kapağını yırtsa fotoğrafını atsa bana gönderirdim parasını hem ayramın dökülmesin şeyine geçmiş neyse burası fazla elit ben sokak şeysi gibi kalacağım kendinize iyi bakın yoldaşlar
Kapağını yırtsa kendi nasıl satacak
Bence ucuzdan hasarlıları toplayıp temiz olanları alıp hasarlı bu diyerek para iadesi almaya çalışıyor.
Çok var böyle dolap hesapları şimdi bir ifşalardım ne şaşırırdınız,hepinizin belki de bildiği sayfalardır.Ama yapmayacağım Dikkatimi çeken bu kitaplarda hasar yok işte. Kapakları da sert bu kitapların makasla kesmeye de içi elvermemiştir satamam diye.
Büyük ihtimalle. Ben arada uğramaya çalışırım güzel bir yere benziyor burası Şimdilik görüşmek üzere iyi geceler hepinize.
Ben de bu arkadaşı nereden hatırlıyorum diyordum.Umarım bu kitapların sahibine de böyle bir şey yapmamıştır.Benim de dahil olduğum gayet güzel bir KORSAN KİTAP ETİĞİ tartışması yapmıştık,acayip sinirlendim şu an.
Ondan hediye geldi, bundan hediye geldi diye her gün kitap fotosu atan vatandaş. Kurgu mesajlar yazdığı 50 metreden belli oluyordu. Kendini gülünç duruma düşürdüğünün de farkında değil…
Kimi kandırıyor veya neyin artistliğini yapıyor anlamıyordum. Bu derece sıkıntılı olduğunu tahmin etmezdim, yazık…
Şoka girdim gerçekten. Buradan böyle bir şey çıkacağı hiç aklıma gelmezdi. Ben de bazen bu uygulamalardan kitap satıyorum, gözüm korktu açıkcası. Bir de ben de hemen kendimi suçlu bulup söylenenlere kanarım…
İlgili üyeyi ilk fark ettiğimde kullanıcı adı çok sahafvari gelmişti zaten, bir süre sahaf ya da kitapçı sandım kendisini. Sürekli hediye gelmesine şaşırıyordum ama inanmıştım açıkçası. Acaba başkalarına da böyle yaptı mı? O kadar attığı kitabı düşününce korkunç yani.
Aklınca Amazon’u kandırmaya çalışan kızın videosundan sonra üstüne bu olay geldi… Cidden ne desek az.
Aslında ifşalasanız iyi olurdu… İçimizden birilerinin denk gelme olasılığı çok yüksek, sürekli kitap alan bir topluluğuz. Tabii başınıza musallat etmek istemiyorsunuzdur, siz de haklısınız.
Yazdığınız her şeyi artılamak istiyorum…
Nedense sözü geçen arkadaşın hediye olayları falan bana da yapay ve abartılı gelmişti. Tabi ki kitap hediye etmek/almak güzel bir olay ancak neredeyse en başından beri içimde böyle bir his vardı. İlginç şeyler oluyor, bakalım .
Masumca konuya girip kim neler almış acaba, ben de bir bakayım derken karşılaştığım duruma bak. Neresinden bakarsak bakalım rezalet. Başkası adına utanmak böyle oluyormuş demek ki. Kendi halimde bir kitaplığım var. Şu öğrenci halimle ondan bundan feragat ederek para biriktirip, kampanyaları takip edip sevdiğim kitapları almaya çalışırken böyle bir durumu görmek beni gerçekten üzdü. Canım kitaplığım az olsun ama öz olsun…
hahahah vay arkadaş sinirlerim bozuldu
Çünkü hediye gelen kitabı koştura koştura ve sürekli bana hediye geldi diye foruma atmak nerden baksan absürt bir durum. Öyle hissetmeniz normal onun için.
Hiç korktuğumdan falan değil emin olun. Ama bu tür aymazların çirkefliğiyle uğraşmayı bırakalı çok oldu.
Mesela bir hesap var ki -zamanında alışveriş yapma gafletinde bulundum- normal okurlardan az hasarlı kitapları binbir pazarlıkla alıp sıfır hasarsız diyerek 2-3 katı fiyata satıyor.Üslubu da gayet üstten üstten,düşük teklif vereni dövüyor
Başlığın adının “Satıcısını yeni dolandırdığınız kitaplar” olarak değiştirilmesini talep ediyorum.
Kitap almak ya da okumakla bir gram kişisel gelişim gösterilmediğinin güzel bir örneği oldu.
Neresinden tutsan elinde kalıyor. Korsanı savacak kadar dürüst (ki korsan tartışmasına da katılmış sanırım, yukarıda bir üye yazmış) ama karşısındakini dolandırmaktan geri kalmayacak kadar da iki yüzlü.
Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bana aşırı derecede yapay gelen birisiydi, hiç etkileşimde bulunmuyordum. Şaşırdım dersem yalan olur. Mümkün olduğunca bu tipleri tespit edip, aramızdan aforoz etmeliyiz diye düşünüyorum.