Karşılaştırma yanlış; onlarda milletin seçtikleri - bizde milletin seçtikleri (çıkardıkları) olmalıydı. Sonuçta milletvekilleri halkın yansıması oluyor.
Şimdi dizi izlerken aklıma geldi. Yabancı dizilerin yeni çıkacak sezonların ne zaman olduğunu, çıktığında bildirim geldiği böyle izlediğim dizileri ekleyip bilgilerini alabileceğim bir uygulama mevcut mu?
Forumda vardır bir bilen diye düşünüyorum. İndirdiğim yerden izlemek değil amacım sadece bilgi almak.
Aklıma George Orwell’ın şu sözü geldi: “Rüşvetçi politikacıları, düzenbazları, hırsızları ve hainleri seçen halk kurban değildir, suç ortağıdır…”
Yutup çok güzel bir video önüme çıkardı: 4 Amazing Stories with Soft Worldbuilding [ Lovecraft | Hollow Knight | Nier | Dark Souls ] - YouTube.
En sevdiğim 3 oyun ve sevdiğim yazarlardan birini “soft world building” yönünden inceliyor reyis. Oyun zevkimin bir ismi varmış belli ki, bunu keşfetmek güzel oldu.
Ben çok yakın zamana kadar hem Türk bir girişim olduğundan hem de takvim kısmını beğendiğimden dizi-takip sitesini kullanıyordum. Muhtemelen açıldığı zamandan beri kullanırdım, henüz eklenmeyen bir dizi adına talep gönderdiğimde o hafta ekiyorlardı filan. Neyse hesabımdaki onca yılın birikmiş ve girilmiş verisine rağmen son 3-4 aydaki düzensizliklerden ve hatalardan dolayı kullanmayı bıraktım maalesef. Geliştirenler artık ilgilenmeyi biraz saldı diye düşünüyorum, çok severdik oysa ki.
Birkaç hafta kadar önce @Tobizume nin önerdiği yer olan TvTime a geçtim ben de. Zaten bu izlenenleri takip işinde bildiğim kadarıyla lider marka Tv show time dı eskiden adı, hem isim hem de uygulamayı güncellemişler bir ara. Artık film de eklenebiliyor gördüğüm ( ben tv show time ike 5 sene önce filan kullanmıştım sanırım bir ara, sonra dizi-takip e geçmiştim ).
Şu anlık izlenimlerim veritabanı ve güncel bölüm takip ve uyarısı olarak mükemmel. Hiç aksatmıyorlar ki benim dizi-takibi bırakma nedenim bölüm ve liste güncelliğini kaybetmeleriydi. + Film eklemece de çok güzel. Bir de ben pek yorum vs bırakmasam da, bir dizi bölümü izledikten sonra bölümle ilgili diğer kullanıcıların yorumları, caps leri, meme leri filan okumak eğlenceli oluyor bazen
Eksi olarak mobil uygulamanın kullanımını pek beğenmedim, dizi bölümüne sağ kaydır-sol kaydır filan yapınca eylem seçmek lazım. Kaydırması fln zor Bir de web sitesi ile uygulaması baya farklı. Web kullanımı daha rahat bence ama ikisine de ayrı ayrı alışmak lazım.
Bu yorumu yazdıktan sonra dizi-takip sayfasını bende gördüm, tam aradığım site bu diye sevinmiştim. İlgilenmeyi bırakmaları kötü olmuş.
Bilgilendirici yorumlarınız için teşekkür ederim.
Arkadaşlar merhaba, çalıştığım iş yerinde forumu engellemişler. Çaktırmadan bu sorunu nasıl çözebilirim ?
Kanada başbakanı Justin’in ayarlanmış zeka ve cesaret gösterileri en iyi misal herhalde buna. Batı’da bizdeki gibi göze sokarak olmuyor bu işler, ortaya gelin çeyizi gibi serilmiyor.
Ne yazık ki işçiye hak görülen bu kanunlar bile çoğunlukla uygulanmıyor, ülkemizde. Üstelik türkiye de ortalama yaşam süresi az ve emekliye reva görülen olanaklar oldukça kısıtlı.
@epiryanu Hocam bu Johnny B.,
Johnny B
How much there is to see
Just open your eyes and listen to me
Straight ahead a green light turns to red
Oh, why can’t you see, oh, oh Johnny B
Sözlerinin ait olduğu şarkıdaki Johnny B. mi?
Merhaba hocam, evet doğrudur
Size Orta Avrupa’da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti kökenli insan sozlerini yazmak istiyorum, zaten biliyorsunuz.
Çok çalışıyosss biszz, Türkiye cennet ülke kıymetini bilin. Alamanya bitti, çocuklar orada okuyor yoksa geri dönecezz
Şaka şaka, ben de seviyorum Lovecraft’ı. Videonun altında “Indescribable” yorumunu görünce gülümsetti.
Yok artık. Hikaye doğruysa kütüphaneden aldığı kitabı satmış şimdi ucuza yenisini arıyor. Eğer yalansa (bence yalan) elindeki kitabı yüksek fiyata satmış şimdi ucuza yenisini arıyor. Bulsa onu da yüksek fiyata satacaktır. Adamın sahaf olduğu açtığı başlıklardan zaten belliydi ama bu resmen dolandırıcılık.
Sahaf olduğunu belli eden başlık:
Şapkamıza kötü kokular geliyor arkadaşlar…
Bu Memoliy benim koyduğum iki kitap ilanına da talip olmuştu. Şimdi burada görünce şok oldum. İyi ki bulaşmamışım… Bayağı da ısrar edip almamıştı sonra.
Dolandırıcının dolandırıcıyı ifşa etmesi… Çok ilginç günlerden geçiyoruz.
Hahaha, dolandırıcımız bile kalitesiz yav. Aynı nick’le site site gezip çakallık yapmaya çalışıyorlar.