Rıhtım Kamarası

Hayatınız durgun, heyecan arıyor ve ilginç insanlarla tanışmak istiyorsanız internette ikinci el satış yapın. Birkaç defa kitap ve eşya sattıktan sonra tövbe ettim. İhtiyacı olana veririm de uğraşmam bir daha.

9 Beğeni

Ve ve ve Dolap’ta hala seri şekilde okuru tarafından ucuza satılan değerli kitapları favorilemeye devam ediyor.

7 Beğeni

Ben çok sattım ve aldım. Aldıklarımda felaket şeyler geldiği oldu. Daha bugün uygulamadan gelen siparişimi görünce parayı yine havaya atmışım dedim kendi kendime… Kötü yorum yapmaktan öteye gitmedim. Zaten böyle bir eşyadan para kazanmaya çalışan bir zihniyeti varsa uğraşılmaz diyor insan… Sattıklarımda şimdiye kadar problem yaşamadım neyse ki, umarım da yaşamam. Ama kargo teslim edilip yorum yapılana kadar çok geriliyorum. Ya beğenmezse ya kargoda bir şey olduysa diye. Çok dikkatli paketlerim ve uygun fiyata düzgün ürün koyarım ama yine de insanları mağdur ederim diye gerilirim.

Bir de buralarda yaşanan olaylara bakın. Bir parça düşüncelilik kalmamış kimsede. Herkes fırsatçılık peşinde. Geçenlerde Okült, Cadılık ve Büyü kitabı çıktığında ikinci el uygulamalarındaki 500-600 küsüre satan satıcılara yazdım, hiçbiri kaldırmadı, hatta biri beni azarladı. Diğeri de pişkin pişkin yeni baskı karton kapakmış bendeki ciltli dedi. İnsanda fırsatçılık huy olunca her yerden kendine pay çıkarıyor demek ki.

Bir de baskısı tükenmiş piyasa değeri yüksek kitapların yeni baskısının çıkacağı duyurulduktan sonra elindeki eski baskıları piyasadan birazcık az fiyata satışa koyup çok ucuza satıyorum diyenler var. O kadar çoğaldı ki bu olaylar, alışveriş yapmaya korkar oldum artık.

21 Beğeni

Konuda 41 mesaj görünce şaşırdım. Forumdaşlar bugünü Dünya Kitap Alma Günü ilan etmişler sandım ama olay başkaymış.

Üzüldüm açıkçası yorumlara bakınca, hele birde rıhtımdan çıkınca daha çok üzüldüm. Arkadaşta kendini savunacak bir şey yazmamış ve mesajını silmiş. Bu da insanın aklındaki “acaba?” sorusunu kuvvetlendiriyor. Bir de çöpe niye atarsın ki, madem öyle hasarlı aldığın ürünü kişiye yollarsın tekrar, o kişi isterse atsın çöpe. İlginç gerçekten.

11 Beğeni

Ben iki defa okudum olayı anlamak için. İlki yok öyle değildir yanlış okudum diye düşündüm ama maalesef öyleymiş. Satış siteleri genelde satın alanı kolladığı için satıcı için iş çoğu zaman karşı tarafın iyi niyetine kalıyor genelde.

Buna benzer bir olayı GittiGidiyor da çalışan bir arkadaştan dinlemiştim. Çok pahalı bilmem kaç parça yemek setini alıp daha sonra beğenmedim diyerek geri yollayan alıcı kutunun içine misafirlerimi çok güzel ağırladım teşekkürler diye not bırakmış.

20 Beğeni

Çok korkunç bir şey ya. Dolandırmayı geçtim artık bununla övünülüyor resmen.

10 Beğeni

Çok şaşırdım gerçekten her gün forumda takılan biriydi. Bu kadar kitabı diyordum arada ne yapıyor diye? Okuduğunu düşünmüyordum ama kendi çapında koleksiyoner herhalde diyordum. Çok kitap aldım çok kitap sattım ilk defa böyle kurnazlık görüyorum. İlk baskı Tutunamayanlar vardı bende iyi ki böyle birisine güvenip yollamamışım. Bu saatten sonra tüm satışımı durduruyorum. Çok ilginç insanlar var gerçekten. Üzücü durum, o arkadaş için de üzülüyorum böyle küçük ve kötü şeylerden mutlu olmaya çalışan biri.

9 Beğeni

Vay be forumda 1 ay içerisinde 3. kez yorumlarsam forumdan uzaklaştırılırım dediğim bir olay oluyor.

10 Beğeni

İnternetten aldığınız ve elinize sağlam ulaşan bir kitabı hasarlı diye yalan söylerek paranızı geri almak ile aynı kitabı aynı kişiden yüzyüze görüşerek aldıktan sonra, kişiyi gizlice takip edip verdiğiniz parayı cebinden çalmak arasında en ufak bir fark var mı? Yok. İkiside hırsızlık, ikisi de hırsız…

İkinci el piyasasında sadece satıcılar hırsız veya dolandırcı olmuyor, alıcılar da hırsızlık yapabiliyor. O yüzden dolap molap derken alırken de satarken de hırsızlara karşı çok dikkatli olmak lazım. Bu tip hırsızların cirit attığı platformları kullanmaktansa topluca sahafa satmak daha güvenilir bir çözüm olabilir.

22 Beğeni

Mesela bu arkadaş konuyu bir foruma yazmasa ve burada gundem olmasa yine kitapdeposu adlı kullanıcı “hediye geldi​:relaxed::relaxed:” “amazon siparişim :relaxed::relaxed:” tarzı mesajlar atmaya birilerinin hakkını yemeye devam edecekti. Abi valla inanamıyorum ya

20 Beğeni

Kitabı çöpe attım deyip para iadesi istemek kadar saçma bir şey olamaz. O zaman satıcıda deseki ben de sizin parada hasar vardı çöpe attım iade edemiyorum dese ne olacak :joy:

12 Beğeni

Değil mi ? Madem hasarlı gelen kitabı direkt çöpe atacak kadar rahat bir durumdasınız neden iade istersiniz ki paranızı derler ? Hasarı belirtip bir anlaşmaya varmaya çalışmak yerine. Bırakın da çöp olup olmayacağına sonra satıcı, aracı site vs. karar versin.

7 Beğeni

İşin o boyutu bir yana kitabı satan kişi hakkını aramaması için hem Tüketici Hakem Kurulu hem de forumlarda rezil etme tehditleri de var. Muhtemelen bu zamana kadar başka satıcılar ne halin varsa gör diye işin peşini bırakmış ama bu sefer satıcı biraz dişli çıkmış.

12 Beğeni

Hayır yani bir de onaylama özelliği var; elinize ulaşan üründen memnun değilseniz iade hakkı veriyor uygulama. Madem çöpe atılacak kadar berbat durumda o zaman gider iade talebi oluşturup geri yollarsın. Dolap uygulamasını 2 yıldır kullanıyorum bolca ürün satıp/satın almışlığım var, ilk kez böyle bir vaka ile karşılaşıyorum. Aklım almıyor gerçekten bir insan böyle bir şeyi neden yapma gereği duyar. Yetmemiş bir de şikayet edeceğine dair tehditler savurup sindirmeye çalışmış. :thinking:

4 Beğeni

Arkadaşlar çöp mevzusu zaten kitabı asla geri iade etmemek için orayı kaçırıyorsunuz. Kitabı büyük olasılıkla satacak o yüzden zarar da veremiyor fotoğrafını çekmek için. Böyle saçmasapan bir şey uydurmuş. Arkadaşa tavsiyem eline geçenlerden hiç olmazsa birkaçını okusun kurgusu gelişir daha inandırıcı masallar anlatır.

12 Beğeni

Özür de şu şekilde; hepimiz zor dönemlerden geçiyoruz o zaman her zor dönemden geçen yapsın böyle davranışlar sonra özürle çözülür ya mevzu.

4 Beğeni

Şeyi anlamadım ben, iade de attım çöpe deyip parasını alabiliyor mu yahu? Ya da iyi niyetli satıcıyı kandırıp tamam kardeşim iban yolla paranı yollayacağım dedirtmeye mi çalışıyor o kısmı anlamadım.

1 Beğeni

Milli birlik ve beraberliğe en ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde…

1 Beğeni

satıcı arkadaşın burada söylediği de ilginç, “diğerlerinden 15 lira fazla verdi diye sinir krizi geçirdi.” diyor. çok tuhaf gerçekten.

Hakemden de bir şey çıkmaz aslında. Ortada bir alışveriş var. Saticıdan aldığın ürünü satıcıya iade etmiyorsun, çöpe attım diyorsun ama verdiğin paranın geri iadesini istiyorsun. Olay böyleyken hakemden falan bir şey çıkmaz gibi.

Örnek verecek olursam. Mağazadan tişört alsam ve tekrar mağazaya dönsem desem ki tişört yırtıktı çöpe attım ve para iadesi istiyorum desem, mağaza bana iade yapar mı yapmaz. Ortada ürün yok ki çalışanlar ne bilsin o ürün gerçekten yırtık mı, değil mi?

5 Beğeni