Rıhtım Kamarası

15-20 tane kadar fake hesabı var sanırım. :confused:

1 Beğeni

Bir kısmını bilgilendirme yapmadan banlamıştık da virüs gibi mübarek.

4 Beğeni

Sırf bu adam ve bunun gibi insanların varlığından rahatsız olduğumdan forumdan ayrılmıştım. Kimseye bir şey de anlatamadım. Bir parodi yaşıyor gibiydik. Daha 1000kitapta da okumadığı ama aldığı kitapları işaretliyordu hey Allahım!! Bu gibi insanlar beni her yerden soğutuyor, şüpheci kişiliğim daha da pesimist oluyor :unamused:.

4 Beğeni

Vay anam vay neler dönüyor forumda.

2 Beğeni

Şüphelendiğiniz bir durumda bayrakla işaretleme yapın. Biz gereğini yaparız.

1 Beğeni

Daha önce de demiştim yine diyorum; böyle kişiler bir yerde kendilerini belli ediyor eninde sonunda.

4 Beğeni

Bu da mi kitapdeposu??

Adam da biz de bağımlılık yaptı, onsuz güzel kitap entrikası olmuyor gerçekten :joy:

Kahve yapıyorum hemen olayı anlatmayın arkadaşlar :slight_smile:

8 Beğeni

Oturup konuyu buldum, yarım saat dizi izler gibi entrika okudum. Uyuyacaktım oysa, içimde bir entrika meraklısı varmış demek ki.

1 Beğeni

Ne değişik dünya, insanlar iki kuruş para için neler yapıyor

1 Beğeni

Bu sürüngen foruma bir dadandı bir rahata eremedik arkadaş. Nasıl bir mahluksun yahu? Sosyal medyada siyasilerin ifşasını yapan örgüt lideri gibi mübarek.

4 Beğeni

Yine mi olay :rofl: Aklı sıra duygu sömürüsü yapıp ucuza alacağı kitabı yüksek fiyata satacak.

@ilydious demek ki dolandırıcı dolandırıcıyı bir bakışta tanıyor :rofl:

1 Beğeni

Bir nevi pazar payını korumaya çalışıyor olmalı, diğer dolandırıcılar ifşa olsun ki kendi işini rahatça görebilsin.

Hayır bir de defalarca rezil olup hala buraya girebilmek de nasıl bir yüzsüzlük hayret ediyorum. Sırf bu arkadaş da değil ülkede genel olarak arsızlık, yüzsüzlük moda olmuş sanki.
Alavere dalavere çevirmeyen, yalan söylemeyen, erdemli yurdum insanlarına sabır diliyorum. Resmen baş edilemiyor burada da tanık olduğumuz gibi bu tip insanlarla.

6 Beğeni

Federasyon verilerine göre yayımcılık sektörü, 2021 yılı Eylül ayında kitap üretiminde yeni bir rekor kırarak, sektörü yeni bir zirve noktasına ulaştırdı ve 63.065.542 adet kitap üretti. Geçen yılın aynı ayında gerçekleşen kitap üretimi 48.516.027 adetti. Oransal olarak değerlendirildiğinde %30 seviyesinde büyüme gerçekleştiği görülmekte.

Eylül ayı ile yılın ilk üç çeyreği tamamlamış oldu. 2020 yılının üç çeyreğinde yayımlanan toplam kitap sayısı 348.018.305 adet olarak gerçekleşmişti. Bu yılın aynı döneminde ise yayımlanan kitap sayısı 347.042.065 adet olarak kayıtlara geçti. Bu rakamlara göre yılın ilk dokuz ayında, geçen yılın aynı dönemine oranla kitap üretimi yaklaşık aynı seviyede gerçekleşti.

2021 yılı Eylül ayında yayıncıların almış olduğu bandrollerin kategori dağılımına göre yayımlanan kitapların %13,1’ini yetişkin inceleme araştırma kitapları, yaklaşık %5’ini yetişkin edebiyat sanat kitapları, yaklaşık %7,3’ünü çocuk ve gençlik kitapları, %4’ünü inanç kitapları, %1,1’ini akademik yayınlar, yaklaşık %68,5’ini eğitim alanındaki kitaplar ve yaklaşık %1’ini ithal kitaplar oluşturdu.

5 Beğeni

Sözlüğe / Google bakmadan serbest çağrışımla sizce “cümle kapısı” ne olabilir veya ne anlama geliyordur?

Umumi girişe açık kapı mı?

2 Beğeni

Evet ana giriş kapısı anlamındaymış.

1 Beğeni

Mimarlık tarihi okumak isterdim. Çok eğlenceli bir konu gibi geliyor. Şöyle güzel bir boş vakit olsa da kana kana kitap okuyabilsem :slight_smile:

1 Beğeni

Mesleğiniz çok sayıda kitap okumayı gerektiriyor ama galiba sizin mesleğinizin en kötü yönü bu, dilediğiniz kitabı okuyamamak.

2 Beğeni

Evet. Bir de tabii ki sabahtan akşama kadar okuduktan sonra eve gidince yorgunluktan kitap okuyamamak var. Gün boyu sayfalarla cebelleştikten sonra akşam kitabı açınca koltukta uyuyakalıyorum bazen :slight_smile:
O yüzden en güzel tatillerde okuyabiliyorum.

6 Beğeni

Özellikle Osmanlı/İlk Cumhuriyet dönemli kitaplarda çok geçen bir tanımlamadır bu,oradan aşinayım.Bir mimarinin ana giriş kapısı demek.Mesela günümüzde apartmanların giriş kapısı buna örnek olabilir. Buna benzer bir de Başoda (misafir ağırlanan oda),Sofa/Taşlık (oda kapılarının açıldığı yer),Ayakyolu (tuvalet),İçoda gibi isimler de var; ki bu tür isimleri keşfetmeyi/kullanmayı pek severim.

4 Beğeni