En soldakini çekince evindeki gizli laboratuvarın kapısı mı açılıyor? 
Bu kutular dışında kasa gibi şifreli olanları da var.
ASMR dinliyor musunuz arkadaşlar?
Bir kaç yıl önce bir ara uyuyamama sıkıntım vardı, o zamanlar baya dinlerdim, sıfır olmayan faydası oluyordu.
Trendyol’da satılan sahte ürünlerle ilgili bir şey geldi başıma. Genelde kitaplarda yaşandığı için buraya da yazayım dedim. Doğrusu benim aldığım ürün vileda ucu ama olsun. 
Vileda markasının vileda uçlarından almıştım. Ürün hem sayı olarak eksik geldi hem de kendi ambalajında değil streçe sarılmış ne idüğü belirsiz bir halde geldi. Ben de Trendyol canlı desteğe bağlanıp durumu izah ettim. Satıcıya sahte mal satmasıyla ilgili işlem başlatıp ürünlerini inceleyeceklerini söylediler. Gelmeyen ürünlerin ücreti zaten iade edilecek. Bana gelen ürünü ise satıcıya başlatılan işlem süresince saklayacakmışım. Umarım satıcıya yaptırım uygulanır. Sahte kitap problemi yaşayan olursa da aynı yolu izleyebilirler diye düşünüyorum. 
Kapaklarında üstsüz adamların poz verdiği kitaplar var. Romantik tarzda kitaplar sanırım (vay Sherlock vay… / Fantezi de olabilir, her şey mümkün). Konusu nedir, okuyucu kitlesi kimdir, bilmiyorum. Hepsi birbirine benziyor. Uzun zamandır aklımı kurcalıyor: bu kitaplar neden bu kadar popüler? Yazarları böylesine çekişmeli, sadece bir avuç ünlü yazarın çok satabildiği bir piyasada bu kitaplarla geçimlerini nasıl sağlayabiliyorlar? 

Burada bir kitapevi bu kategoriyle hafiften dalga geçmiş, ama fena da satmıyor galiba, kendi standı bile var:
Bir tür olarak: “Feriştah’ın fentezileri”
Dipnot: Bestseller olmasalar da gayet sağlam satıyorlar.
Bu tarz kitapların yazarlarından bir tanesinin kısa biyografisini okumuştum. Kadın, İngiliz Edebiyatı mezunu ve Shakespeare üzerine yüksek lisans yapmış. Bir süre işsiz kaldıktan sonra yazarlığa yönelmiş (çok geçmeden de romans yazarlığına). Zır cahil bir insan da değil yani
Efor/maddi getiri skalasında gayet verimli bir tür aslında yazarlar için.
Romantik kitaplar okuyan kitle çoğunlukla kadın. Duygusallığı azaltıp cinselliği arttırınca da bunlar ortaya çıkıyor işte.
Erkeklere hitap eden versiyonları da var ama onun kitlesi çok daha az diye biliyorum.
1000 sayfa olduklarını sanmıyorum, birkaçına baktım 200-300 sayfalar. Sıradan macera, aksiyon kitabına biraz aşk biraz cinsellik ekleyerek okuturlar bence neden olmasın? Aşk romanları çok satıyor.
Karakterlere, ilişki dramalarına bağlanırsan 2. kitabı da okursun 10. kitabı da.
İnternet-diziler vs. görsel erotik içerikler daha ziyade erkeklere hitap edecek/eden cinste hazırlanıyor. Bu kitaplardaki cinsellik ise görsel değil daha hayali. Sonuçta bir metin var ortada. Birçok kadın görsellik yerine kendi kafasında canlandırmayı daha olumlu ve zarif bulabiliyor. Ayrıca birçok romans kitabında kadın karakterler normal dünyada olduğundan daha fazla muktedir (empowered). Bu da kadınların bu tarz kitaplara yönelmelerinde bir etken.
Narnia’daki Aslan adamın arkasında duruyor… Kanatları uyduruk olan adamla kadına baktıkça astigmatım deliriyor. Bu kapaklara bakınca bende çağrışan tek şey boks yapan bir adamın yaralı bereli hayat hikayesi…
Not: Aslanla fotoşop çektiren adam sanırım ayı ve kurtla da çektirmiş.
Ben neden gülüyorum bu kapaklara ya?
Allah affetsin, seveni vardır. Bana komik geliyor. Hani bazen hiç ummadığınız yerden neden çektiğinizi anlamadığınız komik bir fotografınız çıkar da gülersiniz ya öyle gülüyorum işte.
Kazandıkları da mankenlere gidiyordur.
Ben de gülüyorum, seveni de gülüyordur.
Kitapçıda geziniyorsun, karşına bir an bu stand çıkıyor…
Aslanlı olan hoş da, ben beline sarılmış kadını pek tenezzül etmezcesine tutan kanatlıyı beğeniyorum.
Ne alakaysa bir ara birisi Pepsi reklamından dolayı dava açmıştı. Bu kitabı alınca bu adam getirmeyecekse de bilemiyorum… Firma burada okuyucuya bunu sunmuyorsa da bilemiyorum…
Yakında araba fuarlarında olan mankenler gibi kitap fuarlarında da bu tarz mankenler göreceğiz diye korkuyorum.
Ben kötü olan kapağı göremedim lütfen paylaşılmisinirsiniz 
Zevkler ve renkler elbette. Hepsi kötü bana göre. 
GPT-3, 175 milyar parametre ile en büyük yapay zeka modeli olarak lanse edilmişti. GPT-4’ün 100 trilyon parametreye sahip olması planlanıyormuş.