https://twitter.com/AyaktaAlkis/status/1445127595448733701?t=OW2To8IJZ6YCxwKQkhJxzA&s=19
Aklıma direkt siz geldiniz. @Agape
Alfa Yayın Grubu’nun kitapları Kitapyurdu’na geri dönmüş. İndirim oranı düşük ama sonunda tekrar anlaşabilmişler herhalde.
Denizler Kitabevi’de İstiklal’e veda etti.
Vallahi billahi kalbimden bir parça koptu. Her Cuma uğrardım. Ondan sonra Rob389’a geçerdim. Denizler ve Rob389’un kapanması ülkemizdeki ortamın durumunu yansıtıyor. Neler var ki daha… İnci Pastanesi - Lale Plak - Emek Sineması… Bir bir tarih yok oluyor.
İki yıl önce Taksim’de gezer iken, Taksim’i tanıyamadım. Her yer, dönerci nargileci olmuş. Denizler Kitapevi eskiden Hollanda Konsolosluğu’nun lojmanı olarak kullanılıyordu. Böyle tarihi bir yere yakışan bir kitapevi idi Denizler…
Denizler’den sonra J’adore’ye geçip, aldığım kitabı sıcak çikolata ile taçlandırmak en büyük keyiflerimden biri idi.
Gerçekten canım çok sıkıldı…
Fotoğrafa bakıp bakıp duruyorum, müzayede sergi kataloglarına bakardım. 5 yıl önce hiç bir yerde bulamadığım “Bruno Barbey’in İstanbul’u” sergi kataloğunu oranın sahibi Turgay abi hemen raflardan çıkarıp vermişti. Bendeki sergi/ müzayede kataloglarını Turgay abiye borçluyum.
Yine YKY’nin Türk Ressamlar Dizisi’nin 8. kitabının kim olduğunu kimse bilmiyordu. Bir gün kendisine abi Allah için şu işi çözelim, diyordum. YKY bilgi geçmiyordu. ( Mesela Nadir’e bakın 9 sanatçının 8 tanesini bulabilirsiniz: 1- Namık İsmail 2- İbrahim Çallı 3- Halil Paşa 4- Nazmi Ziya 5- Hikmet Onat 6- Sami Yetik 7- Avni Lifij 8-??? 9- Hoca Ali Rıza)
Benim tahminlerim üç kişi idi, Osman Hamdi Bey - Şeker Ahmet Paşa düşük ihtimal Elif Naci idi. Şeker Ahmet Paşa olabilir diyordum çünkü "Narlar ve Ayvalar’ adlı eseri Louvre kabul edildi. Louvre’a kabul edilen ilk Türk ressam kendisi. 20 dakika falan beni sabırsızlıkla dinledi. Not aldı, iki hafta sonra gittiğimde söyledi. Evet 8. Kitap Şeker Ahmet Paşa. Aileden kaynaklı anlaşmazlık sebebi ile kitap toplatılmış falan filan bir sürü hikaye… Emeği çok ama çok büyük Turgay abinin…
Buraları okuyor musun bilmiyorum ama iyi ki varsın Turgay abi, ilk fırsatta yeni yerine geleceğim.
%25’den fazla zam gelmiş Rusya’dan satın aldığımız doğalgaza. Faturaya yansıması nasıl olacak, göreceğiz bakalım…
Arkadaşlar merhaba, yeğenime test kitapları için BKM kodu bakıyordum, buraya yazdım. Şimdi sildim nette buldum, isteyen olursa diye paylaşmak istiyorum:
INDKD15
Guenhwyvar’a yazık olmuş.
Listemdeydi zaten, sen söyleyince öne alıp biraz göz gezdirdim, şu an halet-i ruhiyem biraz kanlı canlı bir şeyler okuma taraftarı, ama bu yıl bitmeden tam bir şans vericem.
“Sonuçta bir kedi”.
Elektrik dağıtımcıları Ekim ayında %15 zam bekliyormuş ve zam olmayınca baya şaşırmışlar
Enerji Ticaret Derneği Başkanı Burak Kuyan, artan maliyetler nedeniyle önümüzdeki dönemde elektriğe yüzde 40-45 bandında zam yapılması gerektiğini söyledi. Kuyan “1 Temmuz’da yüzde 15 zam yapıldı. Ekim ayında yüzde 15’lik bir zam daha bekliyorduk. Ama bu zammın olmaması özellikle perakende ve tedarik şirketlerini oldukça zora soktu." ifadelerini kullandı.
Selamlar efenim selamlar. YKS 2022’ye hazırlanan arkadaşlar var mı acaba aramızda? Hangi dersleri nasıl çalışıyorsunuz, hangi kaynakları çözüyorsunuz? Bu sene benim de sınav senem olmasından ötürü merak ediyorum.
Selam, şu anda bende sınava hazırlanıyorum. Alanım sayısal olduğundan genel olarak sayısal ağırlıklı çalışıyorum kaynak kısmında da genel olarak 345 kullanıyorum tyt için şu anlık. Sizde nasıl?
Benim de alanım sayısal, bilgi sarmal, 345, palme gibi yayınları kullanıyorum çoğunlukla. Tyt’den çok Ayt’ye ağırlık veriyorum diyebilirim şu aralar. Çalışması ve soru çözmesi daha eğlenceli ve yapılabilir geliyor çünkü.
Bende şuan genel olarak Tyt ve Ayt matı birlikte götürüyorum ayt matta polinom konusundayım şu an. Ayt için genel olarak herkes daha çabuk yükseldiğini söylüyor Tyt’ye göre umarım bizde de öyle olur.
Günde kaç saat çalışıyorsunuz peki ortalama?
My Mat ve Geo serisi nasıldır bilginiz var mı, tavsiye eder misiniz?
Birkaç kere duymuştum o yayını ama çözmediğimden bilgim yok maalesef.
Saydığınız yayınevleri arasından hiçbirini bilmiyor olmak kendimi baya yaşlı hissettirdi, vöv.